Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Uykusunda Üzülen Ve Korkan Kimsenin Söyleyeceği Sözler

DAVA Çevrimdışı

DAVA

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Ebu Büreyde'den rivayet olunduğuna göre, Halid b. Velid yakınarak, Nebi'ye (s.a.v.): "Ey Allah'ın Rasulü, geceleyin uykusuzluk çekiyorum" dedi. Nebi (s.a.v.) şöyle buyurdu:
"Yatağına yattığın zaman, şöyle de: "Yedi kat göğün ve gölgelediklerinin, yedi kat yerin ve bitirdiklerinin, şeytanların ve saptırdıklarının Rabbi olan Allahım, yaratmış olduğun onların hepsinin şerrine karşı yanımda ol. Onlardan birinin üzerimde baskıcı olması veya bana zulmetmesine karşı, bana himayeci ol. Senin himayen,
üstün ve senin senan, yücedir. Senden başka ibadete layık ilah yoktur. İlah, ancak sensin. ( Tirmizi, De'avat: 15, Mecmau'z-Zevaid: 10/194, 135 )


Abdullah b. Amr'dan rivayetle, Allah Rasulü, saha-bilere, korkmaya karşı şu sözleri öğretirdi:
"Allah'ın gazabından, cezalandırmasından, kullarının şerrinden, şeytanların fısıldamasından ve (vesvese) getirmelerinden, Allah'ın mükemmel kelimelerine sığınırım. ( Ebu Davud, Tıbb: 19, Tirmizi: 3528, Ahmed: 2/2, Hakim: 1/548 )
Ravi, şöyle dedi: Abdullah b. Amr, o sözleri, akil olan oğullarına öğretir, akli olmayanların üzerlerine de, onları yazıp asardı.



İmam İbn Teymiyye, Dualar Ve Zikirler, Tevhid Yayınları: 20
 
Benzer konular Forum Tarih
E Güncel Haberler 1 2K

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt