Yağmur Sen Rabbim'in Nasıl Bir Nimetisin?

ruhisukut Çevrimdışı

ruhisukut

Önce tanı sonra bağlan!
İslam-TR Üyesi
Yağmur ne zaman yağsa aklıma ilk Nurullah Genç'in Yağmur Naatı adlı şiiri gelir. Ardından okurum, dinleyebilirsem dinlerim. Sonra bir şeyler yazmak isteyesim gelir ve oturur yazarım.

Yaklaşık 1-2 saat önce dışarıya bakayım, biraz ferahlık gelsin istedim. Kendimi yağan yağmurun altında buldum.

Bir ara şemsiye satan 13-14 yaşlarında biri yanaştı:

-'Güzel abim bir şemsiye alır mısın? ' dedi. İşte o zaman dışarı çıktığımı hatırladım. Duraksadım, yağmurluğun kapşonunu çıkardım. Ve Çocuk yeniden seslendi:

-'Abim bak bunu 10 tl'ye satıyorum. Vallahi gelişi bana 5 tl'ye seni sevdim güzel abim seni sevdim. Bana 5 tl ver al senin olsun. Sen ıslanma, o sakalların ıslanmasın. Allah için bu hayrı kabul et' dedi.

Kafama damlayan yağmur damlaları artık kaynayarak damlıyordu. SubhanAllah ne yapmalı şimdi diye düşündüm. Ve her zaman en iyi başarabildiğim şeyi yaptım; elimi omzuna attım ve tebessüm ettim. Sonra:

-'Sana dua edeceğim kardeşim. Allah razı olsun senden ama ben ıslanmak, rahatlamak için çıktım dışarı' diyebildim. Sonra saate baktım. Ve usul usul düşündüm;

'Yağmur sen Rabbim'in nasıl bir nimetisin? Beni dertlerimden arındıran bir rahmet, 13-14 yaşındaki çocuk için bir rızık ve evsiz kimseler için bir imtihansın. SubhanAllah.'