Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

2016 Sahurcular Konusu(kitap Hediyeli)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cundullah el-Kürdî Çevrimdışı

Cundullah el-Kürdî

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
"Ramazan ayı, ki onda Kuran, insanlara yol gösterici ve doğruyu yanlıştan ayırıcı belgeler olarak indirildi. Sizden bu ayı idrak eden, onda oruç tutsun; hasta veya yolculukta olan, tutamadığı günlerin sayısınca diğer günlerde tutsun. Allah size kolaylık ister, zorluk istemez. Bu kolaylıkları, sayıyı tamamlamanız ve size yol gösterdiğine karşılık O'nu ululamanız için meşru kılmıştır; ola ki şükredersiniz." Bakara 185
İlk sahurumuz hayırlı olsun.
 
AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
Ebu Said el-Hudri Radiyallâhu Anhın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur:

“Sahur yemeğinde bereket vardır. Bir yudum su bile içecek olsanız sahura kalkmayı ihmal etmeyiniz. Çünkü sahura kalkana Allah rahmet eder, melekler de bağışlanmaları için dua ederler.” (Müsned, 3:44)
 
Muhammed El Turki Çevrimdışı

Muhammed El Turki

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ramazan girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün Anne ve babasına veya bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu sürtülsün Ben yanında zikredildigim zaman bana salat okumayan kimsesinin de burnu sürtülsün!
(Tirmizi, Daavat 110, (3539))
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
وَالصَّائِمينَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظينَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاكِرينَ اللّهَ كَثيرًا وَالذَّاكِرَاتِ اَعَدَّ اللّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَاَجْرًا عَظيمًا
Ahzab / 35...oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allah'ı çok zikreden erkekler ve zikreden kadınlar var ya; işte Allah, bunlar için bir mağfiret ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır.
 
Alketa Çevrimdışı

Alketa

2024 Resmi Kitap Sponsoru
İslam-TR Üyesi
Neyse muhabbetinizi bölüyorum. İlk sahur bugün. Tr saatine göre 00:00 dan itibaren sabah namazına kadar katılacak kişiler bu konuya bi mesaj atsın.(bu mesajdan sonra başlayabilirsiniz) İsimlerini sabaha doğru ilk mesaja ekleyeceğim. Yarın ve daha sonra ekleme olmayacak. Bu işlemi ramazan ayı boyunca devam ettireceğiz inş. Bu mesajımdan sonra sohbetinize 1 gün ara verin sabaha kadar sadece katılma mesajları olsun kişi başına bir tane. ekleyelim güzelce kafamız karışmasın. Ramazanınız şimdiden mübarek olsun. Duada unutmayın.

Samanpan abi, bende bol şapkalı a larla süslenmiş 2 dize ile sahurcu kitapçılara ( ne demekse bu)
Katıldığımi bildirmek isterim.

Hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen.
Merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen.
( konuyla alakasiz ama en sapkali bunu buldum)
..

Bütün kardeslerin de ramazani mübarek ola.

Sabah namazina müteakip nasip olursa
Forum ailesini de,dua butonundan gayri duamizi da ekleriz inşallah.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt