İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bakara 25.Ayet: İman edip iyi davranışlarda bulunanlara, içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele! O cennetlerdeki bir meyveden kendilerine rızık olarak yedirildikçe: Bundan önce dünyada bize verilenlerdendir bu, derler. Bu rızıklar onlara (bazı yönlerden dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için cennette tertemiz eşler de vardır. Ve onlar orada ebedî kalıcılardır.
Selamun aleykum daha sahura var ama hayirli sahurlar normalde yokumda bu gece istisna olsun unutmayin dualarinizda benide bu aksam teravih arasinda okudugum ayetlerden bir tanesini paylasayim insallah;
''Sana indirilene ve senden önce inidirilenlere; inandıklarını iddia edenleri görmedin mi? Küfretmeleri emrolunmuş iken Tağut'un önünde muhakeme edilmelerini isterler. Halbuki şeytan, onları uzak bir sapıklıkla saptırmak istiyor.''(Nisa,60)
Hayırlı ve bereketli sahurlar
/Ey Rabbimiz
Bizleri dünya'da bir araya getirdiğin gibi firdevs cenneti'nde de bir araya getir. Allahoumma amin
Antep, piknik...:üzgünüm
Selamun aleykum
Yalan konuşmayı ve yalan dolanla iş yapmayı terk etmeyen (oruçlu) bir kimsr yemeyi ve içmeyi terk etmesine Allah'ın hiçbir şekilde ihtiyacı yoktur.
Buhari 1761
Yolcunun duası makbuldür müjdesi ile kardeşlerime dua edeyim Rabbim burada şehadet isteyen tüm kardeşlerimin ölümlerini şehadet olarak yazsın kabul etsin .. amiiin
Hakka (25-29.ayetler) Kitabı sol tarafından verilene gelince, o: Keşke, der, bana kitabım verilmeseydi de, hesabımın ne olduğunu bilmeseydim!Keşke onunla (ölümümle) her iş olup bitseydi!Malım bana hiç fayda sağlamadı;Saltanatım da benden (koptu), yok olup gitti.
Muaz b. Cebel ra RasulAllah sallallahu aleyhi vessellem'in şöyle dediğini nakleder :
Kul kıyamet günü şu dört şeyden sorulup da hesabını vermeden ayakları durduğu yerden kımıldamayacaktır :
Ömrünü nasıl geçirdiğinden, malını nasıl elde ettiğinden, o malını nerelerde sarf ettiğinden ve ilmiyle amel edip etmediğinden.