Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Tenbih

y0lcu34 HARİCİSİ Çevrimdışı

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Allahu alem bu rivayetin başka bir varyantını okumuştum. Anlam olarak aynı;

Ebu Said (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kişinin en hayırlı malının peşine takılıp dağ geçitlerini ve yağmur düşen yerleri takip edeceği koyunu olacağı zaman yakındır. Böylece dinini fitnelerden kaçırmış olur." [Buhârî, İman 12, Bed'ü'l-Halk 14, Menakıb 25, Rikak 34, Fiten 14; Muvatta, İsti'zan 16, (2, 970); Ebu Davud, Fiten 4, (4267); Nesâî, İman 30, (8, 123, 124).]

y0lcu34 HARİCİSİ Çevrimdışı

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Yani kısacası kardeşim, şayet şehir hayatı yaşıyor isek hayalperest olmayacağız. Bu saydıklarından şehirde yaşarken kaçamayız. Takvalı olsan da kaçamazsın, çünkü her yolu tutmuş adamlar. Tek çare benim de bir çok zaman aklımdan geçirdiğim bir köy yerine yerleşip ekip biçmek, hayvanlarını otlatmak. Bunu yapan takva ehlidir, herkesten aynısını yapmasını beklemek acımasızca olur kanaatimce.

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kafirlerle ic ice yasiyoruz bu dedigin olay yuzyillardir olan bir durum adam malini satiyor bundan musluman munafik musrik kafir herkez faydalaniyor.malinin harcamasi ona kalmis olan birsey ve sonucunu da o cekecek bir kafir domuz eti satabilirmi musluman bir yerde satamaz haram musluman almaz yemez onu ama kafir bir beldede kosulsuz satar onu ayni sekilde internet ve sitelerde musluman ulkede satilan birnevi ticari bir urun bundan herkez faydalaniyor ben youtube girerken bana haram ye harama bakmalisin gibi bir uyari cikmiyor karsima ayrica hem musluman olsun olmasin herkez bu siteden yararlaniyor diyorsun ki dinimi bu tarz islerden uzak tutmaliyim din belli yol belli amacimiz birseyleri dogru ogrenmek sadece necis seyler olsa ki bi dunya acik site var bir musluman bunlara giriyormu hayir neden girsin haram acikca belli olan birsey yani bu dedigine gore biz ucretini hayr uzere odeyip kullandigimiz interneti de kullanmayalim cunku herseyin basi olan bu internet youtuptan daha zararli herseyin basi cunku hevana gore konusuyorsun diyorum cunku bak sozunde o kadar samimisinki sende interneti kullanip insanlara bunun yanlis oldugunu soyluyorsun din kacarak savunulmaz savasarak savunulur.Senin bir mali ticari vs ne varsa ne icin ne amacla kullandigindir onemli olan.kardesin dedigi gibi daga cikip kendini muhafaza edersin ancak ya islam o ne olacak ortaligi islam adina cahillere mi birakacagiz.bir alim ornek verdin adam bir konuda yorum yapmis sana diyorum ki bunu ne uzere aciklamis ne olmusda aciklamis diyorsun alim aciklamis iste bunu sen kendine gore yorumlamissin kardesim bu durumda bir sakatlik olsa gunumuzun yasayan alimleri bunlar fitne der bizi uzaklastirmasini bilir neden kimse boyle birsey yapmamisken sen cikipta bu sekilde bir fetva yayinliyorsun icindeki yararlari gormezden gelip kimsenin hak dini kalkipda teblig yapamadigi su zamanda insanlarin dogru kimselerle dumanlarla mi haberlesmesini bekliyorsun fetvandaki ser ve ecir senindir.ALLAH en dogrusunu bilendir. Demek istedigim dini alim bir sekilde yasayan hakim bir insansan buyur sonuna kadar git ama bu sekildeki gidis en son tum insanlarla beraber kendini tekfir etmene neden olacaktir kardes tavsiyesi konu acmadan once bilen birine sor bilmiyorsaniz zikir ehline danisin. Selamun aleykum ve rahmetullah elhamdulillahirabbilalemin.

E Çevrimdışı

Ebu Munzir

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Neden bu olaya hep imkansizmis gibi bakiyorsunuz? Mesela Suudi Arabistanda ikamet edenlerin bu bahsettiginiz dertleri var mi? Her ne kadar krallarinin cogu fısk ile nam salmış isede, suudi arabistan kanunlari Şeriata göre degil mi ve oranin normal mahkemelerindeki hakimler Şeriata gore hukum vermiyor mu?

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
buna dair delil nedir?

Fitneye karışmamak, dışında kalabilmek için hadislerde ifade edilen bir tedbir de dağa çekilmektir. Fitneye karışmamaya teşvik hususunda beyan edilen: "...Fitne sırasında yatan oturandan; oturan ayakta durandan... daha hayırlıdır..." hadisinin Ebu Bekre tarafından rivayet edilen veçhinde, bir adam Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a sorar: "Ey Allah'ın Resulü, bu durumda ne yapmamızı emredersin?" Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in ona verdiği cevap şudur: "Kimin dağda develeri varsa onların peşine düşsün, kimin de davarı varsa, davarlarının yanına gitsin. Kimin de (ekim) arazisi varsa o da çiftinin başına çekilsin...."

Buharî ve Müslim tarafından kaydedilen bir rivayette "dağa çekilme" keyfiyeti te'yid edilir: "Müslüman kimseye, en hayırlı malın davar olacağı zaman yakındır. fitnelerden kaçarak, dinini kurtarmak için dağların yağmur düşen otlak yerlerini takip etmek üzere peşine takıldığı davar onun en hayırlı malıdır."

Kardeşin dediği bu olsa gerek..

Muwahhide Tevhid Çevrimdışı

Muwahhide Tevhid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Neden bu olaya hep imkansizmis gibi bakiyorsunuz? Mesela Suudi Arabistanda ikamet edenlerin bu bahsettiginiz dertleri var mi? Her ne kadar krallarinin cogu fısk ile nam salmış isede, suudi arabistan kanunlari Şeriata göre degil mi ve oranin normal mahkemelerindeki hakimler Şeriata gore hukum vermiyor mu?

Arabistan da hiç bulunmadığımız belli kardeşim, yada bişeylerden haberiniz yok. Orda şeriat hüküm sürüyor olsa en basitinden, bakın en basitinden diyorum, kadınların başı açık gezmesi olmazdı. Kardeşinde dediği orda verilen şer'i hükümler sadece hırsızlık gibi verilen had cezaları, yani el kesme falan. Ben kendim şahsen cidde de bulundum, Mekke ve Medine de. Yani orda sizin dediğiniz gibi bir durum söz konusu değil.

E Çevrimdışı

Ebu Munzir

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Arkadaşlar bu konu ile alakalı sizlere bir kaç nakil yapabilirim. Bu konu bir iki arap formunda konuşulduğumu gördüm orada yazılan önemli şeyleri sizin için tercüme edebilirim inşeAllah. Ama sizinde bu konuya karşı duyarlı olup "ne yapalım mecburuz" gibi gerekçeleri öne sürmeden işin aslını öğrenmek için istekli olmanız lazım.

Muhammed Faruk Çevrimdışı

Muhammed Faruk

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şu an bu durumda,işin ehli kardeşlerin Youtube,Twitter,Facebook gibi yerlerde gerekli önlemleri alarak,tevhidi,cihadi paylaşımları aralıksız yapmalarını tavsiye ederim.Yalnız bilindiği gibi bu tür web siteleri kafirlerin.İkide bir cihadi vb. paylaşım yapanların direk hesaplarını kapatır videolarını silerler.Bu yüzden ellerindeki videoları,yazılar vb. kaynakları yedeklemeleri,bu tür paylaşımlarını şu an itibariyle pek silmeyen vimeo,dailymotion vb. sitelere yüklemelerini de tavsiye ederim.Bu tür yerlerde bu paylaşımlar,bir kişinin bu tür videoları izleyip etkilenmesiyle,doğru yolu bulmasına vesile olabilir.
Aynı şekilde çoğu interneti kullanan insan Google arama motorunu kullanır.Kafalarına takılan dini soruları Google'da sorgulattırır.Şayet eğer biz bu işlere ağırlık verip,Google'da o videoların,sitelerin vb. üst sıralara çıkmasını sağlarsak birçok kişi sorunlarına bu kaynaklardan bakacaktır.Misal ben bidat vs bilmiyordum,Google'da bununla ilgili arama yaptığımda ilk sayfada islam-tr yi buldum.Bu şekilde Allah'ın izniyle tevhidi vs tanıdım.

Evet maalesef bu yerler kafirlerin olduğu için haram görüntülerde olacaktır.O yüzden bunada önlem almak gerekir.Mesela Youtube'da daha önceki bir konumda belirttiğim gibi gerekli ayarlamalar yaparak Youtube'ı şu hale sokabiliriz ( Reklam yok,sağda solda videoların görüntüleri yok,videolar otomatik açılmıyor vs.. )

İlk durum:

ilkdurum1_small.png

Son durum:

sondurum_small.png

Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şu an bu durumda,işin ehli kardeşlerin Youtube,Twitter,Facebook gibi yerlerde gerekli önlemleri alarak,tevhidi,cihadi paylaşımları aralıksız yapmalarını tavsiye ederim.Yalnız bilindiği gibi bu tür web siteleri kafirlerin.İkide bir cihadi vb. paylaşım yapanların direk hesaplarını kapatır videolarını silerler.Bu yüzden ellerindeki videoları,yazılar vb. kaynakları yedeklemeleri,bu tür paylaşımlarını şu an itibariyle pek silmeyen vimeo,dailymotion vb. sitelere yüklemelerini de tavsiye ederim.Bu tür yerlerde bu paylaşımlar,bir kişinin bu tür videoları izleyip etkilenmesiyle,doğru yolu bulmasına vesile olabilir.
Aynı şekilde çoğu interneti kullanan insan Google arama motorunu kullanır.Kafalarına takılan dini soruları Google'da sorgulattırır.Şayet eğer biz bu işlere ağırlık verip,Google'da o videoların,sitelerin vb. üst sıralara çıkmasını sağlarsak birçok kişi sorunlarına bu kaynaklardan bakacaktır.Misal ben bidat vs bilmiyordum,Google'da bununla ilgili arama yaptığımda ilk sayfada islam-tr yi buldum.Bu şekilde Allah'ın izniyle tevhidi vs tanıdım.

Evet maalesef bu yerler kafirlerin olduğu için haram görüntülerde olacaktır.O yüzden bunada önlem almak gerekir.Mesela Youtube'da daha önceki bir konumda belirttiğim gibi gerekli ayarlamalar yaparak Youtube'ı şu hale sokabiliriz ( Reklam yok,sağda solda videoların görüntüleri yok,videolar otomatik açılmıyor vs.. )

İlk durum:

ilkdurum1_small.png

Son durum:

sondurum_small.png

Jazakallahu hayran kesira akhım :)