Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Zalim Işid’in Devlet Ilanına Suriye’li 9 Gruptan Red

H Çevrimdışı

Hattab Amedi

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İŞİD’in devlet ilanına Suriye’li 9 gruptan red
%C4%B0%C5%9E%C4%B0D%E2%80%99in-devlet-ilan%C4%B1na-Suriye%E2%80%99li-9-gruptan-red-300x175.jpg

Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren İŞİD’in ilan ettiği İslam Devletine Suriye’li 9 silahlı gruptan açıklama geldi. islahhaber -HABER Irak’ta Maliki güçlerine karşı düzenlediği büyük operasyonlar sonrası güç dengesini değiştiren İŞİD, dün...


Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren İŞİD’in ilan ettiği İslam Devletine Suriye’li 9 silahlı gruptan açıklama geldi.


Irak’ta Maliki güçlerine karşı düzenlediği büyük operasyonlar sonrası güç dengesini değiştiren İŞİD, dün yayınladığı bir ses kaydıyla sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani tarafından hilafet devletini kurduklarını ilan etmiş ve Ebubekir Bağdadi’yi halife olan etmişti.

Suriye’de Esed güçlerine karşı savaşan muhalifler ile girdiği çatışmalar sonrası silahlı güçler ile tamamen zıtlaşan IŞİD’e, rejim karşıtı 9 silahlı gruptan ortak bir açıklama geldi.

Aralarında Esed rejimine ağır kayıplar verdiren en büyük muhalif gruplardan İslami Cepheninde bulunduğu 9 grubun ortak bildirisinde IŞİD tarafından ilan edilen İslam Devletini hiçbir şekilde tanımayacakları beyan edildi.

Sünni grupların Irak ordusuna düzenlediği saldırılar sonrası birçok bölgeye hakim olan İŞİD, Irak’ta hilafet devleti kurduğunu ve lideri Ebubekir el Bağdadi’yi de halife ilan ettiğini açıklamış kurduğu Hilafet devletinin adınıda ‘İslam devleti’ olarak değiştirdiğini açıklamıştı.

03.jpg
 
Üst Ana Sayfa Alt