S
بِسْمِ اللهِ، اَلْحَمْدُ ِللهِ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى رَسُولِ اللهِ وَبَعْدُ
Vasiyetname
Vasiyetname
1) Ölümümü camilerden veya tellalla ilan ettirmeyiniz!
2) Arkamdan hiç kimse feryat figan edip, ağıt yakarak saçını yolarak ve ellerini dizlerine vurarak ağlamasın!
3) Ben öldüğüm için hiç kimse ne benim evimde nede başka bir yerde Kur’an’ı Kerim okumasın veya okutmasın!
4) Ben öldüğüm zaman: إِناَّ ِللهِ وَإِناَّ اِلَيْهِ راَجِعُونَ، اللَّهُمَّ أَجِرْنِي فِي مُصِيبَتِي وَاخْلُفْ لِي خَيْراً مِنْهاَ“İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun, Allahumme Ecirnî Fî Musibetî, Vahluflî Hayran Minha” deyiniz!
5) Beni yıkayıp, kefenlesinler!
6) Allah’ın izni ile hayatım boyunca borçlanmamaya gayret gösterdim! Ama buna rağmen eğer ben öldüğüm zaman borcum varsa, borcumu ödesinler!
7) Malımın 5/1’ini, Allah yolunda fiili CİHAD edenlere versinler!
8) Yıkama ve kefenleme işleri bitince, öğlen veya ikindi namazlarını bekletmeden beni hemen gömünüz!
9) Cenaze namazımı mezarlıkta kılınız! Vakit namazını beklemeyiniz!
10) Cenaze namazımı, in belirleyeceği kişi kıldırsın!
11) Beni mezarlığa araba ile götürmeyiniz!
12) Beni mezarlığa götürürken hızlı gidiniz!
13) Beni kabre koyarken sağ yanıma, kıbleye doğru koyunuz ve: بِسْمِ اللهِ وَعَلَى سُنَّةِ رَسُولِ اللهِ“Bismillah ve Alâ Sünneti Rasulillah” deyiniz!
14) Sakın kabrimin üzerine benimle toprak arasında engel olacak hiç bir şey koymayınız!
15) Beni kabre koyduktan sonra üzerime üç avuç toprak atınız!
16) Kabrimin başında Kur’an’ı Kerim okumayınız!
17) Kabrim kazılırken çıkan toprağın haricinde, kabrime başka bir yerden toprak ilave etmeyiniz!
18) Kabrimin üzerini bir karıştan fazla yükseltmeyiniz!
19) Kabrimin üzerine bina yapmayınız!
20) Kabrimin üzerine çiçek vb. bitki dikmeyiniz!
21) Kabrimin üzerine her hangi bir yazı yazmayınız!
22) Defin işleri bittikten sonra bir devenin kesilip etinin dağılacağı zaman kadar yani yirmi, yirmi beş dakika kabrimin başında bekleyip bana dua ediniz!
23) Defin işleri bittikten sonra cenaze evinde toplanmayınız! Çünkü benim sizin üzerinizdeki hakkım buraya kadardı. Allah-u Teâlâ hepinizden razı olsun.
24) Cenaze evine yemek götürmek isteyenler, sadece benim aileme yetecek kadar yemek götürsünler!
25) Cenaze evinde insanlara yemek dağıtmayınız!
26) Cenaze evinde toplanıp Kur’an’ı Kerim okumayınız!
27) Bana üç günden sonra ağlamayınız!
28) Perşembemi, kırkımı ve elli ikimi yapmayınız!
29) Benim için hiçbir zaman mevlit okutmayınız!
30) Eşim hariç hiç kimse benim için üç günden sonra yas tutmasın!
Not: Bunların tamamı Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in sünneti ve sahabelerin uygulamasıdır. Okumuş olduğum hadislerden bunları anladım. Bu vasiyetim ile ilgili maddelerin hepsinin, sahih bir hadisi vardır.
Bunları öğrenmek isteyenler, Muhammed Nâsıruddin el-Albânî (Rahmetullahi Aleyh)’in “Ahkâmu’l-Cenâiz” isimli kitabına veya www.hadisler.com’a bakabilir.
سُبْحاَنَكَ اللَّهُمَّ وَبِحَمْدِكَ، أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ، أَسْتَغْفِرُكَ وَأَتُوبُ إِلَيْكَ
---------------------------------------Resminide yükledim -hâyırda kullanın İnşeallah : )-: https://www.islam-tr.org/dosyalar/vasiyetname-png.10748/?temp_hash=24eb659aca4c56fb9c4a091a695c78ac
---------------------------------------
Daha fazlası için: www.sahihhadisler.com