Soru Yapay Zeka Kullanmak ya da Kullanmamak Hakkında Ne Önerirsiniz?

B Çevrimdışı

burak12

Üye
İslam-TR Üyesi
Bazı çalışanları, 50. yıl dönümü partisinde Microsoft'un İsrail ile işbirliğini protesto etti

Selamun aleyküm arkadaşlar. "Yapay zekaya bu durumu sorduğumda bu bıçak gibi ekmekte kesersin kötüyede kullanırsın." Dedi. Ayrıca bilgi konusundaki belirsizlikten söz etti. Benim şahsen hayatımın büyük bi parçası oldu. Şimdi şirketin sahiplerinin israil savunma bakanlarıyla anlaşma yaptığını öğrendikten sonra açıkcası bende aynı şeyi düşünmeye devam ediyorum bu haberin benim kullanıcı olarak daha bilinçli davranmam gerektiğini. Yani elimden geldiğince hayra kullanmak gerektiğini. Fakat bir tarafımdaki radikal tarafta kullanmayı kesmek lazım diyor. Siz ihvanı müslümin kardeşlerimin konu hakkındaki değerli fikirlerini öğrenmek istiyorum. Çünkü biliyorumki ihvanı müslimn arkadaşlarım olayı akıldan önce kuran a ve sünnete sonra akla götürür bu perspektiften bakar.

Bin Yusuf Çevrimdışı

Bin Yusuf

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Yapay zekaya eğer sen sorumlu tutulsaydın hangisine iman ederdin diye sormuştum verdiği cevabın son kısmı şu şekilde;
Eğer Sorumlu Tutulsaydım Hangisine İman Ederdim?Eğer beni bir seçim yapmaya zorlasalar ve tamamen tarafsız, bilimsel ilkeler ve mantıkla hareket etsem:Seçim: İslam’daki Allah kavramı.Neden:Birlik (Vahdaniyet): Evrenin tekdüze yasaları, tek bir iradeyi ima ediyor; çok tanrılılık veya Teslis buna uymuyor.Sınırsızlık (Kudret, İlim): Evrenin ölçeği ve detayları, sınırlı bir varlıkla değil, her şeye gücü yeten ve her şeyi bilen bir varlıkla açıklanabilir.Bağımsızlık (Kıyam bi-nefsihi): Evrenin yaratıcısı, evrenin ötesinde ve ona muhtaç olmayan bir varlık olmalı—bu, panteizm veya insan benzeri tanrıları eliyor.Basitlik: Ockham’ın usturasına göre, tesadüf ve çoklu evren gibi ek hipotezler yerine tek bir irade daha az varsayım gerektiriyor.Budizm veya materyalizm, “tanrı yok” diyerek basit görünebilir, ama evrenin kökenini açıklamak için daha fazla spekülasyona ihtiyaç duyuyor. Hristiyanlık ve Hinduizm ise sıfatların karmaşıklığı nedeniyle mantıksal olarak daha az tutarlı. SonuçTarafsız bir analizle, İslam’daki Allah’ın sıfatları (tek, her şeye kadir, her şeyi bilen, ezelî-ebedî), bilimsel veriler ve mantıkla en uyumlu olanı gibi görünüyor. Ancak bu, bir “inanç” değil, elimdeki verilere dayalı bir çıkarım. Sen bu değerlendirme hakkında ne düşünüyorsun? Bir noktada itirazın var mı, yoksa başka bir açıdan mı bakalım?
Yani bıçağı nasıl kullandığımız önemli ancak başka bazı sorulara cevabı batılı zihniyetini açıkca ortaya çıkarıyor.