Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

www.TevhidAslanlari.com

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hayalet Çevrimdışı

hayalet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
:cool::cool:Allah CC yardimcimiz olsun su an yapilan hersey kontrol altinda yani oh ne guzel biraz daha karistirilarsa ortalik karisacak haberleri yok uyaniklar:cool::cool:
 
Enfal.571 Çevrimdışı

Enfal.571

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
ALLAH (azze ve celle) yar ve yardimcilari olsun insaALLAH.
 
R Çevrimdışı

ramos

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Bu siteye ne oldu
haberi olan varmi?
yani tekrardan acildimi yada acilacakmi insallah?
 
K Çevrimdışı

kuL

Üye
İslam-TR Üyesi
Site Şuan Duruyor Büyük İhtimal Açılacaktır. Ancak Aynı İsimle Olmayabilir.
 
.::UmmU_EnSar ::. Çevrimdışı

.::UmmU_EnSar ::.

Üye
İslam-TR Üyesi
evet uzun zamandir kapali...özledik siteyi , çok faydali bir siteydi...InsaALLAH en kisa zamanda açilir
 
ABDULHAK Çevrimdışı

ABDULHAK

الإذلال هو بعيد عنا
Admin
En son beni tekfir etmişlerdi
 
!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Her sitede olduğu gibi o sitede de tekfircilerin olması normaldir. Heralde normal üyelerden yada site sahibi olmayan yöneticiden biridir. Allah ıslah etsin.
 
Y Çevrimdışı

yahya78

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
tekfir hastalığına cüppeli ahmet hoca efendi de yakalanmış.islamoğlunu karaman ı tekfir ediyormuş...tekfir ederken haşa allah ın pozisyonuna büründüklerinin farkında değiller
 
ABDULHAK Çevrimdışı

ABDULHAK

الإذلال هو بعيد عنا
Admin
Kardeşler sadece genel bir bilgi olması amacıyla olayı özetle aktaracağım :

Bu sitede kurulduğu ilk günlerden beri yazarlık yapıyordum , yazılarımın bir çoğu buradaki yazılardır.
Sitede yetkili (veya sahibi) olarak AHMED ŞERİATİ nickli kişi de yazıları beğenir hatta bir ara bana yazıların kitaplar olarak basılması için araştırmamı istemişti. Hatta maddi konusunu kendisi üzerine alacağını söylemişti.
Neyse , olay en son Hasan Hocamın (Karakaya) akaid dersleri isimli sohbet derslerinin sitede de tavsiye etmemle başladı.
Hem hocayı tanımadığını söyleyen bu şahıs , direkt olarak oy kullanana ne diyor , milletvekillerinin durumu ne ,mahkemeye giden herkese ne hüküm veriyor hoca diyerek benden cevap istedi.
Bende bildiğim cevaplarını izah ettim . Buradaki cevaba bende katıldığımı söyledim. Bunun üzerine hoca , sen herkese kafir demiyorsunuz , bunlar küfür işlemişlerse kafirlerdir diye bastırıyordu . Tabi sitede fitne çıkmış üyeler iki tarafı da haklı görür yazılarıyla destek veriyor , bir kısmıda görüş bildirmiyordu.
Ben hocanın bu durumları küfür görmekle beraber usul-u fıkıhta tekfiri engelleyen bazı özel sebebler olabileceğini , (cehalet , cebr, tevil) gibi bundan dolayı içlerinden çok az da olsa bazıları hakkında kafir veya müslüman demekte durumlarını netleştiremediğinden küfür işlemiş olduklarını fakat bazı özel hallerinden dolayı ahiretteki durumları hakkında Allaha havale ettiğini , sebeb olarakta ilmim yetmiyor , İslam diyarı olsa bu tür kapalı durumlar oluşmayacağını fakat böyle küfür ülkelerinde hadistede geçtiği üzere kişi sabaha müslüman akşama kafir , akşama müslüman sabaha kafir olma durumlarının tezahür ettiğinden bahsederek kafir de müslümanda diyemediği bazı kimseler için hüküm verememiş durumlarını Allaha havale etmiştir dedim.
Bu durum karşısında tartışma adabından mahrumcasına , sanki kafir dememişsek müslümandır demişiz gibi tekfir edildik .
Aynı bahsi şehid Abdullah Azzamın cihad dersleri isimli kitabından aktarınca dedim ki bak şeyh te tekfir etmemiş tamamını , onu da tekfir ediyormusun ? Cevap veremediler ve site fitne ve kaos ortamıyla birlikte kapandı gitti.
Buna rağmen ben onları tekfir etmedim.
Müslümanlar arasında ittifaka yarayacak onlarca mesele varken 1 mesele yüzünden ifrata ayrılığa mazeret arıyoruz. Ben buna ilimsizlik ve cehaletin sebeb olduğuna inanıyorum. Yarım hoca olunca , iki tağut bir tanede tekfirle ilgili yazı okuyan ortalıkta kılıçla geziyor .
Sen bizi bile tekfir edersen kimle cemaat olup , birlik olur hareket edeceksin ? Bu mudur Rasulullahın sünneti , bu mudur menhec?

Neyse kardeşler , olay kaba taslak bu şekilde yaşanmıştır. Eksik olabilir fakat hatalı yazdığıma inanmamakla birlikte bu konuda bahsi geçen kişiler cevap haklarını kullanabilirler.
İnşeallah daha itidalli vasat ümmet üzere hareket eden , muvahhidlerle ihtilaf değil ittifak edici bir anlayış içerisinde çaba sarfedenlerden oluruz.
wesselam ;
 
DAVA Çevrimdışı

DAVA

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
İnşeallah daha itidalli vasat ümmet üzere hareket eden , muvahhidlerle ihtilaf değil ittifak edici bir anlayış içerisinde çaba sarfedenlerden oluruz.
;

insaALLAH üstad
buarada hasan Karakaya Hocamizin sesli Sohbetleri var mi ?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Ana Sayfa Alt