U
Daha önceki konuyu kitlemişsiniz, sitede yeniyim. Soru cevaplandıkça kitleniyor anladığım kadarıyla, yeni konu açmam gerekti. Bir kaç sorum daha var, zaman ayırdığınız için Allah razı olsun. Kendimce selef akidesinin hak olduğunu kabul edip ona göre yaşamaya çalışsam da, Vahhabilerin(muarızları öyle hitab ediyor) tevhid davetini anlamakta zorluk çekiyorum.
1) Şeyh Abdulvehhab osmanlı devletini tekfir etmiyor diyorsunuz, peki niçin torunları ona bu konuda katılmayıp tamamen tekfir ediyor, osmanlı askerlerine karşı harb ediyorlar?
Şeyh Makdisi bir risalesinde şöyle söylüyor:
"
2) Vahhabi müslümanların, mekkeye girdiklerinde mekkeyi yağmaladıkları, oradaki müslümanları öldürüp esir aldığı söyleniyor, tarih kitaplarında da çokça geçen bir mevzu bu. Bu doğru mu? Kafama takılan esasen, vahhabi-tevhid ehli- müslümanların osmanlıyla savaşması değil, müslümanların birbiriyle savaşması tarih boyunca olmuş. Fakat halkı öldürüp kanlarını mallarını helal kıldıkları, bazılarını da esir ettikleri rivayeti, bu doğru mudur, yoksa uydurma mıdır?
3) Hüccet ikamesi olmadan tekfir edilmiyor Allahualem. Peki diyelim ki Allahın izni ile ölülerden yardım isteyen biri var. Tamamen yardımı kula nispet etmiyor, sadece Allahın izni ile olduğunu söylüyor. Bu şirktir, peki bu insan bilmiyor ve büyüklerinden öğrendiklerini taklid ediyorsa, kendince uydurma rivayetleri sahih zannedip kendine kalkan ediniyorsa bu kişi ölürse durumu ne olur? Müslüman mıdır, kafir midir?
1) Şeyh Abdulvehhab osmanlı devletini tekfir etmiyor diyorsunuz, peki niçin torunları ona bu konuda katılmayıp tamamen tekfir ediyor, osmanlı askerlerine karşı harb ediyorlar?
Şeyh Makdisi bir risalesinde şöyle söylüyor:
"
Şeyh Süleyman ibni Abdullah ibni Şeyh Muhammed ibni Abdulvehhab ‘‘Şirk Ehline Dostluk Göstermenin Hükmünün Delilleri’’ adında bir kitap telif etti. Bu kitapta müslümanlara karşı Türk askerlerden yardım isteyenlerin küfrüne delalet eden bir çok delil topladı."
Bu bilgi yanlış mı doğru mu bilmiyorum, size sormak istiyorum. Doğru mu?2) Vahhabi müslümanların, mekkeye girdiklerinde mekkeyi yağmaladıkları, oradaki müslümanları öldürüp esir aldığı söyleniyor, tarih kitaplarında da çokça geçen bir mevzu bu. Bu doğru mu? Kafama takılan esasen, vahhabi-tevhid ehli- müslümanların osmanlıyla savaşması değil, müslümanların birbiriyle savaşması tarih boyunca olmuş. Fakat halkı öldürüp kanlarını mallarını helal kıldıkları, bazılarını da esir ettikleri rivayeti, bu doğru mudur, yoksa uydurma mıdır?
3) Hüccet ikamesi olmadan tekfir edilmiyor Allahualem. Peki diyelim ki Allahın izni ile ölülerden yardım isteyen biri var. Tamamen yardımı kula nispet etmiyor, sadece Allahın izni ile olduğunu söylüyor. Bu şirktir, peki bu insan bilmiyor ve büyüklerinden öğrendiklerini taklid ediyorsa, kendince uydurma rivayetleri sahih zannedip kendine kalkan ediniyorsa bu kişi ölürse durumu ne olur? Müslüman mıdır, kafir midir?