Selamun aleykum birşey paylaşmak istiyorum. Şimdi çocukları ümmetin temel yapı taşları ve tabiki her anne kendi çocuğunun eğitimi ile meşgul olmak durumundadır. Malumunuz zamanımız da televizyon izlemeyen çocuk hemen hemen yok. Ahlak dışı iğrenç subliminal mesajlı çizgi film reklam vs var tabi izledikleri şeylerde. Mesela bir işim vardı youtube dan küçük çocuklar için dini eğitim eksenli birşeyler var mı dinlemeleri için diye baktım ama adam akıllı birşey bulamadım. Bulduklarım da hep müzikli söylemlerdi ama bizim düşüncemizi yansıtacak hiç birşey bulamadım.. semerkand! Bile çocuklar için çalışmalar yapıyor peki biz niye yapmıyoruz? Bir çocuğu televizyon dan alıkoymak çok zor hadi kendi evinde televizyon yok ama misafirliklerde özellikle yatılı misafirliklerde çocuk mutlaka televizyon izler ve bir müddet sonra 'niye bizde yok' düşüncesine kapılıp gider. Diyorum ki, en azından youtube a videolar falan yüklense onlar izletilse yada dinlenilse çok faydalı olmaz mı? Bu işlerden anlayan kardeşlerimiz mutlaka vardır. Birileri video tasarımları ile birileri eğitici müziksiz ezgi sözleri ile yada konu belirleyerek çizgi film yada asıl İslamı müziksiz ezgiler ile aktarabiliriz. Yada eğitim amaçlı çocuklara müzikli ezgi dinletmek caiz mi bilmiyorum o yüzden belki birşeyler yapılabilir diye düşündüm. Ben olursa müziksiz ezgi sözleri verilen konuya Göre yazmaya çalışabilirim mesela. Başarılı olabilir miyim bilemem ama en azından elimden geleni inşaallah yapmaya çalışırım. Ve tabi bu videolar inşaallah yaş aralıklarına özen gösterilerek hazırlanmalı. 4-6 7-9 vs.