Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Türkiye'de 9 Ilde Sözde El Kaide Iddası Ile Operasyonlar Yapıldı

KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
9 İlde Sözde El Kaide iddaası ile yapılan Operasyonlarda: 50 Gözaltı

15.10.2009-Perşembe

Dokuz İlde Terör Örgütü El Kaide'ye Yönelik Düzenlenen İki Ayrı Operasyonda 50 Kişi Gözaltın Alındı. Zanlılardan 6'sının 15 -20 Kasım 2003'teki Saldırılara Karışana Kişiler Diğerlerinin İse Türkiye ve Almanya'daki NATO Tesislerine Yönelik Saldırı Hazırlığı İçinde Olan El Kaide'nin Alt Yapısı İslami Cihad Birliği Üyeleri Olduğu Ortaya Çıktı.


DOKUZ ilde terör örgütü El Kaide'ye yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda 50 kişi gözaltın alındı. Zanlılardan 6'sının 15-20 Kasım 2003'teki saldırılara karışana kişiler diğerlerinin ise Türkiye ve Almanya'daki NATO tesislerine yönelik saldırı hazırlığı içinde olan El Kaide'nin alt yapısı İslami Cihad Birliği üyeleri olduğu ortaya çıktı.


İstanbul ve Van emniyet müdürlüklerinin terör örgütü El Kaide'ye yönelik yurt genelinde iki farklı operasyon düzenledi. Eş zamanlı olarak İstanbul, Van, Bursa, Erzurum, Sakarya, Konya, Hatay, Batman ve Adana'da düzenlenen operasyonlarda 50 kişi gözaltın alındı. Aynı örgüte yönelik gerçekleştirilen iki farklı operasyonun amaçlarının farklı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alınan 6 kişinin 15-20 Kasım 2003 yılında sinagog ve bankalara yönelik saldırılara karışan kişiler olduğu ortaya çıktı. Daha önce yakalanarak yargılanan bu kişilerin 3 yıl 9 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen cezalara çarptırıldığı belirtildi. Haklarında tutuklama kararı bulunduğu için gözaltına alınan Mehmet K, Cem A, Suat Ş, Serkan A, Mustafa A ve Zafer M, emniyetteki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonda ise 3'ü İstanbul'dan olmak üzere 44 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin El Kaide'nin alt yapılanması olan İslami Cihat Birliği üyesi olduğu olduğu ortaya çıktı. Orta Asya'da faal olan bir sünni hareket olduğu belirtilen İslami Cihad Birliği'nin yakın zamanda Almanya ve Türkiye'deki NATO üslerine saldırı planladığı belirtildi.

Afganistan’daki kamplarda eğitim gördükleri belirtilen bu şüphelilerin Afganistan’daki NATO operasyonları nedeniyle intikam amacıyla NATO tesislerini hedef seçtiği öne sürüldü.

El Kaide'nin ikinci adamı Eyman El Zevahir'in Türkiye'ye yönelik tehdit içeren konuşmalarının bu saldırı planının oluşturulmasında etkili olduğu bildirildi. Türkiye ve Almanya’daki NATO tesislerine saldırı hazırlığı içinde oldukları belirtilen şüphelilerin örgüt liderinin Afganistan’daki NATO operasyonunda hayatını kaybettiği ifade edildi.

İstanbul'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbulEmniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin El Kaide terör örgütüne yönelik olarak 8 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonda Sakarya'da 8 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'un yanı sıra Van, Bursa, Erzurum, Konya, Hatay, Batman’da da yapılan operasyonun Sakarya bölümünde bu sabah Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri belirlenen ev ve işyerlerini basarak 8 şüpeliyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolündan geçirilen şüphelilerin daha önce örgütün Afganistan'daki kamplarında eğitim gördüğü belirtildi.

Gözaltına alınan 8 şüphelinin geçen yıl Adapazarı'nda otururken Afganistan'da El Kaide adına çatışmak için giden ve öldürülen 7 Sakaryalı genç ile bağlantıları olup- olmadığı araştırılıyor.

Geçen yıl Afganistan'da ABD uçakları tarafından bombalaman El Kaide eğitim birliğinin çadırlarında ölen 7 Türk'ün Sakaryalı olduğu öne sürüldü. El Kaide'nin yayın organı konumundaki bir internet sitesinde öldürülen kişilerin isimleri Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi öğrencisi Mustafa Karakaya, Şaban Şamur (40), İsa Dağdeviren (40), Alparslan Çelik (22), Ahmet Büyükdere (36), Muhammet Kutucu (38) olduğu öne sürülmüştü. Bu kişilerin aileleri habercilerin görüşme isteğini reddetmişti.

SİLAH VE ÖRGÜTSEL DOKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ
VanEmniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yakalanan El Kaide örgütü üyelerinin terör örgütüne eleman kazandırıp, örgüt elemanlarını yurt dışında silahlı eğitim veren kampalara gönderildikleri ve örgüte lojistik destek sağladıkları belirtildi. Gözaltına alınan örgüt mensuplarının Emniyet'teki sorguları sürerken, polis terör örgütü mensuplarının evlerinde, örgütle irtibatlı çalışan vakıf ve bir derneğe de baskın düzenleyip arama yaptı. Yapılan aramalarda Browning marka ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 9 milimetre çapında 5 fişek ele geçirildi. 4 dizüstü bilgisayar, bilgisayar kasaları, CD'ler, çeşitli yayınlar, taşınabilir hard diskler, bilgisayar çıktısı ve el yazısı örgütsel içerikli notlara da incelenmek üzere polis tarafından el konuldu. Soruşturma sürüyor.


15.10.2009

Kaynak: 9 İlde El Kaide Operasyonu: 50 Gözaltı
 
KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
El-Kaide'nin Türkiye Ayağına Ağır Darbe




El-Kaide terör örgütüne yönelik polisin 8 ilde eş zamanlı yürüttüğü operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyonun Van ayağında 12 kişi yakalandı.

Alınan bilgilere göre, eylem hazırlığında oldukları belirtilen terör örgütü El Kaide'ye yönelik İstanbul, Bursa, Erzurum, Sakarya, Konya, Hatay, Batman ve Van'da eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Van'daki operasyonlara Terörle Mücadele ekiplerinin yanı sıra özel harekât ekiplerinin de zırhlı araçlarla katıldığı öğrenildi. Operasyon kapsamında bazı evlere yapılan operasyonlarda aralarında örgütün Van yapılanması sorumlusu olduğu bildirilen O.N.G.'nin bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki sorguları devam ediyor. Zanlılardan bazılarının örgütün Afganistan kamplarında eğitim aldıkları belirtildi.

(CİHAN) (Cihan Haber Ajansı) 15.10.2009
 
ruveyda Çevrimdışı

ruveyda

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
el kaide adı altında müslümanları topluyorlar .........hiç şüphem yoktur içinde el kaideyle ilgisi alakası olmayan bir çok müslüman olduğuna eminim........
 
ABDULHAK Çevrimdışı

ABDULHAK

الإذلال هو بعيد عنا
Admin
Tevhidi şuura sahib muslumanlara el kaide etiketi vurularak operasyon yapılıyor. Bu aynı Laik rejimin bekası için ölenlere şehid demesi gibi cahilleri aldatmacadır.
Kartel basın ve görsel medya aracılığıyla Allah yolunda cihad edenler terörist, el kaide diye yaftalanmakta, bunun sonucunda da cahil müslümanların, Tağuti rejimden(devlerinden) İslam düşmanlığı yaptığının anlaşılmaması sağlanmaktadır.
Rabbim müslümanlara akıl, izan, şuur versin ki kafirlerin hilelerini görebilsinler.
 
yusuf Çevrimdışı

yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Yapılan aramalarda Browning marka ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 9 milimetre çapında 5 fişek ele geçirildi. 4 dizüstü bilgisayar, bilgisayar kasaları, CD'ler, çeşitli yayınlar, taşınabilir hard diskler, bilgisayar çıktısı ve el yazısı örgütsel içerikli notlara da incelenmek üzere polis tarafından el konuldu. Soruşturma sürüyor.

subhanallah ... baska zaman lav silahi buluyorlar, ne var bunda diyorlar, birde silahin arasina sikistirilan lara bakin ins .. hepimizde olan seyler 4 dizüstü bilgisayar, bilgisayar kasaları, CD'ler, çeşitli yayınlar, taşınabilir hard diskler, bilgisayar çıktısı ve el yazısı örgütsel içerikli notlara da

insan ne diyecegini bilmiyor doguda silah olmayan ev yok gerci sadece doguda degil batida da ayni ..

allah butun muslumanlarin yar ve yardimcisi olsun .. amin
 
KavlulFasl Çevrimdışı

KavlulFasl

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Görünen O ki Türkiye Pakistan ve diğer Ülkelerde olduğu gibi en sonunda ,Bölgesel İslami Direniş Hareketine Dönüşecek , bu yapılan Baskınların ve yıldırmaların sonucu olarak Türkiye Hükümeti Başına iyi bir İş alacak ve bu da Kendisinin ve Lobilerinin sonu olacak...

Allah Bizlere Türkiye'de Dini ''İSTİSMAR'' etmeyi nasip etsin...Dinimizi Hayatımızın her alanına İSTİSMAR edeceğiz....Dini İstismar ediyorlar Oyunu ile Kandırılmayacağiz...


Dini İstismar ediyorlar !!! diyen Kafirler...Kendi Dinini HAKİM kılmak için bunu söylemekteler Uyanın Müslümanlar...

Bu Din Vijdansızların ,Vijdan içine Haps ettikleri İSLAM DİNİ değildir...

Bizler Allah Yolunda Onların Hayatının her alanına ''TEL ÖRGÜ'' çekeceğiz ve ŞİRK ve KÜFÜR lerini yayamıyacak ve Bir dahada Allah'ın Nurunu Hiç bir Kafir söndüremeyecektir...

KORKUYORLAR ONLAR !!! KORKUYORLAR '!! KORKUTUCU KİTAP HAKİM OLACAKTIR !!
 
B Çevrimdışı

berae24

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
El kaide ile ilgisi olsun olmasın eğer MÜSLÜMAN iseler devletin onları tutuklamaları gayet normal çünkü her Müslüman laik tc. yi yıkmak ve şeriati getirmek çabasındadır bu da tc yasalarına göre tutuklanma sebebidir... O yüzden yukardaki bazı yorumlar yanlış gibime geldi...
 
Üst Ana Sayfa Alt