Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

2022 Sahurcular Konusu

Ummu Sare Çevrimdışı

Ummu Sare

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kur'an'ı açınca dünyayı kapatmak

Kıymetli alim İbrahim es-Sekran zaman zaman, Şeyh Abdülaziz et-Tarifi'nin genç yaşında sahip olduğu ilmi, şöhreti ve ona olan ilginin sebebini (hayranlıkla) düşünürmüş.

Bir gün ona, huzurunda bir ilmi metin okuma yönünde talebini bildirmiş. Şeyh Abdülaziz et-Tarifi, çok yoğun olduğunu, fakat yakınlarda 4-5 saat sürecek bir yolculuk yapacağını, buna eşlik ederse başbaşa yolculuk boyunca metni okuyabileceği belirtmiş. Şeyh İbrahim es-Sekran da fırsatı değerlendirmiş ve Şeyh Tarifi'nin yolculuğuna dahil olmuş.


Araca geçmişler ve iki şeyh arka koltukta yerlerini almışlar. Yolculuk başlarken Şeyh Tarifi Kur'an'ı açmış ve öylesine kapanmış ki 4-5 saat boyunca başını Kur'an'dan hiç kaldırmamış ve sanki İbrahim es-Sekran yokmuşcasına varacakları yere kadar durmadan okumaya devam etmiş.

Vardıklarında mushafı kapatmış, birden metin okuyacaklarını hatırlamış ve Şeyh İbrahim'den özür dilemiş. Şeyh İbrahim de ona bilerek müdahale etmediğini ve böylelikle onun genç yaşında sahip olduğu büyük ilmin, şöhretin ve bereketin arkasında neyin yattığını anlamış.

Kur'an'ı açınca dünyayı kapatmak.
Peki ya bizler? Kur'an okuma esnasında ve sonrasında halimizde bir değişiklik olmuyor ise tıkanmış olan yolları açmaya koyulmak elzem değil midir?

Allah, bu iki muhterem alimimizi acilen esaretten kurtarsın ve ayaklarını hak üzere sabit kılsın.

Amiiin...

Alıntı
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Screenshot_20220218-005154.png


Hayırlı sahurlar
 
Ahzab21 Çevrimdışı

Ahzab21

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
قال ابن رجب رحمه الله: ألا وإن شهركم قد أخذ في النقص فزيدوا أنتم في العمل

İbn Receb El-Hanbelî rahimahullah dedi ki;

Dikkat edin! Şüphesiz ki ayınız (ramazan) azalmaya başlamıştır. dolayısıyla (salih) amelleri çoğaltın.
 
M Çevrimdışı

Muallimmm

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Hz. Osman radiyallâhu anh şöyle demiştir:

•Allah ﷻ size dünyayı, onunla âhireti isteyesiniz diye verdi, ona meyledesiniz diye
değil!

•Dünya geçici, âhiret ise ebedîdir.

•Geçici olan sizi şımartmasın, ebedî olandan
uzaklaştırmasın ve oyalamasın.

•Sürekli olanı, geçici olana tercih edin.

•Dünya yokluğa mahkumdur, son varış ise Allah'adır.

[El-Bidâye ve’n-Nihâye 7/241]
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Screenshot_20220422-042348.png
 
Ahıskalı Çevrimdışı

Ahıskalı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
KURSUF'UN HİKAYESİ

Rasulullah صلى الله عليه سلم, bir sahabiye evli değilmisin diye sorunca, karım yok cevabını verdi. Bunun üzerine Peygamber, en şerlileriniz bekarlarınızdır buyurdu. Sonra Kursuf adında bir abidden örnek verdi, onun hakkında şunları söyledi;

''İsrailoğullarından sahillerden bir sahilde yaşayan biriydi, sabahları oruç tutar, geceleri de namazını kaçırmazdı. Sonra bir kadına aşık olması sebebiyle Allah'a nankör olup, küfrü seçti ve ibadete dair ne varsa hepsini terketti. Allah da bir süre sonra ona hatasını telafi etmeyi nasip etti ve onun tövbesini kabul etti.'' Mecruhin li-İbn Hibban, Eğer senet muttasılsa hasen derecesinden aşağı düşmez



Kıssadan Hisseler

1. Aşk insanı ibadetten alıkoyar ve küfre sürükler. Allah her türlü aşktan bizi korusun!
2. Allah kulunun ayağının kaydığını gördüğünde onun geçmişine bakar ve ona kendi hatasını telafi etmesi için fırsat tanır.

 
Ahzab21 Çevrimdışı

Ahzab21

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Ey Allah’ın kulları!
Ramazân, yolculuğa gitmeye hazırlanıyor. Ondan geriye az bir süre kaldı. Kim Ramazân’ı güzel geçirdiyse o şekilde tamamlasın. Her kim de kusurlu davrandıysa onu güzel bir şekilde bitirmeye baksın. Ameller neticelere göredir.. Ramazân’dan geriye kalan şu sayılı gece ve gündüzlerden faydalanın. Her şeyi bilen, her şeyin sâhibinin yanında size şâhitlik yapmaları için sâlih amel işleyin.. ve Ramazân’ı bitirirken onu en güzel selâm ve veda ile uğurlayın..

• ibn Receb el-Hanbelî
 
M Çevrimdışı

Muallimmm

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Muaz bin Cebel (r.a) şöyle anlatıyor:
“Rasulullah (s.a.v) elimden tutarak bir müddet yürüdü. Sonra şöyle buyurdu:
- Ey Muaz! Sana Allah’tan korkmanı, doğru sözlü olmanı, verdiğin sözde durmanı, emanete riayet etmeni, hainliği terk etmeni, yetime merhamet etmeni, komşuları korumanı, öfkene hakim olmanı, yumuşak sözlü olmanı, selamı yaymanı, imama (İslam cemaatinin meşru imamları) tabi olmanı, geniş bir şekilde Kur’an bilgisine sahip olmanı, ahireti sevmeni, hesaptan endişe etmeni, kasr-ı emel sahibi (dünyaya karşı beklentisiz) olmanı, amelini güzel yapmanı tavsiye ederim. Bir müslümana sövmekten, yalancıyı tasdik etmekten, doğru söylenen bir sözü yalanlamaktan, adil devlet başkanına isyan etmekten, yeryüzünde fesat çıkarmaktan seni men ederim. Ey Muaz! Her ağaç ve taşın yanında Allah’ı an. Her günahının ardından da tevbe et. Açık olan günahının ardından açık olarak, gizli olan günahının ardından da gizli olarak tevbe et…”
Ebu Nuaym/Hılyetu’l-Evliya 1/240.
 
M Çevrimdışı

Muallimmm

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bazı insanlar Allah'ı zikreder fakat gözleri yaşarmaz, Kur'an'ı okur ama kalbi ürpermez, vaazleri dinler ama hiç bir hareketlilik olmaz. İşte böyle bir kimsenin "istiğfârı" arttırması gerekir. Çünkü istiğfâr kalbi cilalar ve günahların izlerini siler.

Şeyh Süleyman el-Ulvân
 
Üst Ana Sayfa Alt