Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

2023 Sahurcular Konusu

A Çevrimdışı

Akansu55

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ebu Hureyre(r.a.) Allah Rasûlü'in (S.A.S.) şöyle buyurduğunu nakleder: "Hiç kimse yoktur ki ölürken pişmanlık duymasın." Ashab: "Onun pişmanlığı nedendir ya Rasulallah?" deyince O şöyle buyurdu: "Eğer o hayır ehlindense neden daha çok hayır işlemediğine pişman olur. Eğer o günahkar biriyse kötülüğü terk etmediğini için pişman olur."

( Tirmizi 9/246 ve Beyhaki 710)

Herhangi birinize ölüm gelip de; «Rabbim! Beni yakın bir süreye kadar geciktirsen de sadaka verip sâlihlerden olsam!» demesinden önce, size verdiğimiz rızıktan infâk edin.”

(el-Münâfikûn, 10)

Hazret-i Ali radıyallâhu anh der ki:
“Dünya arkasını dönmüş gidiyor. Âhiret ise yüzünü dönmüş geliyor. Her birinin kendine has evlâtları (tâlipleri) vardır. Siz âhiretin evlâtları olun, dünyanın evlâtlarından olmayın!
Bugün amel işleme günüdür, hesap yoktur. Yarın ise hesap vardır, amel işleme imkânı yoktur.


(Buhârî, Rikāk, 4)

Yarın geceden itibaren son 10 güne gireceğiz.Bu günleri iyi degerlendirelim,özellikle de tekli geceleri.Rabbim hepimizi bu günlerde ihlasla ibadet eden ve razı olunacak işler yapan kullarından etsin.Bizi firdevs cennetlerine alsın.Yukarıda da bu konuyla ilgili kısa birkaç hadis ve ayet paylaştım.Umarım bizi biraz daha teşvik eder.
 
مكنون Çevrimdışı

مكنون

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
السلام عليكم و رحمة الله

CENNETLIKLERIN ÖZELLIKLERI NELERDIR?

2537- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Cennete girecek olan ilk gurubun şekli ve görüntüsü ayın dolunay gecesindeki görüntüsü gibidir. Orada tükürme yok sümkürme yok tuvalete çıkma ihtiyacı yok kullanılan kaplar altından tarakları altından ve gümüşten buhurdanlıkları öd ağacındandır. Terleri misk gibidir. Onlardan her bir şahsın iki karısı vardır güzelliklerinden dolayı etlerinin altından baldırlarının iliği görülür. Aralarında anlaşmazlık yok birbirlerine karşı kin besleme de yok kalbleri tek bir kalb gibidir. Sabah akşam Allah’ı tesbih ederler.” (Buhârî, Bed-il Halk: 8; Müslim, Cennet: 7)

Bu hadis sahihtir. “Eluvve” öd ağacı demektir.

Cümleten hayırlı sahurlar
 
Halid Ahmed Çevrimdışı

Halid Ahmed

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hz. Ömer (r.a.):"Gülmesi çoğalanın heybeti azalır, şaka yapan eğlenceye alınır. Bir şeyi çok yapan onunla tanınır. Çok konuşan çok düşer,çok düşenin hayası azalır, hayâsı azalan kimse şüpheli şeylerden az kaçınır. Şüpheli şeylerden az kaçınanın kalbi ölür." İhyâ/Lisânın Âfetleri

Hayırlı sahurlar...
 
مكنون Çevrimdışı

مكنون

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ŞEHÎDLER ÖLDÜKLERI YERE DEFNEDILIR BAŞKA YERLERE NAKLEDILEMEZ

1717- Câbir (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Uhud savaşı sonrası halam babamı aile mezarlığımız durumunda olan bir yere defnetmek üzere getirmişti. Derken Rasûlullah (s.a.v.) şöyle ilan ettirdi: “Şehîdleri öldürüldükleri yere geri getiriniz.” (İbn Mâce: Cenaiz: 28)

Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.

Hayırlı sahurlar
 
A Çevrimdışı

Akansu55

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
O'nun eli, yüzü ve nefsi vardır. Allah'ın kitabında zikretmiş olduğu yüz, el, nefis, O'nun keyfiyeti bilinmeyen sıfatlarındandır. Elinden maksad kudretidir veya nimetidir denilemez. Zira bu durumda Allah'ın sıfatlarını iptal etme söz konusu olur. Bu ise Mutezile ve Kaderiye'nin görüşüdür."

(Fıkhul Ekber)

Hayırlı Sahurlar...
 
Ummu Sare Çevrimdışı

Ummu Sare

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Şeytanın insana vuduğu ilk kelepçe dili zikir yapmaktan alı koymaktır. Zira insanın dili bağlandığı zaman diğer azaları da teslim olur.
(Şeytan onların başlarına dikilip Allah'ı anmayı unutturmuştur)
Abdulaziz et-tureyfi
 
مكنون Çevrimdışı

مكنون

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
En'âm / 107. Ayet
وَلَوْ شَٓاءَ اللّٰهُ مَٓا اَشْرَكُواۜ وَمَا جَعَلْنَاكَ عَلَيْهِمْ حَف۪يظًاۚ وَمَٓا اَنْتَ عَلَيْهِمْ بِوَك۪يلٍ

Eğer Allah dileseydi onlar Allah’a şirk koşmazlardı. Seni onların başında bir koruyucu ve gözetleyici yapmadık. Sen onların yaptıklarından sorumlu bir vekil de değilsin.

Hayırlı sahurlar
 
Halid Ahmed Çevrimdışı

Halid Ahmed

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ebû Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor:

"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kulun, kıyamet günü, hesaba çekileceği ilk şey (mazhar olduğu) nimettir.
Kendisine: "Bedenine sıhhat vermedik mi, soğuk sudan içirmedik mi?" denecektir."

Tirmizî, Tesfir, (3355)

Hayırlı sahurlar...
 
Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Süper Moderatör
Hz. Ali’yi, “Niçin kendi söküğünü dikiyorsun?” diye yadırgayanlara o,

“Kalp huşû duygusuyla yoğrulduğunda mümin de(tüm benliğiyle) ona uyar.” diye cevap vermiş ve bazen önemsiz gibi görünen işlerin bile kalbin mânevî olarak beslenmesinde ne kadar önemli olduğunu öğretmiştir.
 
Üst Ana Sayfa Alt