İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
muaz bin cebel (r.a.) gece namazına kalkar, ellerini kaldırıp şöyle derdi: 'Allah'ım gözler uyudu, yıldızlar battı, sen ise hayy ve kayyumsun. ya rabb cennet isteğimde güçsüzüm, cehennemden kaçışım kaçış değil, bana hidayet et.'
Şüphesiz ki Allah, iman edip salih amel işleyenleri, altından ırmaklar akan cennetlere sokacaktır. Orada altından bilezikler ve incilerle süsleneceklerdir ve elbiseleri de ipektendir. (22/Hac, 23)
iyi de kurallara göre kitaplari sponsor kendi secemez, üclü kararname gerekiyor, ben kitap havuzu yapiyorum abdulmuizz abi ön secim yapiyor en son yine ben kalanlardan 3 adet seciyorum : ) öyle eskiden birileri vardi külliyat gönderin külliyat diye kazan kaldiranlar vardi : )
iyi de kurallara göre kitaplari sponsor kendi secemez, üclü kararname gerekiyor, ben kitap havuzu yapiyorum abdulmuizz abi ön secim yapiyor en son yine ben kalanlardan 3 adet seciyorum : ) öyle eskiden birileri vardi külliyat gönderin külliyat diye kazan kaldiranlar vardi : )
Onlara de ki: "Eğer gerçekten ahiret evi yalnız size mahsus ise ve iddianızda samimi iseniz, o zaman ölümü arzu etmeniz gerekir." Fakat, onlar bunu asla arzu etmezler. Çünkü kendi elleriyle yaptıkları kötü işleri çok iyi bilirler. ALLAH o zalimleri hakkıyla bilendir. Sen onları hayata düşkünlük konusunda bütün insanlardan daha hırslı bulacaksın. Hatta müşriklerden de ileridirler. Onların her biri bin yıl yaşamak ister. Oysa uzun ömürlü bile olsalar, azaptan kurtulamazlar. ALLAH onların yaptıklarını görmektedir.
---------
Hayırlı sahurlar herkese.
ALLAH üstteki ayette kimlerden bahsetmiş cevap vermek isteyen?
İslam devletinin nasıl bedeller ödenerek kurulduğunu bir daha düşünelim: Molla Ömer'in (rahimehullah) oğlunun hatırası;
“Bölgede bombardımanların yoğunlaşması ve Molla Ömer karargahının ve evinin vurulmasından sonra, İslam Emirliği tarafından, Amerika’nın takibini zorlaştırmak maksadıyla Molla Ömer’in ailesi ve çocuklarından ayrılmasına karar verildi. O vakit Kandahar semalarında farklı türden ABD ve NATO uçakları tarafından yoğun uçuşlar gerçekleştiriliyor, neredeyse her sokağa kruz füzeleri düşüyordu. Henüz sekiz yaşındaydım. Onun gideceğini duyunca, arkasında koşup gömleğini tuttum ve “Baba bizi kime bırakıp gidiyorsun?” dedim. Gömleğini benden kurtardı, beni sıkıca tuttu ve “Sizi Allah Subhanehu ve Teala’ya bırakıyorum. Kardeşlerine ve annene göz kulak ol!” dedi ve arkasını dönüp komutanlarıyla birlikte gitti. Bu olaydan sonra, Onu ancak 13 sene sonra canını rabbine teslim ettikten sonra görebildim...”
وسألته عن حديث ابن عباس إياكم والغلو فإنما أهلك من كان قبلكم الغلو قال أبي لا تغلوا في شيء حتى الحب والبغض
Salih bin Ahmed (رحمه الله) dedi ki:
"Ona (babama) İbn Abbas'ın 'Aşırılıktan sakının ! Sizden öncekiler, ancak aşırılıktan helak oldular' hadisinden sordum. Babam (Ahmed) 'Sevgi ve buğz dahil hiçbir şeyde aşırı gitmeyin' dedi"