Allah razı olsun kardeşim,biraz kendimden bahsetmek isterim;yeni yeni öğrenmeye başladım dediğim süre 3 yıl,3 yıl önce elhamdulillah tefekkür ederek hayatımı tamamiyle değiştirdim,31 yaşındayım yani 28 yıllık bir cahiliye hayatı,inançsız bir insan değildim ama bildiğim tek şey Allah birdir, peygamber, kitap, namaz kılmak lazım vs yüzeysel bir bilgiydi,ailemde de o bilinç olmadığı için öğreten tevhid i anlatan olmadı malesef,ama ne için yaşadığımı ve Allah ı tanımak istediğimi düşündüm ve hissettim,elbette ki başımdan geçen bazı olaylar da beni bu düşünceye sevk etti,oralara girmiyorum. Bu yola girene kadar çok fazla dua ettim,çevremde ilim sahibi birkaç kişi vardı ve onlarla tanıştım sürekli onlarla vakit geçirdim,arkadaş çevremi değiştirmem gerekiyordu çünkü,8-9 ay ara sıra vakit namazlarını kılarak sürekli dua ederek geçti ve daha sonra farkına varmadan 5 vakit kılmaya başladım,sürekli içimde öğrenme isteği hayırlı bir ilime sahip olma isteği var,okumaya ve araştırmaya başladım,her sözümü hareketimi sorgulamaya başladım,söylediğim söz nereye gidiyor acaba yanlış mı yapıyorum diye kelimelerin anlamlarını kavramları da araştırmaya başladım,gördüm ki eski hayatımda kullandığım birçok kelime beni felakete sürüklüyormuş,Allah a şükür tevhid i kavradım Rabbim beni hayırlı insanlarla da karşılaştırdı. Nasıl bir düzende olduğumuzu ve böyle olmaması gerektiğini hep düşündüm, Allah 'ın rızasını kazanmak için islam devletini kurma yolunu dava edinmekten başka bir yol yok benim için,ben bu şekilde inanıyorum. Geçmiş ümmetlerin bunu dava edindiklerinde başlarına neler geldiklerini de biliyoruz elhamdulillah,bu yolun kolay olmadığını da biliyorum ama ben bu yolu öğrendim bir kere idrak ettim elhamdulillah hiçbir şekilde geri adım atmak istemiyorum, Rabbim Allahu alem ayeti tam hatırlamıyorum,geçmiş ümmetlerin başına gelenler sizlerin başına gelmeden cennete gireceğinizi mi zannediyorsunuz buyuruyordu sanırım,sadece bu ayet bile yetebiliyor bazı şeyleri anlamaya,yine bir sahabe;biz Allah 'ın yolunda hiçbir kimsenin kinamasindan çekinmeden ve korkmadan nerede olursa olsun hakkı soyleyecegimize dair Rasulullah a sav biat verdik diyordu. Biraz uzattım ve karışık yazdım hakkınızı helal edin,işin özü sahabeler gibi anlayıp onlar gibi davranıp Allah 'ın hükümlerinin hakim kılınmasını bu dünya da da ahirette de güzel yaşamayı inşaAllah şehit olmayı istiyorum. Uzun oldu sanırım hakkınızı helal edin.