İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Furkan 10.Ayet: Dilerse sana bunlardan daha iyisini, altlarından ırmaklar akan cennetleri verecek ve sana saraylar ihsan edecek olan Allah´ın şanı yücedir.
"Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. Iyiliği emreder, kötülükten meneder, Allah'a îmân edersiniz" (Âli Imran 110)
"Size şunu söylemeliyim, duygularınızı şişelere doldurup durmaya sabır denmez. Aslında biriktirdiğiniz şey barut tozudur; ve en sonunda da patlar" Nouman Ali Khan
Selamunaleykum ve Rahmetullah
Duha (1-5):Kuşluk vaktine ve sükûna erdiğinde geceye yemin ederim ki Rabbin seni bırakmadı ve sana darılmadı.Gerçekten senin için ahiret dünyadan daha hayırlıdır.Pek yakında Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın.
Hayır; can, köprücük kemiğine gelip dayandığı zaman' "son müdahaleyi yapacak kim" denir. Artık gerçekten, kendisine de bir aydınlık olduğunu anlamıştır. (Ölüm korkusundan) Ayaklar birbirine dolaştığında; O gün sevk, yalnızca Rabbinedir.
Kjyamet suresi 26-30
Said b. Cübeyr der er ki: İbn Abbâs, hadisi Allah Resûlü'nden (sallallahu aleyhi vesellem) naklederek: Bu hadisi iyi ezberleyin der ve iki Rükn arasında: “Rabbim! Verdiğin rızkla beni kanaatkâr kıl ve onu bana bereketli eyle.
Elde edemediğim her hayırlı şeyin yerine bana daha hayırlı ver" diye dua ederdi.
Şuabu’l İman 4/3756
رب قنعنى بما رزقني و بارك لي فيه وأخلف على كل غاءبةلي بخيرٍ
Said b. Cübeyr der er ki: İbn Abbâs, hadisi Allah Resûlü'nden (sallallahu aleyhi vesellem) naklederek: Bu hadisi iyi ezberleyin der ve iki Rükn arasında: “Rabbim! Verdiğin rızkla beni kanaatkâr kıl ve onu bana bereketli eyle.
Elde edemediğim her hayırlı şeyin yerine bana daha hayırlı ver" diye dua ederdi.
Şuabu’l İman 4/3756
رب قنعنى بما رزقني و بارك لي فيه وأخلف على كل غاءبةلي بخيرٍ
Onlara (müşriklere): Allah´ın indirdiğine uyun, denildiği zaman onlar, «Hayır! Biz atalarımızı üzerinde bulduğumuz yola uyarız» dediler. Ya ataları bir şey anlamamış, doğruyu da bulamamış idiyseler?
(Bakara/170)
Hastayı ziyaret için bir mil de olsa yürü. İki kişinin arasını düzeltmek (barıştırmak) için iki mil de olsa yürü. Allah için dost edindiğin birini ziyaret etmekiçin 3 mil de olsa yürü.
Hadis (İbn-i Ebi’d-Dünya).