Çözüldü "Yasaya Uygun" Bir Şeye Rıza Gösterilen Belgeleri İmzalamak Küfür/şirk midir?

I Çevrimdışı

IAmKamilla

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
"Yasaya uygun" bir şeye rıza gösterilen belgeleri imzalamak küfür/şirk midir? Yani, örneğin Rusya Federasyonu federal yasası veya Anayasa'nın bir maddesi?

Bu soru beni çok endişelendiriyor çünkü gelecekte nasıl yaşayacağımı ve çeşitli belgeleri nasıl imzalayacağımı bilmiyorum, bunun ne sıklıkla gerçekleştiğini bilmiyorum. Bunu zaruret olmadan yapmak küfür müdür?
Eğer öyleyse, ne zarurettir?
Belirli bir kliniğe gitmek ('yasaya uygun' diye bir not olup olmadığını bilmiyorum), başka klinikler aramak veya 'yasaya uygun' kısmını çizmek mi gerekir?
Kolayca küfre/şirke düşmek istemiyorum...İslam alimleri arasında ihtilaf var mıdır?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Yasaya uygun olan her yazı / belge şirk olmayabilir. Küfür diyarında yaşayan müslümanlar, zelil duruma düşmektedirler. Bulundukları ülkelerin kuralları ve yasaları şeriatla çelişmediği veya şeriata muhalif bir yasa barındırmadığı sürece bu tür yazılar, andlaşmalar sıkıntı olmaz. Aksi taktirde trafik kurallarına uymak, imar yasasına uymak da küfür şirk olurdu. Böyle bir durumda olan müslümanlar kimlik de çıkaramaz, ehliyet de alamaz, ev de kiralayamaz, çeşitli sözleşmeler ve hizmetlerden faydalanamaz. İşte bu sözleşmelerdeki ihtilaf durumunda falanca mahkemeler yetkili olduğuna dair imzalar zarurat kapsamına girebilir.
Bu tür ülkelerde yaşayan müslümanların kendi aralarındaki ihtilaflarda Kitabullah'a / âlime başvurması gerekirken kâfirlerin mahkemelerine başvurmaları duruma göre küfür kapsamında değerlendirilebilir.
"Sana indirilene ve Senden önce indirilenlere inandıklarını ileri sürenleri görmedin mi? Onu tanımamaları kendilerine emredildiği halde tâgūtun önünde mahkemeleşmek istiyorlar. Şeytan da Onları büsbütün saptırmanın yollarını arıyor." (Nisa 60)
"Hayır, Rabb'ine andolsun ki, aralarında çıkan anlaşmazlık hususunda Seni hakem kılıp sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın onu kabullenmedikçe ve boyun eğip teslim olmadıkça iman etmiş olmazlar. " (Nisa 65)

Resmi Nikah ve Sözleşmelerdeki Maddeler, Tağutun Mahkemeleri ve Atılan İmzanın Durumu?

Memurluk Yemini ve Küfür İçerikli Sözleşmeleri İmzalamanın Hükmü Nedir?

Allah'tan Başkasına ve Kur'an-ı Kerim'e El Basarak Yemin Etmek Câiz midir?

Küfür Maddesi İçeren Andlaşmalara İmza Atmak Câiz mi?

Memurluk Sözleşmesinin Hükmü Nedir ?

Bu Sözleşme Metnini İmzalamak Şirk mi?






 
Üst