Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru 40 Dk Fazla mı Oruç Tutuyoruz?

Z Çevrimdışı

Zehrevan

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Diyanet'in takvimine göre bu Ramazan yaklaşık 16 saat oruç tutuluyor. İlahiyatçı Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır ise bu takvime itiraz ederek en az 40 dakika fazladan oruç tutulduğunu öne sürdü..
Bu doğru mu ? ne yapmamız gerekiyor?
 
S Çevrimdışı

soru işareti

Üyeliği İptal Edildi
Banned
Yapmamız gereken çok basittir sayın arkadaşım; Diyanetin icadı olan ezana göre değil güneşin durumuna göre orucumuzu ayarlamamız gerekiyor. Sabah ezanı okununca değil gökyüzündeki karanlık ile aydınlık birbirinden ayırt edilebilecek duruma geldiğinde oruca başlamamız, akşam ezanı okununca değil Batı tarafından güneş batıp Doğu tarafından hava kararmaya başlayınca da orucu bitirmemiz gerekiyor.
 
Z Çevrimdışı

Zehrevan

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
peki. ama hava sisli olursa, ya da ne bileyim hava koşullarına göre değişmez mi karanlık , aydınlık ?
 
S Çevrimdışı

soru işareti

Üyeliği İptal Edildi
Banned
O zaman da kendini saate göre; Bir gün önceki vakte göre ayarlarsın. Bir gün önce oruç vakti xx:yy vaktinde girdiyse sonraki gün de aynı vakitte (xx:yy) başlarsın. Eğer ki mutmain olmak istiyorsan da ihtiyaten oruca bir önceki günden birkaç dakika erken (xx:yy - n) başlarsın.
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt