Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Suriye hakkında lütfen herkes katılsın!

M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kendi Birleşmiş milletlerimizi kurmalıyız diyor Türkiyenin halkının dinini ve devletini kabul mu ediyor?Da komşu ülkelerle Müslüman ülkeler miş gibi Kendi birleşmiş devletlerimizi kuralım diyor.Youtube daki Videolarına bakınca Türkiye nin Sistemi ile çok da sıkıntılarının olmadığını görüyoruz.Benimsemiş bir şekilde destekliyor.

Suriye Konusunda haklı yanları var arkadaşlara videoyu izlemelerini şiddetle tavsiye ediyorum.

Benim de özellikle konuyu açmam ve görüş alış-verişini sağlamamın nedeni buydu.Eğer Esad yakın zamanda Gitmez ise adeta Müslümanların ölümü için bir tezgah olur Suriye.Kuytulun da dediği gibi ABD 50 yıllık temizlik yapmayı hedefliyor.Gelen haberler Müslüman grupların şiddetle mevzi kazandığına dair haberler fakat medya organları sonuçta çok da fazla güven olmaz.

Önemli Bir nokta daha vardı video da; 20 ay önce Esad ile ve Sistemi ile sıkıntısı olmayan ve pekala sistemi benimseyerek destekleyen insanların bir anda esad karşısında olmaları.Takdir edersiniz ki Bilinç Tabandan oluşmayınca tepeden inmeci bir anlayışla herkesin islamcı olup daha sonrada demokrat oldukları bir düzende yaşıyoruz.

Olayların başladığı günden bu güne kadar da söylüyorumkesinlikle zafer elde etmeyi düşünüyorsak bu zafer halkdan geçer.Biz istediğimiz kadar gidelim Mücadele edlim Nusretde halk bizi benimsemedikten sonra biz ortada onların özgürlükleri için savaşmış daha sonrada bir paçavra gibi ortaya atılmış oluyoruz.

Irak'ı Abd işgal ettiğinde bir tek tane kurşun sıkmadı Saddam.O zamandan günümüze kadar hale El kaide orada mücadelsini sürdürüyor Abd ye karşıda kukla sisteme karşıda.Ama halk bilinçli olmadığı için Zamanında Abd ye gerekli tepkiyi günümüzde de Kürt ve Merkezi yönetime gerekli tepkiyi göstermedikleri için El Kaide istediği kadar mücadele etsin Gerizekalı cahil halk benimsemiyor, benimsemeyince de takdir edersiniz ki hiçbir şey olmuyor.

Videoda Kuytulun sözlerinde dikkatimi çeken bir diğer noktada El kaideyi Harici olarak değerlendirmesi

Yav yemin ediyorum moralimi bozdu kuytul yav ne güzel bizim medya haber yapıyordu Şama doğru baskı artıyor falan.Kesinlikle desteklememek ile beraber görmek gerekir ki videoda haklı yanları var.Çelişkiler içinde Allah da n yardım istiyorum ve biran evvel Hayırlısı ile bu olayın sonuçlanmasını istiyorum Allah'ım kabul Et Amin...
 
portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Abi 50 senelik baskı vR orada,gecen adem özköse nin konuşmasına katıldım sadece zindanlarda ki işkence çeşitleri v.s zor yani ,nasıl başladığını biliyorsun değilmi devrimin? 2 kadın inşaallah burasıda mısır gibi olur diyince olaylar patlak veriyor .birde Allahın yazdığı kaderi değiştirmeye 6 milyar insanın gücü yetmez
 
M Çevrimdışı

Murat76

Üye
İslam-TR Üyesi
ALLAH’IN KİTABIYLA SAVAŞAN NUSAYRİ BAAS REJİMİNİ DESTEKLEMEK SURİYE HALKININ BAŞINI HAYRA MI SOKMAKTIR?


ABD’yi tek düşman ve sadece İran’ı İslam görenlerin; tarih ve akide algıları, ne yazık ki dünyayı okumalarında zihinlerini karıştırıyor ve Türkiye’de adeta İran’ın tarihi ve siyasi misyonuna karşı kör bir zümre oluştu bunlar; adeta İsmailîlerin daileri gibi davranıyorlar ve Türkiye’de Müslümanların gerçeklerin nasıl çarpıtıldığını görmelerine engel olmaya ve aklımızın semasını karartmaya çalışıyorlar.

Gerçekten bu Suriye hadisesi bizleri nasıl da “Kral Çıplak”dercesine ortaya çıkardı. Nasıl da “kardeşlik” ve “vahdet” yalanlarının aslında “vahdet” değil de bir “hiyanet olduğunu ve ardında sayısız çirkin oyunları sakladığını hepimize gösterdi.

Nedir bu? Suriye’de zaten bir gün İran ile Müslümanlar arasında patlak verecek olan bir savaşın zamanından önce ayağa kalkması sebebiyle, İran’ın ve Irak’ın hazırlıksız yakalandığı bu savaşta İran’ın çömezi Hasan Nasr’ın ve Hizbinin ne kadar zor durumda kaldığını gören Türkiye’deki Sünnet Akidesi kökenli olduğunu söyleyen ve aslında aklen ve kalben Şiileşmiş (Şiileşmeyi mücerred manada Ali’yi sevmek anlamında değil, Farisi ideolojilerin, Bâtıniliğin ve sahabe düşmanlığının bir göstergesi )olanları kasdediyorum.

Suriye’deki savaş, sadece bir Amerika- İran savaşı değildir. Aktörleri; İran, İsrail ve Batınîlerin olduğu bir savaştır.

Bazıları, Hak ile batılı birbirine karıştırıyor. Güya Suriye halkına acıma görüntüsü altında aslında zalimlerin yaltakçılığını yapıyorlar. Sanki Suriye’de adalet olsa imiş, sanki Suriye’de Amerika’nın memnun olmadığı bir durum olsa imiş, o zaman Suriye’deki rejimle halkın bir sorunu olmaz imiş!

Şimdi Suriye’de 1967 İsrail -Arap savaşından bu yana bir Baas iktidarı var. Bu iktidarın temelleri Fransa’nın işgaliyle atıldı. Nusayrilerin Alevi şemsiyesi altında kendilerini kamufle edip işgalci emperyalistlerin yanında yer almaları ve onların asla Suriye’den ayrılmamaları gerektiğine dair Nusayri liderlerin Aleviler adına imzaladıkları belgeyi sitemde yayınladım. Bu belge gerçek, tarihî ve akidevî bir belgedir. Bu belgede İsrail’e ve Yahudilere karşı şefkat ve merhamet dolu ifadeler kullanan Nusayri liderlerdi. Kendilerine Alevi demeleri bu durumu değiştirmiyor.

Suriye’de İran’ın derin stratejileri zarar görünce, bizdeki Şialaşmış olan birçok isim ve kesim adeta ırzlarına tecavüz edilenler ve kanları canları zarar gören ve yurtları harap edilenler kendileriymiş gibi ağlamaya ve feryad etmeye başladılar.

Sizler gerçekten Amerika ve Nato düşmanıymışsınız öyle m?, biz bunu hiç bilmiyorduk yeni öğrendik. Şia demek; Tevhid, adalet ve “vahdet” mi demekmiş bunu da sanki yeni öğrendik.
Irak işgal edildi. Sünnet ehli olduğunu söyleyen bazı hainlerle Şiîler ABD ile işbirliği ederek birlikte yüz binlerce insanı katlettiler.
Irak paramparça edilirken ve II. Moğol işbirliğine benzer bir hiyanet söz konusuyken Irak’taki Müslümanlara ağlamayanlar ve hatta Cihad eden Mülümanları; başta İran terörist olarak suçlarken her şey tıkırında idi. Ama Suriye’deki savaş birçok dengeyi birden sarstı ve bütün Batı hemen bu savaşı Batı’nın ve İsrail’in lehine çevirme gayretine soyundu. El-Ahdar el-İbrahimi’nin son günlerde söylediklerine bakınız; sözleri tamamen bir kiralık adamın ve hainin sözleri değil mi?

Ortada birileri ideolojilerinin ve akidelerinin savaşını verirken, bizdeki safların ve kendini bilmezlerin ettikleri iftiralar çuvallara sığmaz oldu.

Peki, nedir bu İran ağıtçılığı ve nedir bu katillerin ve seffahların zalimliğini görmezden gelme ve Suriye halkı -dikkat edin Suriye halkı deniliyor- adına bu kadar sahte müşfiklik ve diğer gâmlık!? Suriye’de Bâtıniler, mazlum halkın başkaldırısı karşısında son günlerini yaşıyorken zaman ve kadere karşı direnen İslam düşmanları(İsrail ve Nusayriler) Suriye’de büyük bir katliam gerçekleştiriyorlar. Bizdekiler ise durmadan İran’a ağlıyorlar. Hâlbuki kanı dökülenler belli.

Tarihteki Nusayri ve Batınî hareketlerden haber olmayan ve bizde kendilerine “öncü liderler” yaftası yakıştıran ve “öncülükleri"kendilerinden menkul ve İran’ın ağzıyla konuşan ve “tadlîl”de mükemmel bir yetenek sahibi olan bazı kimseler, Suriye halkına (!) nasıl bir hiyanet ettiğimizi bize ispat etmeye çalışıyorlar.

Acaba, yıllarca Suriye’deki katliamları seyreden ve şimdi de bizzat katlaimların ortağı olan İran ve Hizbullah’ın cinayetlerini görmeyenler; şimdi nasıl olmuşsa dünyayı İran’dan ve islamı da Şia’dan ibaretmiş sanıyorlar?

Geçenlerde ziyaret ettiğim bir tanıdık bana Şia’nın -i bunun içinde -Kafir şii gruplar da var- 450 Milyon kusur olduğunu hatırlattı ve demek istedi ki, ‘dengeler artık bizden yana, tarihin alnından yakaladık ve artık bundan sonra sizlerin dediği olmayacak.’ Adeta tatlı bir şekilde beni uyarıyor ve Şia’nın gücüne dikkatimi çekmeye çalışıyordu.

Türkiye’nin Suriye halkının başını belaya soktuğunu söyleyenler; Irak’a Afganistan’a ve Gazze’ye baksınlar. Burada Müslümanların başını kim belaya sokmuş, sadece Siyonist İsrail mi?

Müslümanların kendi dinlerine dönmelerine asla izin vermeyen ve Dini sadece ibadetlere hasredip mescidlerde toplanmaya indirgeyen ve tarihte Fatımîlerin Tunus’ta, Cezayir’de ve Fas’ta yaptıklarına benzer bir baskıyı kurmuş olan Nusayri rejiminin ve İran’ın burayı işgaline kadar ses çıkarmayan zevat; aslında İran’ın işgalinin fiilen gerçekleşemediğine ağlıyorlar. Hâlbuki İran’ın Suriye’yi ve Lübnan’ı isimsiz olarak işgali devam etmektedir.

Suriye’deki savaş, Siyonist İsrail’in ve İran’ın Müslümanları ekserisini (tabiri caizse) mukadderatlarını belirlemenin dışına çıkarma savaşıdır. Bugün de Suriye halkı, yeni hain Kufelilerin ellerini kesme savaşı veriyor.

ABD bu bölgede var olduğu sürece, Müslümanlar iradelerine vurulan prangaları kıramayacaklardır. Ancak, Irak’ın ve Afganistan’ın işgallerine yardım edenler ve buna göz yumanlar, İsrail’i ve Amerika’yı burada güçlendirmişlerdir. Türkiye Irak tezkeresini Meclisten çıkarmayınca cezalandırıldı. Türkiye şu anda bunun bedelini ödüyor. Türkiye tezkereye evet deseydi neler olurdu diye kimse oturup düşünmüyor. Türkiye’de özgür bir devlet olma ve ABD’ne meydan okuma iradesi ve akidesi yok. İran’da ise, akide devleti olma, işgal etme ve takiyye siyaseti var. İşte Suriye iç savaşı ne için hala bitmedi diye düşünenlere Suriye’de kimin kaybetmek istemediğine baksın ve ona göre bir karar versin.

Suriye’de kaybetmek istemeyen en büyük çıkar sahibi İsrail’dir. İsrail, zaten Suriye’de iktidar idi. Bunu kimse görmedi. Suriye’de iktidardaki ikinci güç ise İran’dı. İsrail Golan’da Suriye’nin ortağı, İran ise, Şiiliğin yayılmasında Suriye’nin ortağı idi.

Dikkat edin, Türkiye’de yeniden Şiilik ve sahabe konusu niçin gündeme getiriliyor? Sünneti inkâr eden ve kendilerine Kur’ancı (el-La Kur’aniyyun) adını veren MÜRTEDLERİN sesi neden yükseliyor? Allah’ın “ğayb”ı bilmediğinin delillerinin Kur’an’da var olduğunu, Allah’ın onun ne zaman evleneceğini ve kiminle evleneceğini bilmeyeceğini söyleyen mürtedlerin cirit attığı bir yerde, acaba neler oluyor diye Suriye üzerinden İran’a ağıt yakanlar neden bir kez dahi olsun düşünmüyorlar ve İslam’a kurulan bu tuzakların cümlesine ve Mürted önderlerine işaret etmiyorlar?

Neden İran ekseninde bir Şiilik propagandası artıkça; mealcilik ve Sünneti inkâr edenler de artmaktadır diye niçin kendimize sormuyoruz ve bunun derin ilgileri üzeriden kafa yormuyoruz?

Türkiye’de Mealcilik denen iblisçe akide ve sahabe düşmanlığı ile Şiîleştirme savaşı neden kol kola sürüyor, bunu ne zaman anlayacağız? Türkiye’de Şii yayılmacılık ivmesi; sahabe düşmanlığı ve onların adaletini zayıflatma ve Kur’ancılık akımı sayesinde güçleniyor.

Ne zaman ki İran’ı yanlış politikalarını ve İsraili devreden çıkarırsak, işte o zaman İslam’ın zaferi gerçekleşecektir. Siyasi arenada İran’ın gücü olduğu sürece, İsrail’in gücü devam edecek ve bu bölgede savaşlar sona ermeyecektir. Zira her iki millet de “kurtarıcı” bekliyor, savaş “kurtarıcılar” adına verilmektedir.
Bu kurtarıcılar bu topraklarda olacaklarmış! Şiiller bunun için tabii ve akidevi olarak israile düşman olacaklar ve İsrail’in mehdisiyle (!) savaşa hazırlanacaklardır İsrail’in İran’ın mehdisiyle savaşmaya hazırlandığı gibi. O halde bu işin sırrı nerde diye aramaya gerek yok.. İşin sırrı burada ve Rum suresindeki Farisi yenilgisinin intikamını almada gizli.

Şia ve İran dailerine sesleniyorum!

Ümmetin çocuklarını aldatıp saptırmak yerine, kalkın ve Allah’ın kitabının ayetleriyle konuşun! Gizlediğiniz siyasi Şiiliğinizi ve akidenizi Suriye bağlamında ABD uzmanlığı yaparak ve ğaybı okuyarak akıl füruşluk etmeyin. Açıkça ve dürüstçe biz İsna Aşeriyye adı altında Allah’ın Rasulü’nün (salallahu aleyhi ve sellem)ashabına düşmanlık eden ve Ayşe’yi (radiyallahu anha) ahlaksız bir kadın gibi niteleyen ve batıl ma’sumiyet akidesini ihdas edenlerden yanındayız deyin!

Onlar gibi siz de zalimlerden yana oldunuz. Türkiye Suriye’de bir zulüm işliyorsa İran milyonlarca zulüm işlemektedir. Suriye’de “kardeş savaşın”a (!) karşı siz adil oldunuz da biz mi Suriye’de hançerlerle gırtlakları kesilen Müslümanların ve ırzları kirletilen kadınlara karşı insanlık dışı iğrençlikleri yapanların yanında olduk ve onlara silah verdik. Bizlerin silahıyla mı Müslüman kadınlara tecavüz edenler korundu. Birgün olur sizin de kadınlarınızın ırzı tehlikeye düştüğünde Batınî Fatımilerinizin kadınlarının ve kızlarının saçlarını keserek Nuruddin Zengi’ye bohçalayıp gönderdikleri bir günün yeniden önümüze gelebileceğini düşünün ve bunun ne demek olduğunu oturun ve bir kez daha hatırlayın!

Aynı akibet, Suriye’deki tecavüzleri görmeyenlerin kadınlarının da başına gelebilir! Suriye’deki tecavüzleri kınamayan bizdeki bütün zevat, bu ırza tecavüzleri onaylamaktadır.
Eğer Allah’a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, Suriye’de yüzyıla varan zulümden ve Karmati artığı Nusayri devletinden ve Nusayrilerin akidesinden söz edin. Edebilir misiniz? Edemezsiniz! Buradan kendilerine çağrıda bulunuyorum. ABD hakkında uzmanlık gösterisi yapacağınıza, Rabbinizin kitabına ve O’nun Rasülü’nün (sallallahu aleyhi ve sellem) sünnetine bir bakın da hangi akideden yana olduğunuzu görün!. Ortada İran denen bir devlet olmasa idi, bu “adil” olmayan “dahiyâne” sözleri edebilir miydiniz? Allah’tan korkun ve fitne tohumları ekmeyiniz.

İranlaşmanın dayandığı batıl ve fitne, Suriye’de Şia’nın desteğiyle savaşıyor bunu bilmeyen mi var?

Eğer amacınız hakkı tesbit ve hakkı söylemek olsaydı; bir kerrecik dahi olsa Nusayrilerin zulmüne ve İran’ın akidesi uğruna Irak’ta neler yaptığını söylerdiniz. Irak’taki ABD de Suriye’ye müdahale eden ve orada İsrail’in çıkarlarını kollayan ABD’dir. Irak’taki ABD ile Afganistan’da İran’la birlikte olan ABD de şimdi düşmanlık salvolarını attığınız ABD.

Irak’ta işgalle ısmarlama bir Şii devleti kuran ABD de Şia’nın sevmediği (!) ABD. Ama gelin görün ki Suriye’deki insanca kıyamı; timsah gibi gözyaşları dökerek ve vicdan sömürüsü yaparak, bu konuda Allah’ın kitabının neler söylediğine sırtınızı dönerek ve Türkiye’nin ABD’den yana olduğunu söyleyerek, İran’ın ne kadar ABD’den yana olduğunu ve Golan’ın İsrailin elinde kalması için elinden geleni yapan Rusya’nın nasıl Suriye’nin dostu (!) ve islamî (!) İran’ın yanında olduğunu görmüyor musunuz?.

ABD İran ve Suriye’nin düşmanı imiş! Rusya İsrail’in düşmanı ve İran’la Suriye’nin dostu öyle mi? İran eğer İslam âleminde işgal edilen bölgelerde ve Müslümanlara yapılan zulümlerin karşısında durursa akidesini inkâr eder. Bunun için İran; sürekli Filistin ve Kudüs sakızıyla ağzımıza geviş vermeye çalışıyor ve beynimizin derinliklerinde tarihin en büyük sarsıntısını oluşturmaya çalışıyor. İran, sürekli olarak İsrail odaklı bir mücadeleden söz ederken, bununla aynı akidevi hükmü içeren; Kafkasya, Afganistan ve Somali gerçeğini ise sürekli ihmal ettirmeye ve unutturmaya çalışıyor. Rusya’yla Suriye’deki, ABD ile Afganistan’daki ve Irak’taki işbirliği bunun en büyük örneğidir.

Bunun için İran her zaman bu oyunu sahneleyerek, asıl İslam âleminin büyük gövdesini parçalanmasına seyirci kalıyor ve de kalacaktır. Orada açıkça bir akide aykırılığının siyasetini güden İran, nedense Kudüs konusunda Ömer’i hiç hatırlamadan ve Salahuddin’i hiç dile getirmeden soyut bir Kudüs savaşını sanal bir alemde bizim gibi aptalların (!) gözleri önünde bir büyücü edasıyla idare ediyor. Techîl ve “istihcâl” politikası Şeriatî’nin dediği gibi, İran bir “istihmâr” (eşekleştirme) politikası uyguluyor İslam âlemine karşı.

Bizdeki, zihinsel ve ideolojik İrancıların ukalalığından kendinizi kurtarınız!. Sizler de gelecekte- bugün bile belki Beşşar’dan yanasınız- Suriye’deki katliam gibi Türkiye’deki bir katliamın taraftarları olacaksınız. İran- Türkiye savaşının hazırlığını yapan İran’ın, acaba İslam âlemini nasıl bir cehennemi durumumun içine ittiği neden göremiyorsunuz.

İRAN, TÜRKİYE’DE SAVAŞIYOR AMA BUNU GÖREMİYORUZ VE SİZLER DE BU SAVAŞTA FARİSİ MİLLİYETÇİLİĞİNİ İDEOLOJİSİNİN ASLI HALİNE GETİRMİŞ OLAN BİR DEVLETİ VE ÖMER’İN EN BÜYÜK DÜŞMANI OLAN BİR AKİDENİN MENSUPLARININ SAVAŞINI VERİYORSUNUZ.

Suriye’nin “başını belaya sokmak”tan söz edenler; takiyye maskesini çoktan yüzünüzden sıyırıp atmışlardır. Ama, Allah alim, insaflı değilsiniz. Suriye’de bu savaş olmasa idi. Bu zulmün ne zaman kalkacağını ve nasıl kaldırılacağına dair bir fikriniz olur muydu?

İran’ın tarihî ve siyasî çıkarları uğruna dininizi ayaklar altına alıyorsunuz!

Suriye’deki savaşı; ABD uğruna verilen bir savaş gören zavallı akıldânelerimiz, acaba Suriye’nin İslam’a karşı tavrını, Türkiye laikliğini eleştirdikleri kadar eleştirebilmişler miydi? Ya da şöyle bir soru soralım: Bütün iddialarınızı haklı çıkaracak bir Suriye Nusayri sahih İslam akidesinden ve dininden neden söz edemiyorsunuz.? Siz bu ümmeti -hâşâ- eşek mı sanıyorsunuz!?

Gösterin ey zalimler ve ey ırz düşmanlarının yardakçıları, savunduğunuz İran’ın Suriye’deki İslamı nerede? Suriye’de Nusayrilerin Allah’a imanları var idiyse; neden düşmanınız Amerikalıların ve Yahudilerin (Siyonist İsrailli) ırzları emanda (güvende) iken, bizim ırzlarımız sizin devrimci Şiî-batınî-Nusayri iğrenç ayaklarınızın altında kirletiliyor!?

Bizi öldürebilirsiniz ama kadınlarımıza asla dokunamazsınız?

BAKIN BU AMERİKANCI (!) EHL-i SÜNNET NE KADAR ADiL HÂLÂ NUSAYRİLERİN IRZLARINI KORUYORLAR ONLARIN KADINLARINA DOKUNMUYORLAR..!

Ama Müslümanların “vahdet”inden yana olduklarını söyleyenlere bakınız, nasıl kadınlarımızı kirleten kâfirlerin yanında yer alıyorlar?

Bu tecavüz timlerini kim oluşturuyor? Kim bunlara “silah”ı ve “hap”ları temin ediyor? Allah’tan korkun ve İblis’in yolunu terk edin ve Müslüman olun!

Neden Suriye’de İslam mazlumken ve İran’ın ve Nusayrilerin çıkarları daha tehlikede değilken, Suriye halkı için ağıtlar yakıp matemler tutmuyordunuz? Çünkü o zaman Esed’ler demek Suriye halkı demekti.

1982 Hama katliamı için hiç ağladınız mı? Golan için hiç ağladınız mı? Şimdi neden her yer Kerbela ve her gün Aşura oluyor muş?

Türkiye’de laikliğin insanlık, Türklük ve her şey sayıldığı gibi. Sizlerin Münafık tarikatçı el-Butî’den ne farkınız var “hiyanet”in adı bir sıfatları farklı.

Suriye'de bunca zulüm ve barbarlık sürerken İslamî (!) İran’ınız ve akıldaneliğiniz nerdeydi? Neden Suriye’de bir İslam devletinin kurulmasını istemeyen İran; ABD ve İsrail düşmanı rolünü oynuyor ki?

Oturun düşünün! Bey’atlısı olduğunuz İran Şialığı neden Suriye’de bir İslam devletinin kurulmasını Nusayrilere bir ricada bile bulunmadı? Eğer böyle bir teklif de bulunsa idi İran Suriye mi harap olurdu? Yoksa İsrail daha da mı güçlenirdi?

Erdoğan’ı haniler zümresine kaydetmeden ve Suriye halkını takiyyeyle tekfir etmeden önce bunun üzerinde biraz düşünsenize! Siz kalkmış Türkiye’nin yani AKP’nin ve Erdoğan’ın hiyanetinden söz ediyorsunuz. Misaliniz merd-i, Kıpti misali gibi.

Peki yıllarca onbilerce Müslümanı katleden ve o kadarını zibdanlarda çürüten zalim bir rejimin İslam dinine ve Ümmete hiyanetinden neden söz etmediniz. Şimdi kalkmış tarihe ders vermeye kalkışıyorsunuz!

Kim ashabı Uhdûd? Kim mü’min?

Yüz binlerce Müslümanı katlettiğiniz halde, bu cinayeti gizlemek için ABD’nin zalimlik fotoğrafının gölgesine sığındınız.. Nefret ettiğiniz sevgilinin..!

ABD olmasa siz de olamayacaksınız. Düşman olduğunuz ABD, İran’ı da daha büyütmek istiyor; niçin mi Ka’be’yi ve Mescidi Nebevi’yi onların elleriyle yıkmak için. Okuyun Şii kaynakları da görürsünüz?

Suriye’de bir İslam Devleti, kurulacak olsa bile, bunu istemezsiniz. Çünkü sizin İslamınız kızıl renk, kan rengi… Müslüman kadınlara tecavüzleri gözlerden saklayan bir din.
Eğer izzet sahibi iseniz ve Allah’ı ve Rasulü’nü (sallallahu aleyhi ve sellem) seviyorsanız, Suriye’de zalim ve kâfir bir azınlığın Müslümanlara en azından elli yıldır yaptıklarını anlatırdınız. Golan’ı Hafız Esed’in nasıl İsrail’e bıraktığını yazardınız. Golan için İsrail’in garantisi olan devletler, sadece Rusya mı, aynı zaman da İran da Golan konusunda bugüne kadar Suriye’nin yanında yani Nusayrilerinin yanında olmadı.

VALLAHİ HAKİKATİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ AMA, İran’ın kuklası durumuna düşenler gibi, borçluluk psikolojisini altında eziliyorsunuz!

Artık utanmanıza gerek yok, açıkça Şia’yı ve Nusayrileri sevdiğinizi ve desteklediğinizi söylesenize! [KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR]

Evet, siz de Nusayrilerin tecavüzlerinin şerikisiniz ve Allah katında bunun hesabını vereceksiniz. Çok affedersiniz her şeye maydanoz olmayı bırakın ve adam gibi bir Müslüman olun size canımız feda.

Türkiye Müslümanlarına ve akidemize ayar çeken büyük ”öncüler” bize akıl ve İslam’ın ne demek olduğunu öğretiyorlar. Suriye rejimi için gözyaşı dökerek... Lütfen ne olduğunuzu ve kimi olduğunuzu bilin! Bu gururdan ve kibirden Allaha tevbe edin ve sözlerinizi kırk kez tartarak söyleyin ve tevbe edin.

ABD düşmanı iseniz; buyurun Suriye’deki savaşta Nusayrilerin yanında yer alınız!.Eğer Suriye’deki Müslümanların ABD’nin uşakları ise- ki Irak’ta İran da ABD’nin uşağı idi bunu unutmayın- onların kanlarının ve ırzlarının Nusayrilere Baas partisine helal olduğunun fetvasını da siz de versenize. ABD için savaşıyorlar demekle ne dediğinizin farkında mısınız?

Bunun sözün Kur’an ve Fıkıh mizanında isminin ne olduğunu biliyor musunuz? Gelin Allah’ın olan DİN’e dönün İran’ın Dinine ve ona yardakçılık dinine değil. Biz İran’ın da Suriye’nin de ne kadar Amerika ve İsrail düşmanı olup olmadığını çok iyi biliyoruz.

Soruyorum size, siz Suriye’yi ne kadar tanırsınız?

Golan Suriye’den değil mi? Suriye’yi yerle bir eden, şu anda İsrail mi Nusayriler mi? Bu savaş İsrail’in gizli savaşı. Eğer Suriye Müslümanlarının yanında olmazsak, bir gün gelecek bunun bedelini bütün Müslümanlar ödeyecek.

Türkiye’deki Müslümanlardan daha akıllı olduğunuzu, yanına yaklaşılmaz olan kibrinizle anladık da, haydi şu Suriye’de çoğu İslam üzere olan direnişçilerin kanlarının ve canlarının helal olduğunu da açıkça ilan etseniz de bu konudaki cehaletimize bir cehalet daha ekleyelim!

Irak’a ABD’ni davet edenler de sizin gibi ağlayanlardandı.

Suriye’de Nusayrilere karşı savaşanlar; hain, cahil ve uşak da; İran ajanı Malik’inin de hain ve uşak olduğunu ve bütün Irak şia’sının da ABD’nin İran’la birlikte hiyanet ettiğini de söyleseniz ya!?

EVET, İRAN’IN GÖZDESİ, NUSAYRİ KÜFR DEVLETİ YIKILACAK BU ÇOK ZORUNUZA GİDİYOR KARİZMANIZ BOZULUYOR İŞTE BUNUN İÇİN YIRTINIYORSUNUZ!

Nasıl olsa ABD kâfir ve zulüm devleti. Ama Nusayri devleti İran’ın beslemesi çete ve hiyanet devleti, Şia’yla bazı ortak değerlere sahip ya onun için yanında duruyorsunuz.,

Bazıları Şiîleştikleri halde açıkça çıkıp kendisinin ne olduğunu söyleyemiyorlar. Bin ladin gibi bir Mücahide ve edeb adamına insan dil uzatacak kadar akıl dengesini yitirircesine hezeyanlar savuran “öncüler” nasıl fitne odağı haline geldiklerinin farkında varmalıdırlar.

Siz ABD’yi bırakın da kalbinizdeki imanı sorgulayın ve ne kadar Kur’an’a iman ediyorsunuz onu fark edin!. Kur’an’ı Amerikan düşmanlığı felsefesiyle mi tefsir ediyorsunuz?

Suriye’deki ABD uşağı Müslümanların da kâfir mi, Müslüman mı olduklarını söyleyin de millet de bunu bilsin ve kim olduğunuzu daha iyi görsünler. ABD düşmanlığı sizin ekmeğiniz ve yaşam güvenceniz ve siyasetinin olmazsa olmaz takiyyesi.

Lütfen kendinize gelin. Bu ham hezeyanları bırakın. Müslümanların kardeşliği bu fitne içeren yorumlarla sağlanmaz.

Mehmet Emin Akın

01.01.2013 Salı, 00:13

 
Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
kuytulun ...... olduğunu biliyordumda bukadar olduğunu bilmiyordum adi herif bi şeyh usame ye atar tutar bi mücahidlere atar tutar kendi cemaatini cihaddan-mücahidlerden öcüden sakındırır gibi sakındırır,
ya gerçekten bu adam kafayı yemiş aşağılık herifin tek güvendiği mercii demekki abd ki mücahidlerinde abdye güvendiğini sanıyor
,hani milletvekilliğine adaylığını koysa şaşırmam şu konuşmaya bakın aynı siyasetçi ağzı,ama ancak kendisinin ağzına düşmüş cahilleri kandırabilir,
yani resmen diyorki suriyeye; gelin benim cemaate katılın..
bu arada nusayrileri de müslüman zannediyor galiba,
bu cahile en iyi cevab ali imran 156

Ey iman edenler! Kardeşleri sefere veya savaşa çıktığında onlar hakkında, “Onlar bizim yanımızda olsalardı, ölmezlerdi ve öldürülmezlerdi” diyen inkârcılar gibi olmayın. Allah, bunu (bu düşünceyi) onların kalplerine bir hasret (yarası) olarak koydu. Allah, yaşatır ve öldürür. Allah, yaptıklarınızı görmektedir.

son olarak islamigundem denen şii sempatizanı cahillerin bu videonun üstüne sazan gibi atlamaları da tesadüf olmasa gerek
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriyeli Öğrenci, Mücahidler için bomba imal ediyor.(Kuresel Haber)

Associated Press, Suriye’de mücahidler için bomba imal eden Ebu Huzeyfe’nin öyküsünü yazdı. Beşşar Esed’e karşı büyük bir kine sahip olan Ebu Huzeyfe ile görüşen ajansın haberini Küresel Haber İngiltere muhabiri Ekrem Yılmaz çevirdi.

Küresel Haber/İngiltereEkrem Yılmaz“Roketlerimiz yok ancak herşeyden bomba yapabılırım” diye övünüyor üniversiteyi bırakıp kuzey Suriye’deki Halep’te bir mücahid grubuna katılan Ebu Huzeyfe. Bir pikap kamyonun üzerine monte edilmiş eski bir Rus yapımı roketi gösterirken “iki kabloyu aracın aküsüne bağlıyorum ve kablolar temas
ettiğinde… bom” diyor 24 yaşındaki genç.

Muhaliflerle rejim arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Halep eyaletinin Marea şehrinde doğan Ebu Huzeyfe, Washington tarafında terörist ilan edilen Nusret Cephesi’ne katıldı. ABD’ye karşı bir nefret beslememekle birlikte nefretinin kime karşı olduğu açık: “Ben Amerika’dan veya Batı’dan nefret etmiyorum…Ben sadece Esed’in ülkemi terketmesini ve insanları öldürmeyi durdurmasını istiyorum, bu sebeple Nusret Cephesi’ne katıldım” diyor AFP’ye.Sünni Nusret Cephesi hakkında, Irak kaynaklı olduğu ve Suriye’yi karıştıran savaşta Esed’in güçlerine karşı en öldürücü saldırıları yaptığı haricinde fazla birşey bilinmiyor. Analistler grubun Şiiliğin bir yan kolu olan Aleviler tarafından yönetilen rejimi devirmenin dini bir vecibe olduğuna inandığını söylüyor. Suriye nüfusunun yaklaşık yüzde sekseni Sünni. Ayrıca birçok kişi Özgür Suriye Ordusu saflarındaki bölünmeleri aşmakla uğraşırken Nusret Cephesi’nin aylardır Esed’e karşı isyana liderlik ettiğini düşünüyor.

Bomba yapmayı abisi Ammar’dan öğrenen Ebu Huzeyfe, Nusret Cephesi’ne aşırı fikirlerinden dolayı değil, savaştaki maharetlerinden dolayı katıldığını söylüyor. “Nusret Cephesi sayesinde bu savaşı kazanacağız.. Sadece onlar ölene kadar savaşmaya hazırlar” diyor. Ammar da kardeşinin sadece kendisi gibi bir savaşçı olduğunu ve Nusret Cephesi’nin diğer üyeleri kadar radikal olmadığını söylüyor. Ammar da savaşı filme almayı bırakıp bomba yapmaya başlamış, kendisi de başka bir muhalif grubun üyesi bir savaşçı.

Çocukken Ammar ve Ebu Huzeyfe saatlerce uzaktan kumandalı oyuncak ve aletleri parçalayıp tekrar monte ederlermiş. “Her zaman bu tarz şeyleri tamir etmekte ustaydım” diyor Ebu Huzeyfe. Ne zaman annemin çamaşır makinası veya babamın arabası bozulduğunda alet çantamı alıp tamir ederdim, şimdi de bilgilerimizi savaşta pratiğe döküyoruz diyor Ebu Huzeyfe.

Kardeşler mucitliklerinden gurur duyuyorlar ancak bunun bir de bedeli olmuş. Küçük bir plastik patlayıcı erken patladığında üç parmağını kaybetmiş Ebu Huzeyfe. “Biz aletleri sıfırdan imal ediyoruz, askeri araçlar geçtiğinde patlayan uzaktan kumandalı bombalar yapıyoruz” diyor. Ayrıca düdüklü tencereleri patlayıcı ile doldurup sıkıca vidalıyoruz, daha sonra birkaç saat ısıtıp yola koyuyoruz. Patladıkları zaman şarapnele dönüşüyor. Bu yöntem çok etkili, birçok zırhlı askeri aracı bu şekilde imha ettik diyorlar.

İki kardeş kişisel sebeplerden dolayı Esed’e karşı dinmez bir öfke taşıyor. Ammar’ın eşi rejim askerlerinin ateşlediği roket seyahat ettiği arabaya isabet edince ölmüş. “Eşinin vefatını öğrendiğinde abimin yüzünün aldığı şekli asla unutamayacağım” diyor Ebu Huzeyfe. İki kardeş ayrıca savaş kuzey Suriye’yi sardığında Türkiye’ye göç eden ailelerinden ayrı kalmanın acısını da paylaşıyorlar:

“Ben intikam istiyorum… Sınırın öteki tarafında mülteci kamplarında kalan ailemin çektiği sefaletin bedelini Esed’e ödetmek istiyorum. Onlar donarak ölüyor” diyor Ebu Huzeyfe.

“Arkadaşlarımın ve ailelerimizin gömülmesini izlemekten bıktım.”
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye direnişinden ‘El Fecru’l İslam’(KURESELHABER)

Suriye İslami Cephesi adı altında birleşen gruplardan birisi de; “El Fecru’l İslam”. Bir çok yabancı mücahidin de bulunduğu El Fecru’l İslam; Suriye’de ki en güçlü gruplar arasında yer alıyor.

Küresel Haber / Haber MerkeziSuriye’de savaş başlayalı yaklaşık 2 yıl oldu. Bu süreç içerisinde Esad’a karşı onlarca grup oluştu. El Fecru’l İslam; direnişin başladığı ilk aylarda kurulun bir grup.

Yüzlerce yabancı mücahidin de bulunduğu El Fecru’l İslam; çoğunlukla Suriyeli müslümanlardan oluşuyor. Birçok bölgede Esad’ın ordusuna karşı savaşırken, aynı zamanda Suriye halkına yönelik bir çok faaliyette bulunuyorlar.

El Fecru’l İslam’ı diğer gruplardan ayıran en büyük özelliği ise bir çok alimin ve ilim talebesinin bulunuyor olması. Diğer mücahid grupları sık sık ilmi meseleleri çözmek için El Fecru’l İslam bünyesinde savaşan ilim ehli mücahidlere danışıyorlar.

Savaş sebebiyle zor günler geçiren çocuklara dini eğitim veriyorlar. Parkları kullanılamaz hala gelen mahallelere, çocukların oynaması için salıncak vb. oyun araçları getiriyorlar.

Camilerde sohbetler düzenleyip, cami çıkışlarında bildiri dağıtıyorlar. Bu sohbet ve bildirilerde; mücahidlerin amaçlarını, cihadın faziletini, niçin demokrasi değilde islami bir devletin kurulması gerektiğini ve bazı fıkhi meseleleri anlatarak Suriye halkının bilinçlenmesini sağlıyorlar.Suriye topraklarında Esad güçlerine karşı savaşan ve en büyük birlik olan Suriye İslami Cephesi’ne katılan El Fecru’l İslam grubu; Esad’ın ordusuna ağır darbeler indirmeye devam ediyor.

El Fecru’l İslam: Halkı bilinçlendirme çalışması

El Fecru’l İslam Mücahidleri bayramda çocukları yalnız bırakmadı.


El Fecru’l İslam Mücahidleri’nin çatışma görüntüleri

El Fecru’l İslam Mücahidleri bir askeri üsse saldırıyor

Operasyon ve faaliyetlerini youtube’tan takip edebilirsiniz: AlfajrArmy - YouTube
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
]Arkadaşlar Suriye Konusunun Mühim bir konu olduğun düşünüyorum.
Yeni Bir konu açılsın İsmi"Suriye'deki Güncel olaylar, Haberler Ve Görüşleriniz" adı altında; Suriye konusundaki tüm haber ya da detayları o konu altında paylaşalım.Her haber için yeni bir konu açılmasından ve bilgi kirliliğinden kurtuluruz.Örnek olması açısından bu konu altına haber atmak için Hemen hemen 20 haber sitesi geziyorum ve derlediğim haberleri buraya atıyorum.Ancak zamanım olmadğı zaman haber sitelerini teker teker gezemiyorum.Bulduğumuz her haber video foto ya da konu ile makale yada görüşlerimizi o konu altında paylaşırsak zamanı olmayanlar için de Suriye için bakacakları tek kaynak olmuş olur.O konu Suriye konusunda Havuz olmuş olur.Bu herhangi bir konu olabilir yeni bir konu açılabilir yada pekala bu konu da olabilir.(Yoğun katılım yada yoğun cevapdan dolayı).Aynı zamanda o konu sabitlenir böylelikle konuyu bulmada da zorlanmayız.Eğer o konunun bu konu olmasına karar verilirse konunun Başlığının Yukarıda yazdığım gibi "Suriye'deki Güncel olaylar, Haberler Ve Görüşleriniz"şeklinde olmasını istiyorum...

Eğer sizde görüşümü destekliyorsanız yönetime mesaj atınız ilgilensinler.Yönetime Mesaj attım da galiba beni kâle almadılar.Böyle bir konunun Acil bir şekilde oluşması gereği kanaatindeyim.
 
portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
selamunaleykum,bakın kardeşlerim bu konu çok önemli,sosyal medyayı daha fazla kullanarak ümmetin ortak tepkisini ortaya koyalım,o kadar yalan yanlış haberler dolaştırıyorki kafirler ortalıkda,herşey ayan beyan ortadayken durumu mücahidlerin tersine döndürmeye uğraşıyorlar.Allah yardımcıları ve yardımcımız olsun amin
 
İ Çevrimdışı

İbnu'l Harise

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allahumme Amin Ecmain..Orada durum çok karışık ve de dediğin gibi kafirler de işin içinde onlarda el atmaya çalışıyor; ne gariptir ki halka ekmek yapıp dağıtan tüp dağıtan müslüman kardeşlerimiz terörist ilan ediliyor...Allah Svt onların ve müslümanların yardımcısı olsun....
 
Muhammed Yusuf Çevrimdışı

Muhammed Yusuf

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ahiler daha yeni bir video izledim 2 müslümanı duvara dizmişler ardarda bıçaklıyor şebbihalar,sonra üstlerine tuğla,taş atıyorlar Allah şehadetlerini kabul etsin kardeşlerimizin şimdi o kardeşlerimiz o eziyeti abdye güvenerek mi çekiyorlar subhanallah, o aşağılık kuytul efendi kendi cemaatine oradaki müslümanlara yardım etmeleri için bişeyler anlatacağına böyle abuk subuk konuşuyor işte ,inşaallah o mazlum halkla yüzleştiğinde kuytulun suratı görürüm
 
portalkal Çevrimdışı

portalkal

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
twitter özellikle çamurluk denilen herif yüzünden kaynıyor.adam bildiğin suriye ajanı,bunun gibi daha niceleri var,işin ilginci müslümanım diyenlerden inanan aptallar da var:S
 
M Çevrimdışı

Murat76

Üye
İslam-TR Üyesi
Avam insanları kandırmak çok kolay. İnsanların çoğu "müslümanlar" birbirini katlediyor diyor. Suriye'nin tarihi ve baas rejiminin yaptıklarından bi haberler. Şavaş'ın bir çoğu propaganda yapmaktır, ki ülkemizde de böyle mikroplar var. Doğru bilgi almadan yorum yapmak birilerini katletmektir, bilerek zihinleri bozmak ise ayrı bir suçtur. Onun için buraya zihinleri bozacak şeyleri çürütecek bilgileri ve paylaşımları eklemek hayırlı olur inşa'allah. Bunu daha önce bir kardeş burada önerdi zaten.
 
Mekselina.. Çevrimdışı

Mekselina..

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum kardeşler.sitenize yeni üye oldum ve okudugum forumlar dogrultusunda buradaki insanların tevhid ehli oldugu kanaatine vardım.öncelikle konuya girmek isterim.Suriyede ki gelişmeler den pek haberdar değilim ve suriyedeki islami hareket konusunda bilgilenmek isterim lütfen bildiginiz ne varsa Allah için paylaşın benimle inşallah.teşekkür ederim...
 
Abdussamed Seyhani Çevrimdışı

Abdussamed Seyhani

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleykum kardeşler.sitenize yeni üye oldum ve okudugum forumlar dogrultusunda buradaki insanların tevhid ehli oldugu kanaatine vardım.öncelikle konuya girmek isterim.Suriyede ki gelişmeler den pek haberdar değilim ve suriyedeki islami hareket konusunda bilgilenmek isterim lütfen bildiginiz ne varsa Allah için paylaşın benimle inşallah.teşekkür ederim...

Aleykum Selam... Öncelikle doğru adrestesin, Suriye topraklarında, farklı gruplar var... hepsi İSLAM için ÜMMET için SURİYE HALKI için savaştığını söylüyor... ama SELEFİ diye bilinen gruplar yani Ehli hadis/Ehli sünnet, Tevhid ehli gruplarda var ve bizimde kalblerimiz onlarla çarpıyor. onun haricinde Özgür suriye Ordusu isimli bir grup var Üyelerinin büyük bir çoğunluğu Beşşar Esed'e bağlı Suriye Ordusu'nun katliamlarına karışmak istemeyen asker ve subaylardan oluşuyor... Bazı Türkmenlerinde farklı isimlerle kurduğu gruplar mevcut. Bütün Bunların Ortak yanıda, Tağut Esad rejimine son vermek.
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kampanyanın İlk Yardımları Suriye'de Dağıtıldı Diyanet(HaksozHaberi)

'Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'
kampanyasının ilk yardımları Suriye'ye ulaştırıldı.'

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyası Türkiye'nin
bütün kesimlerini Suriye'ye insani yardım için birleştirdi. Türkiyeli yardım
kuruluşları, STK'lar, medya kuruluşları ve kanaat önderlerinin ortak imza
verdiği kampanya kapsamında hazırlanan yardımlar bölgeye ulaştırılmaya
başlandı.
Yaşanan katliam ve trajedinin mağduru olan Suriyelilere yardım için
Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı kampanya kapsamındaki ilk
yardımlar, Sadakataşı Derneği tarafından Suriyeli sivil vatandaşlara
ulaştırıldı. Bu kapsamda 50 ton un ile 2.000 adet battaniye Babüsselam, Azez,
Tadef, Halep Şehir merkezi ve civar köylerindeki savaş mağdurlarına dağıtıldı,
dağıtımlara içerideki ekipler tarafından devam ediliyor.

Sadakataşı derneği başkanı Kemal Özdal ve beraberindeki heyetin koordine
ettiği dağıtımlar esnasında ekibin geçtiği bölgeler ve çalışma yaptıkları
alanların da bombalanması sonucu tehlike atlatan yardım görevlileri dağıtımları
tamamlayarak yurda döndü.

Bölgeye götürülen Un yardımlarını bizzat ekmek üretimi yapılan fırınlara tek
tek teslim eden dernek yetkilileri, fırınlarda yapılan ekmeklerin dağıtımlarına
da eşlik ettiler.

Sadakataşı Derneği başkanı Kemal Özdal dağıtımlara ilişkin yaptığı
açıklamada; "Türkiye halkı çağrıya büyük duyarlılık gösterdi. Derneğimizin
20 aydır Suriye ve bölgede sürdürdüğü çalışmalar neticesinde edindiğimiz
tecrübeler bize ciddi kolaylıklar sağladı. Bağışçılarımız bu kampanya sonrasında
derneğimize ulaşarak seferberliğe katılmak istediklerini ifade ettiler. Çok kısa
sürede bir kaç gün içerisinde 50 Ton Un yardımını hazırlayarak bölgeye
ulaştırdık. Şu ana kadar yaklaşık olarak 10 Bine yakın battaniye dağıtımını da
tamamladık. Bu çok önemli bir gelişme. Derneğimize tırlar dolusu Un bağışı
sürmekte, en kısa sürede inşaallah yeni yardım konvoylarımızla Suriye'de olmaya
devam edeceğiz. Özellikle soğuk kış günlerinde battaniye ve kıtlık tehlikesi
nedeniyle un yardımlarına ihtiyaç var. "
diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi
Başkanlığı, Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) işbirliğiyle
yürütülen kampanya kapsamında toplanan yardımlar, bölgeye ulaştırılmaya
başlandı.


suriye_un_battaniye_yardim.jpg

suriye_un_battaniye_yardim-(2).jpg

suriye_un_battaniye_yardim-(3).jpg

suriye_un_battaniye_yardim-(4).jpg

suriye_un_battaniye_yardim-(5).jpg


suriye_un_battaniye_yardim-(6).jpg
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
İngiltere'den yola çıkan Tıbbî Malzeme Yardım Konvoyu Suriye'ye giriş yaptı YardımEli(HaksozHaberi)

İngiltere'den yola çıkan Tıbbî Malzeme Yardım Konvoyu,
Yardım Eli Derneği'nin koordinasyonu ileHatay’a
ulaştı ve Hatay Valiliği ile birlikte Suriyelilere teslim edildi.

Konvoy ve konvoydaki gönüllüler, Yardımeli Derneğinin temsilci ve gönüllüleri
tarafından karşılandı, misafir edildi, basın açıklamaları ve değerlendirmeler
yapıldı. Güzergah boyunca çok büyük bir ilgiyle ve teveccühle karşılanan
konvoya, kısa sürede illerde toplanan yardım malzemeleri de teslim edildi.
Farklı milletlerden ve farklı ülkelerden gelen aktivistler, kardeşliğin
sınırları aştığını bir kez daha tüm dünyaya haykırdı.

10 ambulansın, 10 tırın bulunduğu tıbbî yardım konvoyunda süt tozu,
battaniye ve çeşitli tıbbî malzemeler de bulunuyor.

Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, Hatay Eski
Milletvekili Araştırmacı-Yazar Dr. Mehmet Sılay, Ankara Temsilcisi Şükrü Can ve
Hatay İl Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz’ı makamında kabul eden ve yardımları teslim
alan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ise yaptığı açıklamada:
“Yardımeli Derneğini böyle bir hayra öncülük ettiği için tebrik
ettiğini, insanlığın var olduğundan bu yana cehaletle, fakirlikle, kin, nefret
ve şiddetle mücadele ettiğini, bunların üstesinden eğitimle gelinebileceğini;
“nerede ihtiyaç sahibi insan var?” diye arayış içerisinde olanların hayırlarını
buluşturmaya talip olmak, bu anlamda hayır köprüleri, gönül köprüleri kurmak,
zor şartlarda olan insanların yanına gidip dertlerine deva olmak, hastalıklarına
şifa olmaya çalışmak takdire şayan çalışmalardır. Bu anlamda Yardımeli
Derneğine, çok saygıdeğer Başkan Dr. Sadık Danışman Bey’e, sizlere ve sizin
şahsınızda bu çalışmaları gerçekleştiren hemşehrilerimize teşekkür ederim. Bu
konuda bizlere düşen ne olursa yanınızda olduğumuzu da bilmenizi isterim”

diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Yardımeli Derneği Başkanı Dr. Sadık
Danışman: “Bizler Yardımeli Derneği olarak dini, dili, ırkı,
mezhebi ne olursa olsun ezilen, mazlum ve mağdurlardan yanayız. Bizler her zaman
mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da
Allah’ın izniyle olmaya devam edeceğiz. Zalim Esad yönetimi ve emrindeki
askerler her gün onlarca masum insanı öldürüyor. Bu katliamlara “artık dur!”
denilmesi lazım.


Komşumuz olan, aile bağlarımızın hâlâ devam ettiği, akrabalık
ilişkilerinin olduğu Suriye’de insanlık adına utanç veren bir dram yaşanıyor. İç
savaş, en acımasız haliyle özellikle sivilleri, savunmasız insanları vuruyor.
Son birkaç gündür ekmek kıtlığı yaşanan şehirlerde, fırın önünde bekleyen
insanlar, savaş uçaklarıyla bombalanıyor. Fırın önünde bekleyen insanlara
saldırı, insanlık adına Suriye iç savaşının en acımasız ve en utanç veren
yüzüdür.


Sınırın 2 kilometre ötesinde yaklaşık yüzbinlerce insan bizim
yardımlarımızı ve desteğimizi bekliyor. Sizlerin gönderdiği bu yardımları
inşallah oradaki kardeşlerimize ulaştırdık, bundan sonra da ulaştırmaya devam
edeceğiz”
diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Yardımeli Derneği Genel Koordinatörü Osman
İlhan, “Yardımeli Derneği olarak böylesine önemli bir yardımı
yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Dernek olarak tüm çabamız insanlık adına, zulüm
gören mazlum ve mağdur insanlar adına; Suriyeli kardeşlerimiz de bunlardan biri.
Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimize her türlü maddî ve manevî yardımları,
desteği yapıyoruz, inşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz”
diye
konuştu.

Suriye için gelen ayni malzemelerden (battaniye, ısıtıcı, kışlık kıyafet)
oluşan yeni yardımlar da en kısa sürede bölgeye ulaştırılacaktır.
yardimeli-20130101-1.jpg

yardimeli-20130101-2.jpg

yardimeli-20130101-3.jpg

yardimeli-20130101-5.jpg

yardimeli-20130101-6.jpg

yardimeli-20130101-7.jpg
 
M Çevrimdışı

Musluman.

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suriye'de Sona Yaklaşıldı(HaksozHaberi)
Suriye'nin bugünü ve geleceğini değerlendiren
muhalifler, çatışmalarda sona yaklaşıldığını kaydettiler.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Genel Sekreterliği
Üyesi Semir Neşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de çatışmaların sona
yaklaştığını, uluslararası toplumun rejim düşmeden önce kurtarabildiği kadarını
kurtarmaya çalıştığını belirtti.
Neşar, 'Uluslararası güçler, devrimin Suriye halkından yana değiştiğini
anladı ve bu sebeple elinden geldiğince Suriye rejiminden geriye kalanları
korumaya çalışıyor' dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in sorunun temeli olması sebebiyle çözümün
bir parçası olamayacağını belirten Neşar, 'Herkesin bilmesi gerekir ki biz
krizin siyasi çözümünü onaylamamıza rağmen Suriye devriminin amaçlarını göz ardı
eden bir çözümü kabul etmeyeceğiz' diye konuştu. (AA)
 
Üst Ana Sayfa Alt