Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Soru Cemaat Mensubuyum ve Kurtulmak İstiyorum Ne Yapabilirim?

B Çevrimdışı

Bilal.T

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ailem vesilesiyle bir cemaate bağlıyım ve çıkmaza düştüm bana yardım edecek bir müslüman kardeşim varsa konuşmak isterim.
 
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
ne g,ibi bir çıkmaza düştünüz bu işten çıkmanız durumda bir tehditlemi karşıyasınız zorlayanmı var
 
B Çevrimdışı

Bilal.T

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Ailemi seviyorum yaşadıkları yanlışları ( her konuda şeyhi üstün tutmaları, hiçbir yol bulunduğumuz yoldan hayırlı olmaması ve muvaffak olamayacağımı, başka bir tercihim durumunda onlardan evlatlık reddi söz konuları) gibi bir sürü eziyet çekiyorum içimde onlara yanlış yoldasınız desem babam evlatlıktan retdeder yada annem psikolojik bunalıma girer tümüyle yaşlarıda 70 lerde. yıllardan beri hep dünyalık işler için uğraşılıyor evet dergahlarada toplanılıyor namazlar birlikte kılınıyor zamanına göre ama bundan birsürü aksaklık var burdada açık açık yazamıyorum arama motorundan ulaşılabilirlik hususundan dolayı ...
 
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
size düşen tebliğdir tebliğinizi yapın yalnışlarını deileri ile anlatın yine ısrar ederlerse Allah ın hidayet etmediğine si zhidayet edecek değilsiniz darlanılacan bir konu değil ayrıca sapık dini terkedip müslüman olmanızdan dolayı babanız sizi evlatıldan red edecekse varsın etsin hz ibrahimi örnek alın bu konuda yapılacak şey hz ibrahimin yaptığdır yoksa inatçı inkarcıalr için babnız dahiolsa olsa üzülmeye gerek yok tabi ben ilim sahibi değilim net fikir veremiyeceğim ama benim başıma gelsem düşüncem bu yinede burdaki ilim sahibşi kardeşlerimiz daha iyisini tavsiye ederler.ayrıca birşey daha ekliyeyim bir müslüman kınayıcının kınamasından korkamaaz korkamaz korkutuğunuzu düşünüyrosanız bu konu ile alakalı emirleri okuyun
 
B Çevrimdışı

Bilal.T

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
adamın açık delil ile bir hatasını ben bulamıyorum ama dolaylı yönden bir sürü babam annem sabah aksam Allah (c.c) der. ondanda üstün tutmamıştır ama onlarda buradan bakılırsa dolaylı yönden acı olan taktiri ilahi mantığını aşıyorlar. doğduğumdan beri bu işin içinde olduğumdan dolayı ve cehaletimden dolayı bi oraya bir buraya dönüp duruyorum biri bişe diyor inanasım geliyor koşuyorum oraya sonra korku psikolojik baskı beni geri oraya döndürüyor elimden geldiği kadar araştırmaya başladım okuyorum ama bu formda gördüğüm şeyler okuduğum sağlam bildiğim kaynaklarıda yalanlıyor ve yanlız kalıyorum haliyle Allah (c.c) a şükür ona inancım tam günahlarım çoktur ama ben yanlışla yaşayamam doğruyuda söylemeden duramam.Bazen oluyor dayanamıyorum söyleyecek oluyorum sonra herkes birşeye yalan diyor ya sen yanlışsan diye sezgi geçiyor ozaman anne baba hakkı geliyor aklıma. çok doluyum kusuruma bakmayın.
 
M Çevrimdışı

miraç burak

Üye
İslam-TR Üyesi
kardeş senin durumun karışık bazı şeyler hakıdna net fikir sahibi değilsin benim ne ilmim nede hitabım sana yardımcı olmaya yeter liolur çelişklerni netleştirmen lazım bol bol kuran oku bak bu forum güzeldir bende arkaşım tavsiyesi ile giridm yararlı bilgileri delileri ile görebilrisin sorunlarını çözmen dileğiyle hayırlı akşamlar .
 
B Çevrimdışı

Bilal.T

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Allah razı olsun, bende faydalı buldum onun için bekliyorum bilgisi geniş olan arkadaşların yardımını,ilginden dolayı teşekkürler.
 
S Çevrimdışı

Saadetdevri

Üye
İslam-TR Üyesi
Cemaat topluluk demektir.
Kuran ve sünnet cematinde olmak gerek bu toplumdan cikanlar müslüman degildir
 
B Çevrimdışı

Bilal.T

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
tavsiyen yanlışta olsa bu cemaat yönündemi intikal etmeliyim? okumadın heralde açıklamaları...
 
S Çevrimdışı

Saadetdevri

Üye
İslam-TR Üyesi
Ehli Sünnet Velcemaat olarak diyorum ne fethullah cemaati nede baska cemaatler
kalbiyle ameliyle ruhuyla Kuran ve sünnetle bütünlesen
talimati Allahtan tatbikati peygamberden topluluk yani cemaat demek ehli Ehli Sünnet vel cemaat
Anladigim kadariyla,bir seyhe baglanmani istemis ailen ve o seyhi herseyden üstün tutmaktalar
Seyh demek ögretmen demek yani Kuran ve sünneti ögreten seyh gercek seyhtir.
Asiri seyh sevgisi ve seyhe yapilan rabita ölüsünden yardim dileme yoktur bu sirktir
Sonra.islamda taklidcilik yoktur seyh ögretecek ,mürid ise bu seyhin ögretisini kuran ve sünnetle kiyaslicak belirli bir arastirma sürecinden gececektir
Körü körüne seyh ne derse dogrudur anlayisi islamda yoktur.
 
B Çevrimdışı

Bilal.T

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
evet bu düşünceler hep aklımda Peygamber efendimiz (s.a.v) ki o kadar mütevazi bunlar kendilerini dağlara bedel gösteriyorlar, senin dediğin gibi bir şeyh inşallah Allah (c.c) bana nasip eder bununla birlikte ilim de.
 
Enfal.571 Çevrimdışı

Enfal.571

İyi Bilinen Üye
Site Emektarı
Allah cc yardımcın olsun kardeş.
öyle bir ortamın içinde büyümüş olmana rağmen, Rabbim sana hidayet yolunu göstermiş. Allaha çok çok hamd etmelisin.
öncelikle ilim öğren. Guzel kaynakli kitaplar oku. Resulullahı ve sünnetini tanı....
önce kendinde başlamalısın ki başkalarınada öğretesin.
Sonra gördğun yanlişları kuran ve sünnet dairesinde ortaya döküp anne - babana anlat
inşaAllah
 
B Çevrimdışı

Bilal.T

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Allah (c.c) razı olsun. şükür daima O na ilk önce arapça öğrenmek istiyorum daha doğru ve düzgün kaynaklara inmeme yardımcı olacak diye düşünüyorum, zaman öyle bir zamanki ben düştüm pekhala sağlıklı düşünemiyorum desekte kime güveneceğimi bilemiyorum ama Allah (c.c) büyük inşallah bu sınavı aşarız. bu zamanda cahil kalmak savaşta silahsız olmak gibi birşey ve cahil kaldık.
 
T Çevrimdışı

Tevhid-Dini

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Didar kardeş aklınız karışık ise size tavsiyem hiç bir alimin hiç bir görüşün tesiri altında kalmadan
kısa, özlü bir meal tefsir ile işe başlamanızdır. Bazı durumlarda bu meal tefsir de yeterli olmayacaktır bu durumda
geniş tefsirlere bakmakta fayda vardır. Bu şekilde başlamaz iseniz yine bir takım ihtilaflar ve farklı görüşler
akıl karışıklığınızı daha da artıracaktır. Kuran Mütevatır olarak elimizdedir ve Allah Rasulünün Kuranın mutlağını mukayyed, mücmelini tafsil, umumunu tahsis eden Sünnetti de açıktır.

Yani öncelikle Kuranı türkçesinden Meal okuyacaz...
İyice belleyeceğiz...
Ondan sonra hadisleri...
Sonrada alimlerin görüşlerine bakacağız....

Bu sıralamaya dikkat etmek zorundayız sıralamayı değiştirmek ya da ilk iki sırayı yok bilip doğrudan alimlere muracaat etmek insanı saptırabilir, yanıltabilir. Çünkü o zaman o alimin söz ve düşüncelerini tartacak ve doğrulayacak veya yanlışlayacak bir hakikat elimizde olmayacak!!!
O zaman o alimin her şeye ve söze boyun eğen muridi olmaktan başak çaremiz de olmayacaktır.
 
Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Didar 61, özel mesaj attım. Sorularımı yanıtlamanı bekliyorum inşeallah
 
ibnikayyim Çevrimdışı

ibnikayyim

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Efendi hz.leri buyuruyor: "..Mevla buyuruyor, Mahmud'dan duyuruyor.."

adamin birinin bir sihbette aldigi notlardan.... bir forumda gordum..... bu din bu zihniyet hatta bu akida ilemi abad olcak sancagi yukselecek....MUSLUMAN beldelerinde MUSLUMAN larin irzlarina gecilirken.iskence edilirken.katledilirken.cocuklarin kollari ayaklari koparken. yetimler dullar artarken. ve buna yurekleri dahi sizlamazcasina bir tavir bir tutum icinde umursamazsizlik icinde bir yasam = ibadet surerken....cihattan yuz cevirip canlarini feda edenlere terorist gozu ile bakip kital i kucuk cihat gorurken mi yokselecek bu dinin sancagi.......Agla anam agla aglayani olmayan bu dine agla////m/ el=makdisi
 
Üst Ana Sayfa Alt