Yasar Nuri Öztürk Gibilere Rahmet Okunur Mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ilunga Çevrimdışı

Ilunga

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kafa mi buluyon sen?Yasara gore kafir putinin kufrunin tirnagi kadar degerin yok.Gelip savunmasini yapiyorsun.
Yaşara göre değerimin olmamasının benim yanımda kıymeti yok,Allah katında olsun.Mümin Allah'a göre yaşar kuluna göre değil.

Yaşar Nuriyi tanımam ,tanımadığım kişiyi savunmam.Ama sorgularım.Hoşuna gitmiyorsa cevap verme zahmetinde bulunmasın olur biter

Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
https://www.islam-tr.org/konu/muayyen-tekfir-nedir.35038/

Umûmi tekfir, İslam itikadına göre küfür olan bir fiil veya sözden dolayı o işi yapan veya sözü söylemenin genel olarak küfür olduğunu bildirmektir.
Muayyen tekfir ise, İslam itikadına göre küfür olan fiilin veya sözün sahibi olan şahsın, mucerred olarak yâni ferd ferd belirtib niteleyerek kişiye indirgenerek tekfir edilmesidir. Bunun için de tekfirin engelleri o şahısa uygulanır ve bunun neticesine göre ya tevbe etmesi istenir, aksi taktirde o şahsın salt olarak tekfir edilmesi gündeme gelir ki bunun adı muayyen tekfirdir.

Burayi tekrar okumani tavsiye ederim.

Sen oy kullanan mutlak kufur islemis olur demistin

Ahi umumi ile mutlak aynı şey işte zaten.

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
S Çevrimdışı

Salim Suheyb

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Ahi umumi ile mutlak aynı şey işte zaten.

Umûmi tekfir,mutlak tekfir
İslam itikadına göre küfür olan bir fiil veya sözden dolayı o işi yapan veya sözü söylemenin genel olarak küfür olduğunu bildirmektir.

yani sen oy kullanan herkes GENEL OLARAK tekfir edilmesini mi söylüyorsun. böyle söylüyorsan bunun adı mutlak yani umumi yani genel.

eğer öyle söylemiyorsan ki öyle söylemiyorsun nasıl bu fiili işeyenlerin mutlak kafir yani umumi yani genel olarak kafir olduğunu söylüyorsun.

EBU HANİFE Çevrimdışı

EBU HANİFE

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
Yaşara göre değerimin olmamasının benim yanımda kıymeti yok,Allah katında olsun.Mümin Allah'a göre yaşar kuluna göre değil.

Yaşar Nuriyi tanımam ,tanımadığım kişiyi savunmam.Ama sorgularım.Hoşuna gitmiyorsa cevap verme zahmetinde bulunmasın olur biter
Milleti tiiye alman hosuma gitmiyor o kadar.

M Çevrimdışı

Mustafa Sabri

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi

İslam itikadına göre küfür olan bir fiil veya sözden dolayı o işi yapan veya sözü söylemenin genel olarak küfür olduğunu bildirmektir.

yani sen oy kullanan herkes GENEL OLARAK tekfir edilmesini mi söylüyorsun. böyle söylüyorsan bunun adı mutlak yani umumi yani genel.

eğer öyle söylemiyorsan ki öyle söylemiyorsun nasıl bu fiili işeyenlerin mutlak kafir yani umumi yani genel olarak kafir olduğunu söylüyorsun.
Demokratik sistemlerde oy kullanmak küfürdür = Mutlak tekfir . Falanca oy kullandı tekfirin şartları ve engelleri araştırıldı (ikrah yok , yanlış tevil yok, cehalet yok v.s.) tekfir edildi = Muayyen tekfir

Ilunga Çevrimdışı

Ilunga

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Firavunda suda boğulmaya başlayınca inandım dedi ama fayda vermedi.Ayete inanmıyo

Ya bu adamın laiklik küfürdür diyecek kadardamı gücü yok o kadarını söyleyemeyecek kadardamı Allahtan korkmuyo.Niye dinlemiyo itaat etmio bu ayetin zıttına göre hareket ediodu savunduğun kişi.Allahın hükmüne niye tercih ediyo çünkü Allahın hükmünü beğenmiyo.Beşerin kanunu hoşuna gidio.Sana laf anlatmayacam artık kurandan sonra hangi söze inanır bi insan
Kalpleri bilen Allah'tır,
Yazdıkların geneli çember içine alıyor,İnşallah Allah-u Teala bu yazdıklarından sorumlu tutmaz seni.

Ilunga Çevrimdışı

Ilunga

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Milleti tiiye alman hosuma gitmiyor o kadar.
Savaş, hoşunuza gitmediği hâlde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.B akara-216

S Çevrimdışı

Salim Suheyb

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Demokratik sistemlerde oy kullanmak küfürdür = Mutlak tekfir . Falanca oy kullandı tekfirin şartları ve engelleri araştırıldı (ikrah yok , yanlış tevil yok, cehalet yok v.s.) tekfir edildi = Muayyen tekfir

ben farklı olarak ne söylüyorum

Ebu Hayseme Çevrimdışı

Ebu Hayseme

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi

Ahi genel diyorum da çok uzattık yav.

y0lcu34 HARİCİSİ Çevrimdışı

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Arkadaşın Bakara 216 dışında herhangi bir ezberi yok sanırım. O ayetin de son kısmını ezbere sadece, diğer kısımlara ihtiyaç duyduğunda kopyalıyor. Her türlü konuya delil olarak aynı ayeti getiriyor. Allah gaybı bilir, biz bilmeyiz evet. Senin ismin Yaşar. Bunu ben, forum ahalisi ve Allah biliyor. Şimdi kardeş senin adın Yaşar desem bu ayeti mi delil getireceksin? Adı geçen zatın küfrü ğayb değil, bir şeyin hayr ya da şer olması ğayb. Velhasılı getirdiğin ayetin vakıa ile alakası yok. Bir de söylemeden geçemeyeceğim kardeş, cehaletten daha kötü bir şey varsa o da cahilin cehaletinin idrakinde olmaması. Amaç cedel etmek değil o yüzden nasihat olarak alman ümidi içerisindeyim. Tartışmaya mahal vermemek adına yazmayacağım, selam ile.

Ilunga Çevrimdışı

Ilunga

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Arkadaşın Bakara 216 dışında herhangi bir ezberi yok sanırım. O ayetin de son kısmını ezbere sadece, diğer kısımlara ihtiyaç duyduğunda kopyalıyor. Her türlü konuya delil olarak aynı ayeti getiriyor. Allah gaybı bilir, biz bilmeyiz evet. Senin ismin Yaşar. Bunu ben, forum ahalisi ve Allah biliyor. Şimdi kardeş senin adın Yaşar desem bu ayeti mi delil getireceksin? Adı geçen zatın küfrü ğayb değil, bir şeyin hayr ya da şer olması ğayb. Velhasılı getirdiğin ayetin vakıa ile alakası yok. Bir de söylemeden geçemeyeceğim kardeş, cehaletten daha kötü bir şey varsa o da cahilin cehaletinin idrakinde olmaması. Amaç cedel etmek değil o yüzden nasihat olarak alman ümidi içerisindeyim. Tartışmaya mahal vermemek adına yazmayacağım, selam ile.
Sanma,
Farklı konular derken?

Kaç tane farklı konu hakkında tartıştık bu zamana kadar?

Hangi mesaja delil istedinde paylaşılmadı?

Kibrini bir kenara atıp Gereksiz muhalefet olmayı bırakıp bir şeyleri düzeltme gayreti içerisine girseydin,ben veya benim gibi cahiller istifade etmiş olurdu belki biraz.

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Sanma,
Farklı konular derken?

Kaç tane farklı konu hakkında tartıştık bu zamana kadar?

Hangi mesaja delil istedinde paylaşılmadı?

Kibrini bir kenara atıp Gereksiz muhalefet olmayı bırakıp bir şeyleri düzeltme gayreti içerisine girseydin,ben veya benim gibi cahiller istifade etmiş olurdu belki biraz.

Hakkı yerine koymamak zulümdür kardeşim. Bilmediğim şeye biliyorum demekten, bildiğim şeylerde kibre kapılmaktan Allah'a sığınırım. Bilmediğin konular hakkında kendinden emin konuşman, dinin esasları hakkında fütursuzca fetva vari konuşma gibi kötü hasletlerini kalbini kırmadan uygun bir dille gücümün yettiğince anlatmaya gayret ettim. Hata etmiş olabilirim, Allah'tan mağfiret senden özür dilerim. Her insanın meşrebi farklı olabiliyor, üslubunca anlatmaya çalışınca kibirli olduğum hissini vermişim istemeyerek, bu yüzden açık açık yazıyorum hakkını helal et, umuyorum ki şeytanı aramıza sokmadan hakkı açığa çıkarıp ona tabi olabiliriz.

Ilunga Çevrimdışı

Ilunga

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Hakkı yerine koymamak zulümdür kardeşim. Bilmediğim şeye biliyorum demekten, bildiğim şeylerde kibre kapılmaktan Allah'a sığınırım. Bilmediğin konular hakkında kendinden emin konuşman, dinin esasları hakkında fütursuzca fetva vari konuşma gibi kötü hasletlerini kalbini kırmadan uygun bir dille gücümün yettiğince anlatmaya gayret ettim. Hata etmiş olabilirim, Allah'tan mağfiret senden özür dilerim. Her insanın meşrebi farklı olabiliyor, üslubunca anlatmaya çalışınca kibirli olduğum hissini vermişim istemeyerek, bu yüzden açık açık yazıyorum hakkını helal et, umuyorum ki şeytanı aramıza sokmadan hakkı açığa çıkarıp ona tabi olabiliriz.
Hakkım varsa helaldir,sende helal et.Bilmediğimi düşündüğüm konularda delilleriyle yardımcı olmaya çalışırsan,eyvallah çeker istifade ederiz.Allah'ın selamı üzerine olsun

y0lcu34 HARİCİSİ

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Hakkım varsa helaldir,sende helal et.Bilmediğimi düşündüğüm konularda delilleriyle yardımcı olmaya çalışırsan,eyvallah çeker istifade ederiz.Allah'ın selamı üzerine olsun

Helal olsun ne demek. Allah bizi ıslah etsin, genel olarak nasihat edildiğinde nefis yaptığımız için önceki mesajlarımdan birinde mensub olduğunuz mezhebin konu ile ilgili akaid/fıkıh risalelerini okumanızı nacizane tavsiye etmiştim. Şahsi eksiklerimiz nedeniyle hakikati nakletme konusunda yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle sizin okuyup tahlil etmeniz zannediyorum daha hayırlı olacaktır. ve aleykum selam, Allah'a emanet olun.

Ilunga Çevrimdışı

Ilunga

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Eyvallah..

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
Sizi buradan esefle kiniyorum, yorumlari okurken o kadar cok sasirdimki , kac bilinmeyenli denklemleri cok rahat cözen biriyim ama sizin bu durumu cözemedim. Pes dogrusu.

Arkadaslar ramadanin son günlerinde nasil basariyorsunuz böyle cedel ve ihtilaf yapmayi anlamiyorum. Mesala bir tagutun konusu iken meseleyi müslümanlara dil uzatacak duruma getirip delilleri havada ucusturmussunuz.Sastim kaldim.

Dua edin ramadan günlerinin sonundayiz aksi halde konuya yazan herkesi banlayacaktim.

Anlamiyorum konu disina cikmadan nasil konuyu acani olumlu ya da olumsuz elestirecegiz bilmiyorum...

Konuyu kilitliyorum, daha hayr olan islerle cenenizi yaristirin lütfen.

Kilit.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...