Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Van El Kaide Dosyasında Tutuklu Kalmadı

F Çevrimdışı

furkan

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
El Kaide'ye üye oldukları iddiasıyla 4'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Bugün yapılan ikinci duruşmada tutuklu 4 sanık da tahliye oldu. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.
Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz Ağustos ayında 11 saat süren ilk duruşmada sanıklardan Ş.Ç., ile O.Y., tahliye olurken 4 kişinin de tutukluğunun devamına karar verildi.

Bugün Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4'ü tutuklu 6 sanığın ikinci duruşması görüldü. Saat 14.00'te başlayan duruşmaya tutuklu sanıklar İ.Ş., A.K.,Ü.İ., E.M. ve avukatları katıldı. Sanıklardan İ.Ş., yaptığı savunmada dernek başkanı olduğunu ve Suriye'de faaliyet gösterdiği bütün çalışmaların bu kapsamda yaptığını söyledi. Yaptığı çalışmaların insani yardım çalışmaları olduğunu belirten İ.Ş., bunlarında noter tasdikli ve valilik izniyle yapıldığını söyledi. İ.Ş., "Eğer tapelerden bir kanaat belirlenecekse bu kanaatin belirlenmesinde Suriye'deki savaşın getirdiği kirli ortamın etkisi söz konusu olacaktır. Bu faaliyetleri başka ülkede yapsam soruşturma konusu bile olmayacaktı. Geçmişteki bazı yaşanmışlıklar bu soruşturmanın yönlendirilmesinde etkili olmuştur. Benim soruşturmaya konu olan aynı telefon görüşmeleri ile ilgili İstanbul'da yürütülen bir soruşturmada takipsizlik kararı verilmiştir. Şu anda doğu ve güneydoğunun içinde bulunduğu durumuda göz önünde bulundurarak ailemizin ve bizim haksız yere hedef gösterilerek onların mağdur olmasından ve zarar gelmesinden endişe ediyoruz. Ailemizin yanında olmak için tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Tutuklu sanıklardan Ü.İ., ise savunmasında, kendisinden daha çok ailesini düşündüğünü belirterek, "Bu dönemde İslami düşünceleri yaşayan insanlar olarak bilindiğimiz için hedef gösteriliyoruz. 15 yaşından küçük olan 4 çocuğum ve eşim mağdur durumda. Malum PKK tehdidi ve hedef olarak gösteriliyoruz. El Kaide veya başka bir örgütle bağlantım ile ilgili birşey bulunmamaştır. Yürüttüğümüz faaliyetler PKK'nın doğu halkını dinsizleştirme hedefine engel olmaya yönelik faaliyetlerdir. Hiç kimsenin Suriye'ye gitmesine de ben müsade etmedim, etmem de mümkün değildir. Zira Esed'in varil bombalarıyla ölmeyi hak edecek kimsenin olduğuna inanmıyorum. Böyle birşeyin içinde olamayız. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Sanıklar yaptıkları savunmada tahliyelerini talep ederken savcı, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Avukatlarında yaptığı savunmanın ardından 10 dakika ara verildi. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti tutuklu 4 sanığın tahliyelerine karar verildi.

metin öztürk Çevrimdışı

metin öztürk

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
ümmet zorlu bir sürecden geçiyor
bu zorlu sürecde feda edilmesi gereken canlar ,hapiste geçen yıllar,hatta guantanamo işkenceleri olacağı muhakkakdır.
bazen bir yetimi doyurursun yobaz derler
bazen şeytan bir fitne atar ortaya,seninle aynı hisleri paylaşanlar bile sana ajan der
hatta aynı hedefe yürüyen arkadaşları tarafından şehit edilenler bile olacaktır
hiçkimsede güllük gülüstanlık hilafet geleceğini söyleyemez.
sonuçta nihai hedef dünyadaki zaferi görmek değil o hedefde yürüyüp karşılığını Allah azze ve celle'den beklemektir.

Üst Ana Sayfa Alt