Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Zevahiri: İhvan liderliğinde birleşin

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Kardeşler, ben videoyu bulamadım. Ansar al Mujahideen sitesinde de yok. İsra Haber fitneci bir şia haber sitesidir. Fasıkdan gelen haberi araştırmamız vacib olduğu için bu haber hakkında yorum yapılmasın. Ne zaman videoyu ve beyanın aslını getirirseniz o zaman devam eder. İşin kötüsü bu haberi herkes yayınlamış.. Umarım doğrudurda Şeyh üzerinden birileri yalan atmamıştır!

isra haberi bilmeyen yok ama sazanlar hariç tabi ki.

Velev ki haberin aslı olmasın,ama gördük ki yavaşşşş olmak lazımmış çocuklar.(Lafım sana değil mervan)

M Çevrimdışı

Mervan Hadid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Arapça ve İngilizce araştırdım internette. Şeyh'in yeni videosuna rastlamadım. Bazıları youtube'a bu 2012'deki Mısır konuşmasını şimdi yükleyip "Eymen el-Zevahirini Ordu darbesi hakkındaki yorumu" başlığı altında paylaşmışlar. Zevahiri'nin Mısır konuşması: KAhire ve Şam Kudus'ün iki kapısıdır başlıklı video. Bu da geçen sene yayınlanmış. Video burda:

Bu fitne-fesat İsraHaber'in işi mi bilmiyorum ama herkes haberin kaynağını araştırmadan sitesinde yayınlamış.

Yinede bir ihtimal bırakıyorum, eğer gözümüzden kaçmışsada(!) video veya beyanı buyrun bekliyorum..

Zevahiri'nin kardeşi zaten bu darbe meselesinde İhvanla beraber meydanlara çıkacaklarını söyledi. Birileri hala neden Şeyhlerin ağızlarından kendi fikirlerini sağlamlaştırmaya çalışıyor anlamıyorum. Şeyh bu süreçte İhvan'la beraber olun dese bile, gidin İhvan'la beraber demokrasiye katılın demedi, Mursi'ye oy verin demedi. Bazı sözleri cımbızla seçip farklı yorumlamamak lazım.

G Çevrimdışı

gulyabanii

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
isra haberi bilmeyen yok ama sazanlar hariç tabi ki.

Velev ki haberin aslı olmasın,ama gördük ki yavaşşşş olmak lazımmış çocuklar.(Lafım sana değil mervan)

İşin enterasan tarafıda habere inanıp başkalarınıda inandıralanların 360 derece dönmeleri..

Nasıl bir dünya Rabbim burası.Başım dönüyor pamukçukları görünce.

G Çevrimdışı

gulyabanii

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
şu video bi ortaya çıkmasın haricilerinde murcielerinde cekecekleri var benden, (sozum foruma degil yanlış anlaşılmasın) Allah svt. dan tek dilegim bu olay ile alakalı garip bir şekilde içime doğan nerede bu video hissini doğru çıkarsın, belki bu his bu olayların bitmesini sağlamak için benim vesilem ile hakkın ortaya çıkmasını saglayacaktır.
Unutmadan şunu da söyliyim bu video çıksa dahi benim tavrım nettir, mursi hakkında ki goruşlerimde devam edecektir. Allah svt. bizi oynak akidelilerden eylemesin, ayaklarımızı sabit kılsın dosdoğru yolunda..

S Çevrimdışı

Salman Raduyev

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
daha düne kadar tekfir edip en ağır hakaretleri edenler bugün pamuk gibi yumuşamışlar.Nasıl bir dünya Rabbim burası.Başım dönüyor pamukçukları görünce.
sen bu foruma birşeyler öğrenmek, müslümanlarla beraber olmak içinmi giriyorsun yoksa kendi çapında insanlara laf sokmak içinmi giriyorsun gerçekten anlayamadım!velev ki biz hatalıyız bu konuda ki (INSEALLAH degiliz) senin bize laf sokmaaya çalışman mı gerekir yoksa detaylı şekilde açıklamalar yaparak gerekirse bizimle tartışarak hatamızı düzeltmeye çalışmanmı? VALLAHİ çok boş yazıyorsun ve zamanımızı çalıyorsun!

halidvelid Çevrimdışı

halidvelid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Talibanın açıklaması da önemli, yaklaşımlarımızı gözden geçirmemize vesile olmalı bu açıklamalar. Bugün sabah namazında gerçekleşen katliamı konuşuyor olmamız gerekirken biz sığ sularda yüzmeye devam etmemeliyiz kanaatimce, hüsnü mübarekle mursiyi bir gören zihniyete ne demeli acaba?

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
sen bu foruma birşeyler öğrenmek, müslümanlarla beraber olmak içinmi giriyorsun yoksa kendi çapında insanlara laf sokmak içinmi giriyorsun gerçekten anlayamadım!velev ki biz hatalıyız bu konuda ki (INSEALLAH degiliz) senin bize laf sokmaaya çalışman mı gerekir yoksa detaylı şekilde açıklamalar yaparak gerekirse bizimle tartışarak hatamızı düzeltmeye çalışmanmı? VALLAHİ çok boş yazıyorsun ve zamanımızı çalıyorsun!

forumda birşeyler öğrenilecek son kişiler siz olursunuz.Öyle herkes den birşeyler alan,her ota konan arı olmadım hiçbir zaman.

eğer senin amacın buradan birşeyler almak,büyüklerinden birşeyler almak ise ona kafir,buna kafir,tağut demeden önce büyüklerin ve ilim sahibi kişiler ne demiş ona bakacaksın.Sonra da ÇARK etmiş olmayacaksın.

- - - Updated - - -

Eeee hamas ne oldu? Neymiş öyle bilip bilmeden konuşmayacakmışız...

ne olmuş evladım söyle de bilelim ?

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
forumda birşeyler öğrenilecek son kişiler siz olursunuz.Öyle herkes den birşeyler alan,her ota konan arı olmadım hiçbir zaman.

eğer senin amacın buradan birşeyler almak,büyüklerinden birşeyler almak ise ona kafir,buna kafir,tağut demeden önce büyüklerin ve ilim sahibi kişiler ne demiş ona bakacaksın.Sonra da ÇARK etmiş olmayacaksın.

- - - Updated - - -

ne olmuş evladım söyle de bilelim ?
Millete laf atmak kolay koçum.

HAMAS Çevrimdışı

HAMAS

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
terbiyesizleşme çocuk.Ben sana evladım diyorum sen bana koçum diyorsun.Anlaşıldı evladım.Senin gibilere yüz verince seviyesizleşiyorlar.Bundan sonra seni ve hiçbir yorumunu dikkate almıyorum.Haydi şimdi yallah.

halidvelid Çevrimdışı

halidvelid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"İmam Şevkani "İysarül Hak" adlı eserinde tekfirin tevili ile ilgili görüşlerini eklemem belki yararlı olur. O şöyle diyor:

Kimleri tekfirinin tevili hakkında ihtilafa düşüldü. Bu konuda dört görüş var:

1- Ehli Kıble Olanlar

2- Batıl olduğunu bildiği bir şüphe ile dinden bir dalalet olarak hataya düştüğü bir görüşü benimseyenler; halbuki zahir bunun hilafınadır.

3- Bir şüphe ile yalnış kanaate sahip olanlar. Halbüki zahir onun hilafınadır

4- Zahir, hilafına olduğu halde Rasülullah'tan hakkında kafir olduğu rivayeti bulunanlar.

Bil ki küfrün aslı; ALLAH TEALANIN KİTAPLARINDAN BİR ŞEYİ VEYA PEYGAMBERLERİNDEN BİRİNİ YA DA ZARURETİ DİNİYE OLARAK BİLİNİP PEYGAMBERLER TARAFINDAN GETİRİLEN BİR ŞEYİ YALANLAMAKTIR."

Abdurrezzak Samarrai, Dünde Bugüne Tekfir olayı kitabından.

M Çevrimdışı

Muvahhid Mücahid

İslam-tr Mudâvimi
İslam-TR Üyesi
terbiyesizleşme çocuk.Ben sana evladım diyorum sen bana koçum diyorsun.Anlaşıldı evladım.Senin gibilere yüz verince seviyesizleşiyorlar.Bundan sonra seni ve hiçbir yorumunu dikkate almıyorum.Haydi şimdi yallah.
Evladımla koçum arasında ne fark var.Evladım demek bana göre hakarettir.

M Çevrimdışı

Mervan Hadid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şu forumda seviyeli bir tartışma göremeyeceğiz sanırım. Zevahiri'nin böyle bir videosı olmaması kimseye tekfir malzemesi çıkarmasın. Beyanlarını iyice okuyun. İhvan hareketi kafir bir harekettir dediği olmuş mu hiç?! Bunları 10 kere yazmak zorundamıyız arkadaşlar?! Ya Mursici çıkıyorsunuz ya da tekfirci..

Karşınızda konuştuğunuz ne fikirden olursa olsuni Müslüman kardeşiniz. Burda demokrasiyi savunan var mı aranızda?! Bu saatten sonra düzgün konuşma olmazsa, sürekli konuları kapatacağım.

M Çevrimdışı

Mervan Hadid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
29 Ekim 2012
El Kaide Örgütü Lideri Dr. Aymen El Zevahiri son konuşmasında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi;ye seslendi. El Zevahiri, Mursi;ye çeşitli ve önemli sorular yöneltti.
El Kaide lideri Aymen El Zevahiri, ‘Mısır’daki halkımıza umut ve müjde’ adlı konuşma dizisinin ‘Kahire ve Şam Beytu’l Makdis’e kapılarımızdır’ başlıklı 11. Bölümünde Mısır Cumhurbaşkanına seslenerek kendisine bazı sorular yöneltti. Dr. Aymen El Zevahiri şöyle dedi: ‘Yeni başkan Dr. Muhammed Mursi’nin zayıf konumuna istinaden kendisine bazı sorular yöneltmek istiyorum. Bu soruların cevaplarının tüm onurlu özgürleri ve gerek Mısır’daki gerek de Mısır dışındaki tüm Müslümanları ilgilendirdiğine inanıyorum.

-Şeriatın hakimiyeti hususunda ne düşünüyor? Egemenlik şeriatın mı halkın mı? Ben şuradan bahsetmiyorum. Aksine hukukçuların ‘onun üzerinde bir sulta yoktur’ diye betimlediği egemenlikten bahsediyorum.’

El Kaide lideri Mursi’ye ayrıca alkol, zina, yozlaşmış medya, İsrailli turistlerin Sina’ya girişi ve faiz gibi şeriat karşıtı yasa ve kanunlara, zekat farzının yasalaştırılmasına ilişkin konumunu ve ahlaki yozlaşmanın önüne geçilmesi için Askeri Konsey’e yasa önerisinde bulunup bulunmayacağını da sordu.

Faizin engellenip engellenmeyeceğini de soran El Zevahiri şöyle devam etti: ‘Eğer bir Mısırlı faiz ödemek istemezse ya da bir otelde çalışan bir görevli İsrailli turistlere ya da Amerikalı resmi görevlilere hizmet etmek istemezse veya erkek ya da bayan hostes Mısır şirketlerine tabi uçaklarda içki takdim etmek istemezse ya da bayan hostes başörtü takmakta ısrar ederse ya da bir kız öğrenci eğitim bakanının başörtüyü yasaklayan talimatlarına muhalefet ederek ısrarla başörtü takmak isterse veya devlete tabi bir otelde çalışan bir memur otelin gece kulübünde veya barında çalışmak istemezse ya da bir grup Mısırlı Gazze’ye yiyecek ve ilaç kaçırırsa ya da Gazze’deki cihadlarında mücahidlere katılırlarsa; kendisinin nazarında tüm bu kişilerin hükmü ne olacaktır?

Kendilerini şeriata göre salih, onurlu kimseler sayıp ona göre mi muamele edecek yoksa laik anayasa ve beşeri kanunların hakimiyetine istinaden suçlu, kanuna muhalif, kovalanması, takip edilip hapse atılması gereken kimseler olarak mı görecek?’

El Zevahiri’nin sorduğu önemli sorular arasında ayrıca Filistin’e ve İsrail’e bakış açısı, Filistin topraklarını hangi şekliyle Müslüman toprağı olarak gördüğünü, İsrail’i ‘egemen, saygı gösterilmesi gereken’ meşru bir devlet olarak kabul edip etmediği, Oslo anlaşmaları, Mısır-Ürdün ve İsrail arasında yapılan barış anlaşmaları hakkındaki görüşü soruları da yer aldı. (Küresel Haber)

M Çevrimdışı

Mervan Hadid

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bu yazıda yine 2011 yılından..

"İnternet üzerinde El-Kaide'ye yakınlığı ile bilinen forumlarda geçtiğimiz Aralık ayında "Sorun, Zevahiri cevaplasın" şeklinde ilan edilen ve bir ay içinde sorulan soruların cevaplanacağı söylenen bir açıklama yer almıştı. Nisan ayının başında Zevahiri'nin kendisine sorulan sorulara verdiği cevaplar yayınlandı.

Abdulkadir bin Abdulaziz’in meşhur el-Câmi kitabı hakkında Zevahiri şöyle diyor:
“El-Câmi ile ilgili olarak iki sorun vardır: Bunlardan ilki ufak sorunlardır ve biz bunları umursamadık. Bir de büyük sorunlar vardır ki bu her Müslümanın dini için karşı durması gereken sorunlardır...
Küçük sorun kitabın basımıyla alakalı; bu kitabın yazımı bir grup organizasyonuydu ve bizler yazara çalışması için ofis, kütüphane ve diğer gereçleri sağladı.k Çünkü yazarın cihad düşüncesini savunacağını ve bu konudaki şüpheleri gidereceği düşüncesiyle, bir grubun aldığı kararlardı ve grup bu kararları grubun emirine uyguladı.

Kitapta bulunan büyük sorunlara gelince:
Yazar İhvan'ın kafir olduğunu yazmıştır, biz kendisine bunun çok büyük bir hata olduğunu, kabul edilemeyeceğini ve büyük sorunlara yol açacağını söyledik.

S Çevrimdışı

Salman Raduyev

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi

1- Bizden öğrenmi dedim birdaha yazdığımı oku INSEALLAH
2- Zaten devamlı takip ediyorum forumu Abdulmuizz fida abiden ALLAH azze ve celle razı olsun onun sebebiyle bir çok hatamızı düzelttik INSEALLAH (demokrasi dahil)
3- mursi vede ona ek olarak kanun yapan bu kanunları işleten altlarına imza atan herkes gözümde tağuttur bu değişmez.
4- şeyh'e itaat ettik çünkü bu metin yoksa bile ki eski olmasına rağmen var gidip mursi için savaşın ölün telef olun demiyor! ihvanla birleşin diyor buda ihvan içinde doğru kişiler gördüğü veya tabanın temizliğinden olabilir ayrıca şeyhin öz kardeşiyle sanal yollada olsa bizzat iştiare yapabileceğini unutmamak lazım...

Üst Ana Sayfa Alt