Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

2022 Sahurcular Konusu

Ahıskalı Çevrimdışı

Ahıskalı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ALLAH'IN DOSTLARI KİMLERDİR?

29173


İbn Abbas رضى الله عنهما Rasulullah'tan صلى الله عليه وسلم şu sözü nakletti; '' (Dikkat edin, Allah'ın velilerine korku da yok ve üzülmeyecekler de!) -buradaki evliyadan kasıt- : Onların zikredilmesiyle Allah zikredilir.'' / Taberani Rivayet etti, ricali güvenilirdir
 
Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
FRJI4y9XsAIvoNG


İslam devletinin nasıl bedeller ödenerek kurulduğunu bir daha düşünelim: Molla Ömer'in (rahimehullah) oğlunun hatırası;

“Bölgede bombardımanların yoğunlaşması ve Molla Ömer karargahının ve evinin vurulmasından sonra, İslam Emirliği tarafından, Amerika’nın takibini zorlaştırmak maksadıyla Molla Ömer’in ailesi ve çocuklarından ayrılmasına karar verildi. O vakit Kandahar semalarında farklı türden ABD ve NATO uçakları tarafından yoğun uçuşlar gerçekleştiriliyor, neredeyse her sokağa kruz füzeleri düşüyordu. Henüz sekiz yaşındaydım. Onun gideceğini duyunca, arkasında koşup gömleğini tuttum ve “Baba bizi kime bırakıp gidiyorsun?” dedim. Gömleğini benden kurtardı, beni sıkıca tuttu ve “Sizi Allah Subhanehu ve Teala’ya bırakıyorum. Kardeşlerine ve annene göz kulak ol!” dedi ve arkasını dönüp komutanlarıyla birlikte gitti. Bu olaydan sonra, Onu ancak 13 sene sonra canını rabbine teslim ettikten sonra görebildim...”
 
Son düzenleme:
Ahıskalı Çevrimdışı

Ahıskalı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
29181


Rasulullah صلى الله عليه وسلم şöyle buyurdu; ''Allah sizden biri için bir rızık sebebi meydana getirdiğinde, o iş(in ahvali) değişinceye kadar sebebi bırakmasın.'' (Camiu's-Sağir/663/Hasen)

29182


Rasulullah صلى الله عليه وسلم şöyle buyurdu; ''Kimin borcu var da ödemeye niyetliyse, Allah'ın yardımı onunladır ve onun için bir rızık sebebi meydana getirir.'' (Silsiletü's-Sahiha, 2822, Hasen)

 
Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبي الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Es selamu aleykum kardeşlerim, hayırlı sahurlar.

Size bir hadis aktarıyorum:

"Size herhangi bir şeyi yasakladığım zaman ondan "kesinlikle" sakınınız, bir şeyi emrettiğimde de onu, "gücünüz yettiği ölçüde" yerine getiriniz."

(Buhârî, İ'tisâm 2; Müslim, Hac 412, Fezâil 130-131)


Hadisten anlaşılan:

Kötülükten uzaklaşma "kesinlikle",
Hayır elde etme ise "güç yettiğince"...

Hani olur ya, bazen bir iyilik, bir kötülükle karışık bulunur; yapsak mı yapmasak mı ikilemde bırakır insanı. O konuda rehber olsun: İşin içine kötülük/yasak bulaştı ise uzak durulması gerekenlerden, nitekim iyilik konusunda ancak gücümüzün yettiğinden sorumluyuz. Harama/yasağa bulaşarak çizgiyi, gücümüzü aşmış olacağımızdan; özetle bu: bizden beklenen değil.
 
Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi

İdlib / Afganistan

Savaş tek yoldur!
Savaşın haricinde hiçbir yol İslam'ın hakimiyetine gitmez.
Evet! Davet, talim ve terbiye, yardım faaliyetleri, siyasi, fikirsel ve bilimsel örgütlenmeler ve sivil toplumsal çalışmalar zamanın şartlarına göre celbi lazım gelen bazı maslahatları kazandırabilir.
Lakin ne her biri ayrı ve ne de hepsi beraber İslam'ın hakimiyetini getirmeleri mümkün değildir.

—Tarık Ebu Abdullah Hoca
 
Üst Ana Sayfa Alt