Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Ummeti Tekfir Eden Haricilere Karşı Adaletli Olun

Ebu Emir Çevrimdışı

Ebu Emir

Fe terabbasû innâ meakum muterabbisûn
İslam-TR Üyesi
1 yıldan fazla süredir foruma üyeyim. Hem soru sorabilmek, bir şeyler öğrenebilmek hem de insanlara bir nebze de olsa faydalı olabilmek için bu siteye katılmıştım. Fakat zamanla görüyorum ki bu sitede bazı yöneticiler ve bazı üyeler bir kısım konularda adil davranmıyor.

Söz konusu Nureddin Yıldız, Abdullah Yolcu gibi cehennem davetçileri olursa, onların reklamını yapanlara herhangi bir söz söylenmez. En fazla kısaca akidelerinde hataları var denir, ne videoları kaldırılır ne de resimleri. Apaçık küfre davet etseler de onları tekfir edenler eleştirilir.

Fakat siz Murat Gezenler gibi hocalardan video paylaşsanız, aşırı tekfirci(!) kişilerin reklamını yapmayın derler hemen konuya toplanırlar ve cehennem davetçilerinin yaptıklarına sessiz kalanlar bir anda size düşman kesilirler. Videoları kaldırırlar ve sizi uyarırlar.

Mursi'yi seçildiği için tebrik eden, ''Mısır darbe rejimi mahkemeleri, ''meşru'' Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi gibi İhvan-i Muslimin'in bir takım üst düzey liderlerine ve HAMAS üyelerine zalimce idam hükmü verdi'' diyen Taliban'ı eleştirme hakkınız yoktur.

İslam Devleti'ni Irak'a dönmesi için uyaran, Şam'ı Nusret cephesine bırakmasını söyleyen Zevahiri çok hikmetli bir karar vermiştir(!) Fakat birkaç yıl sonra Nusret cephesi kendine olan beyatı bozup, El kaide'den ayrıldığında aynı Zevahiri; ''Suriye cihadı farzı ayn olan düşmanın işgalini def etmek üzere olan savunma cihadıdır. Burada kimsenin kimseyi kovmaya, Suriye’den çıkarmaya ve “bunda bizim için maslahat var” demeye hakkı yoktur. Bu fakihlerin, ulemanın kararlaştırdığı kaideye aykırıdır. Bu cihad, bütün ümmetin cihadıdır.'' Diyiverir.

Fakat kendisine, o zaman neden müslümanların saflarını böldün ve onları batılıların çizdiği haritalara hapsetmeye niyetlendin yoksa sen harici misin? diye sormaya hakkınız yoktur.

Irak İslam Devleti'ni ''Devlet'' olarak kabul eden fakat ''IŞİD, El kaide'ye beyatını bozdu!!'' diyen Zevahiri'ye
Devlet kabul ettiğiniz bir yapı, örgüte mi beyatlıydı? diye sorarsanız tehlikedesiniz demektir.

Zira, İslam Devleti'ni öven ya da onların güzel yanlarını, haklı olduğu konuları ortaya koyan paylaşımlar yaparsanız, ''sitede harici reklamı yapmayın'' denir. Hiç zaman kaybetmeden konu kilitlenir. Çünkü onlar haricidir(!)

Yine oy vermek, kâfirleri dost edinmek, askere gitmek, memurluk yemini gibi fiilleri küfür olarak kabul etmesine rağmen, bu fiilleri yapan herkese kâfir diyemeyiz diyenler ve onlara çeşitli mazeretler bulmaya çalışanlar, aynı mazeretleri İslam Devleti'ne bulma gereksinimi hissetmezler. Zira onların niyetleri, mazeretleri hiç önemli değildir ve hepsi istisnasız cehennem köpeğidir(!)

Müslümanlara, harici ve aşırıcı damgası yapıştırmakta bu kadar çaba sarf edenlerin, aynı çabayı cehennem davetçilerini övenlere, onların hikmetli insanlar olduklarını söyleyenlere, tevhidi bilmemesine rağmen burada insanlara fetva veren hem kendini hem başkalarını saptıran tefrit ehline göstermenizi tavsiye ederim.

Daha sayılacak çok şey var fakat bu kadar yeterli diye düşünüyorum. Sizden beklediğim, çifte standart uygulamamanız. Akidenize göre harici ve aşırıcı gördükleriniz olabilir ve onların sitenizde barınmasını istemiyor olabilirsiniz. O zaman gevşekleri, mürcieleri ve küfür davetçilerini de barındırmayın. Sapkın fetvalarını silin, videolarını kaldırın, reklamını yaptırtmayın, onlara da savaş ilan edin. Ta ki adaletli davranılmış olsun.

''Bir kavme olan kininiz sizi adaletten alıkoymasın.'' (Maide,8)

Allah hepimize hidayet etsin ve bizleri dosdoğru yola iletsin. Kırdığım kalpler için özür dilerim. İftira etmiş olmaktan Allah'a sığınırım. Bu yazdıklarımı yapmayanlar üstlerine kesinlikle alınmasınlar. Ben sadece genel konuştum, muayyen olarak herkes böyledir diyemem. Hakkınızı helal edin.

Siteden süresiz bir şekilde uzaklaştırılmak istiyorum ve sitedeki bu menhecten beraatimi ilan ediyorum.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Bizi tekfir ederek akidemizden beri olup selam dahi veremeyen harici IşİD akideni bu zamana kadar nasıl sakladın, bunu düşündükçe bayağı zulmetmişiz size.

Sitemizde bahsettiğiniz her sapkın fraksiyondaki zihniyetlere aynı tepkiyi verirsek adalet değil, eşitlik yapmış oluruz ki bu zulumdur. Zira kanımızı, ırzımızı, malımızı kendine helal gören aşırı tekfirci sapıklarla, sapıklığı kendine olan fitneci sapıklara nasıl aynı davranalım.
Tâbi sizin bunu anlayabileceğinizi beklemiyoruz. Yine de sonunda dürüst olup artık sabredemeyip kendini ifşa etmek zorunda kaldığın için teşekkür ederim. Biz, ehl-i sunnet ummet olarak iki cihanda sizden beri olduğumuzu ilan ederiz.


Bir nâsihatim de sitede yetkilili arkadaşlara;

1 yıldan fazla süredir foruma üyeyim. bu sitede bazı yöneticiler ve bazı üyeler bir kısım konularda adil davranmıyor.
Haricilerin saldırı yazılarında "sitede bazı yöneticiler" diyerek yöneticilerin arasında ayırım yapmalarından eğer hâla ders çıkartmazsak;
Ummeti tekfir edip parçalayan IŞİD haricilerini açıkca destekleyen, göz yumulması gerekir diyen bu provakatörlerin konularını seyre kalındığı sürece bu tip haricilerin istisna ettiği yöneticiler olarak kalacaksınızdır!


İlgili Konu:


İslam-tr'ye Aşırı Tekfirci Harici Saldırısı

 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Allah herkese selamet ve afiyet versin.
İhtilaflardan dolayı cemaatleri terk etmek uygun bir davranış değildir.müslüman yalnız kalınca etkisiz,savunmasız ve güçsüz hisseder.
Var olan yanlışlar olduğunu düşünüyorsak kenara çekilmek uygun düşmez.Duyguları, grup sempatizanlıklarını ,kenara bırakarak yalnız hakkı ayakta tutmak gayretiyle müslümanları ihtilaflını dillendirmek yerine ihtilafın köküne inip nereden kaynaklandığınınve bunu çözümü ve birleştiriciliği için çabalamak gerekir.
Peygamberimizin ümmet içindeki korktuğu ihtilaftı ve sakındırdığını unutmamak gerekir.

Abdulmuiz hocam size düşen, çözüldü konusu gibi nakillere dayanarak işid ile tanzimul kaide arasında akide farklılığı mı olduğunu yada siyasi konu farklılığı mı var bildirmenizi isterim.

İşid kendi akidesini türkçe olarak “işte bu bizim akidemizdir” başlıklı konuşmasıyla paylaştı ama bu islamın ve imanın şartlarını açıklayan cibril hadisi gibi çok genel bir yaklaşım olduğu için sufisinden tut radikal-uç cemaatlerin ittifak ettiği maddeler.Buradan net akideleri belli olmuyor.

türkçeye çeviri az olduğundan net akidesi tam yalnız türkçe bilenler için bilinmiyor.
1)
El bayan radyo yayınlarında ve kendi çıkarttıkları mühürlü arapça metninde işid akide olarak neyi savunuyor.kaideden farkı nedir.

Yalnız resmi beyanatlar referans alınarak bir makale yazılırsa ihtilaflar çözülür.çünkü resmi olmayan beyanatlarda duygu-istihbarat-bilgisizlik-haberci yorumları ;olayın farklı yöne çekilmesine neden oluyor.
Kardeşim, farklı mevzuya değiniyorsun ve soru soruyorsun. Bunun yeri burası değil, soru cevab.
Ummeti, mucahidleri tekfir edip savaş açanın haricilerden farkını açacağınız konuda delillendirerek sorunuz!
Konu bizim adaletsizliğimiz ve bu sapıklara göz yummamamız sebebiyle adaletsizliğimiz, bundan dolayı tekfir edilmemiz, sitemizden uzaklaşılmasıdır. Bu konuda evet yahud hayır tarzında kısaca görüş bildirebilirsiniz. Detaya girip soru soracaksanız uygun bölümüne muracaat ediniz.
 
Ebu Muhammed Taha Çevrimdışı

Ebu Muhammed Taha

Üye
İslam-TR Üyesi
EsselamuAleykum,

[Fakat zamanla görüyorum ki bu sitede bazı yöneticiler ve bazı üyeler bir kısım konularda adil davranmıyor.]

Adil davranmaktan kastın eşitlik mi kardeşim, Bir tarafta bizi,ümmeti,alimleri herkesi tekfir eden sadece kendilerini müslüman gören bir grup var (Tekfir etmeyi biraz açayım bir sene forumda gezmişsin ilim istifade edememişsin anladığım kadarıyla. Kanlarımız,canlarımız,eşlerimiz,mallarımızı helal gören her fırsatta kafamızı kesmeyi bekleyen insanlara bir kez davet yapıp saldıran öldürmek isteyen dün müslüman gördükleri insanları tekfir eden dün taifetul mansura dedikleri adamları bugün mürted ilan eden bir topluluğa bakış açımız bırakta biraz sert olsun.)
Mürcielere farklı davranılır , haricilere farklı davranılır. Biraz tekfir kitaplarını bırakıp ilim kitapları okursan zaten bunu görürsün.

[Söz konusu Nureddin Yıldız, Abdullah Yolcu gibi cehennem davetçileri olursa, onların reklamını yapanlara herhangi bir söz söylenmez.]

Şimdi apaçık küfre davet ettiklerini söylediğin insanların küfür akidelerini sitede paylaşıldığını gördün mü ,desteklendiğini gördün mü ?
(HARİCİLİK VASIFLARINI BULUNDURMAYAN ) insanların doğru bir söz söylediyse onun videosunu paylaşmakta resmini paylaşmakta kitaplarını okumakta bir beis var mıdır , varsa delilleriniz nelerdir ? Ha diyeceksin ki diğerlerini de paylaşmakta sorun olmasın evet senin gibi tekfirci ilimsiz insanlar yetişsin sağa sola saldırsın dün müslüman dediği adamları tekfir etsin.Sonra herkes birbirini tekfir etsin tekfirin şartları bilinmesin,muayyen tekfir mutlak tekfir bilinmesin kafası esen kafası estiğini tekfir etsin hepiniz kadı olmuşsunuz maşaAllah.

Burada (HARİCİLİK VASIFLARINI BULUNDURMAYAN )
Kuran'a,sünnete,selefin menhecine,selefin fehmine,tabiine ve etbauu tabine dayandıran bir söz kim söylerse söylesin başımızın üstünde yeri vardır.
Burada biz taraf değiliz doğruyu bulma yolundayız.

[Fakat siz Murat Gezenler gibi hocalardan video paylaşsanız, aşırı tekfirci(!) kişilerin reklamını yapmayın derler hemen konuya toplanırlar ve cehennem davetçilerinin yaptıklarına sessiz kalanlar bir anda size düşman kesilirler. Videoları kaldırırlar ve sizi uyarırlar.]

Sen Murat gezenleri tanıyor musun,konuştun mu ? sözde tevhid davetcisi arkadaş ajan olmasın sakın ,kendi oğlu benim babam AJAN diyen gece hayatı yaşadığını söyleyen bir insan bunu da biliyor muydunuz ? veya mercedes ve korumayla gezmek şuana kadar kaç hocada gördük ilginç geldi.

Senin hoca dediğin adam kendi akidesiyle söylüyor 40 kişiyi müslüman biliyordum eskiden diyor peki bunlara ne diyeceksiniz hadi yukarıdakiler iftira olsun. Önceden tekfir ettiği insanları şimdi tekfir etmiyor üç günde bir akide değiştiren insanlardan mı din öğrenelim .
bide ben size İbni teymiyyenin fetvalarını okusam beni bile tekfir edersiniz diyen bir adam nasıl bir kitle yetiştiriyorsa maşaAllah!

Ebu Ubeyde(İlyas aydın) ondan etkilendiğini ve ilim tahsil ettiğini biliyoruz. "Burada bir avuç müslümanız Allah buradaki insanları helak ederse gerisi hep kafir diyen adamdır kendisi.Hatta 2013 yılında Ebu Hanzala(Halis Bayuncuk) ' a öyle tevhid ehli abiler olmazsa din nasıl yayılacak diyip 2017 yılında o sapık bidatci fasık diye konuştuğu videolarada şahid olmadınız tabi."

[Mursi'yi seçildiği için tebrik eden, ''Mısır darbe rejimi mahkemeleri, ''meşru'' Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi gibi İhvan-i Muslimin'in bir takım üst düzey liderlerine ve HAMAS üyelerine zalimce idam hükmü verdi'' diyen Taliban'ı eleştirme hakkınız yoktur.]

Şimdi bir insana(kafir bile olsa) acıma duygunuzda kalmamış gerçekten yazık adamın öldürülmesine sevinsinler mi iyi ki gebertti kafiri mi desinler , önce iç mesele nedir dış mesele nedir bunun hakkında da detaylı bir araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum açıklama yaparım ama uzamasın diye uğraşıyorum.
Rum Suresinin ilk 6 ayeti'de sizler için cevap olacaktır (Müslümanların sevindiğini görün.)

[Yine oy vermek, kâfirleri dost edinmek, askere gitmek, memurluk yemini gibi fiilleri küfür olarak kabul etmesine rağmen, bu fiilleri yapan herkese kâfir diyemeyiz diyenler ve onlara çeşitli mazeretler bulmaya çalışanlar]

Ebu Muhammed El Makdisi de bizimle aynı düşüncede yoksa onuda mı tekfir ediyorsun.(Ha pardon ya sizin hocalara (Ebu Hanzala = Makdisi Müslüman Mıdır ?) diye sorulduğunda onun fetvalarını ayırt edemiyorsunuz evet sizde haklısınız bunların küfür olduğunu öğrendiğimiz insanlarda kafir diyemezsiniz sonuçta size gülerler öyle değil mi ? )
Nedeni şu ilimsizce davranıyorsunuz.Sana tekfirin şartlarını sorsam mutlak tekfir muayyen tekfir nedir desem ehli sünnetin tekfir hakkındaki görüşü nedir nasıl davranmışlar desem bir iki cümle dışında konuşabileceğini bile düşünmüyorum.
Burada oy vermek,askere gitmek,imza atmayı,kafirleri dost edinmeyi açıklayacağım eğer istersen (delilleriyle ve detaylı bir şekilde.)

[aynı mazeretleri İslam Devleti'ne bulma gereksinimi hissetmezler. Zira onların niyetleri, mazeretleri hiç önemli değildir ve hepsi istisnasız cehennem köpeğidir(!)]

Buraya ilimi dini hiç bilmeyen cahil insanlarda geliyor burada haricilerin akidelerini insanların gözünün önüne sokarak onlarında yarın bizi tekfir etmelerini sağlayalım sende haklısın.Bu arada biz hepsi cehennem köpeğidir gibi bir ifade kullanmıyoruz sen kendinle karıştırdın bizleri galiba herkesi tekfir ediyorsunuz ya siz,biz bize karşı düşmanlık kin de beslese sadece reklamını yapmıyoruz onlar hata da etseler bizleri öldürseler de kardeşimizdir onlar için tekfirden dönmeleri bizleri müslüman görmeleri için dua ediyoruz Allah'ın onların cehaletlerini mazeret saymalarını da temennimiz arasındadır. Çünkü safları bölmek kesmek haricilerin işidir biz apaçık ki birleştirmek düzeltmek için uğraşıyoruz.

Eğer inananlardan iki grup birbirleriyle savaşırlarsa aralarını düzeltin. Eğer biri ötekine karşı haddi aşarsa, Allah’ın buyruğuna dönünceye kadar haddi aşan tarafa karşı savaşın. Eğer (Allah’ın emrine) dönerse, artık aralarını adaletle düzeltin ve (onlara) adaletli davranın. Çünkü Allah, adaletli davrananları sever. [Hucurat 9]

[Müslümanlara, harici ve aşırıcı damgası yapıştırmakta bu kadar çaba sarf edenlerin, aynı çabayı cehennem davetçilerini övenlere, onların hikmetli insanlar olduklarını söyleyenlere, tevhidi bilmemesine rağmen burada insanlara fetva veren hem kendini hem başkalarını saptıran tefrit ehline göstermenizi tavsiye ederim.]

Bizim Abdullah Yolcuya vb. insanlara nasıl baktığımızı bilmiyorsun anladığım kadarıyla amaç reklam yapmak değil birilerini karalayarak din öğrenemezsin biz doğru akide sitede yayılsın diye uğraşıyoruz. Ve bizleri tekfir etmeyen insanların akidesi ne olursa olsun ne düşünürse düşünsün doğru söylediklerini (Kuran'a,sünnete,selefin menhecine,selefin fehmine,tabiine ve etbauu tabine ) dayandıran herkesi paylaşıyoruz ki daha çok öğrenelim.

Abdulmuizz Fida hocam hakkınızı helal edin dayanamadım yazdım yanlışlar varsa siz el atarsınız

Ebu Emir ve diğer kardeşler için umarım açıklayıcı olmuştur.

EsselamuAleykum.
 
E Çevrimdışı

Ebu SILA

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abdullah yolcu ya Nureddin Yıldıza gıyabın da müşrik ve ya kafir sıfatı verenler; bu hakkı size kim verdi .?
yaptığınız bu hadsiz ve batıl iş hangi ayet ve hadise uyuyor.? Ümmetten hangi alim sizin yaptığınızı yapmış.?
Yarın mahşer de hesap günün de gıyabında tekfir ettiğiniz kimselerden bir kişi de bile kalbin de zerre kadar iman çıkarsa ,Allah azze ve celleye ne cevap vereceksiniz.?
 
Ebu Muhammed Taha Çevrimdışı

Ebu Muhammed Taha

Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamun Aleykum
Mustafa Sabri Kardeşim,
yaklaşık siteyi 2.5 yıldır takip ediyorum kayıt olmam bir sene öncesine dayanıyor. Her gün girmeye çalışıyorum çok bir şeye karışmıyorum okuyorum,yazıyorum not ediyorum ve çıkıyorum ama bu sefer dayanamadım. :kafaçakma
Allah razı olsun hacı abi :teşekkür
 
Üst Ana Sayfa Alt