Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Duyuru 2025 Sahurcular konusu ''Kitap hediyeli''

ManSouJR Çevrimdışı

ManSouJR

Kafirler istemesede, Allah nurunu tamamlayacaktır.
İslam-TR Üyesi
"Kişi kıyamet günü dağlar kadar günahla gelir. Fakat dilinin, Allah'ı çokça zikretmesinden dolayı onları yok ettiğini görecektir."

İbn Kayyım (rahimehullah); Ed-Dâ’u ve’d-Devâ

Es selamu aleykum, cümleten hayırlı sahurlar olsun.
Aleykum selam wa rahmetullah, hayırlı sahurlar.

"Biz onların kalplerindeki kini söküp attık. Artık onlar sedirler üzerinde, kardeşler olarak karşılıklı otururlar."

Hicr Sûresi, 47. Ayet

Culeybib Horasani Çevrimdışı

Culeybib Horasani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ve aleykum selam ve rahmetullah

Ravi: Ali (ra)
Zeyd İbnu Harise Mekke'ye gitmişti. (Uhud'da şehid düşen) Hz. Hamza'nın kızına uğradı, Cafer (ra): "Kızı yanıma ben alacağım, ona ben ehakkım, o benim amcamın kızıdır ve üstelik yanımda teyzesi var, teyze anne gibidir" dedi. Hz. Ali (ra) de: "Ona ben ehakkım, O amcamın kızıdır. Yanımda Resulullah (sav)'ın kızı Fatıma var. Fatıma ona ehaktır" dedi. Zeyd İbnu Harise (ra) atılarak: "Ona ben ehakkım, o erkek kardeşimin kızıdır, ben onun için yola çıktım ve yanına geldim" dedi. Resulullah (sav), kızı Cafer (ra)'in yanına almasına hükmetti ve: "Muhakkak ki, teyze annedir!" buyurdu.

Bu hadisin yer aldığı kitaplar: Ebu Davud, Talak 35, (2278-2280), Buhari, Sulh 6, Megazi 43, Tirmizi, Birr 6

Hadisin Arapça Orjinal Metni:
وعن عليّ رضِىَ اللّهُ عَنْهُ قال: ]خَرَجَ زَيْدُ بْنُ حَارِثَةَ إلى مَكَّةَ

فَقَدِمَ بِابْنَةِ حَمْزَةَ، فقَالَ جَعْفَرٌ رضِىَ اللّهُ عَنْهُ: أَنَا آخُذُهَا، أنَا أحَقُّ بِهَا، وَهِىَ ابْنَةُ عَمِّى، وَعِنْدِي خَالَتُهَا، وَإنَّمَا الخَالَةُ أمٌّ، وَقَال عَليٌّ رضِىَ اللّهُ عَنْهُ: أنَا أحَقُّ بِهَا، هِىَ ابْنَةُ عَمِّى، وَعِنْدِى ابْنَةُ رسول اللّهِ # فَهِىَ أحَقُّ بِهَا، وقَالَ زَيْدٌ رضِىَ اللّهُ عَنْهُ: أنَا أحَقُّ بِهَا هِىَ ابنَةُ أخِى، وَإنَّما خَرَجْتُ إلَيْهَا، وَقَدِمْتُ بِهَا، فَقَضى بِهَا رسول اللّه # لِجَعْفَر، وقَالَ: إنَّمَا الخَالَةُ أُمٌّ[. أخرجه أبو داود .

Tora Bora'ya Çevrimdışı

Tora Bora'ya

Muhibbân-ı Tayyare
İslam-TR Üyesi
Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem’in Rabbinden rivâyet ettiği bir hadîs-i kudsîde Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
Kul(um) bana bir karış yaklaştığı zaman, ben ona bir arşın yaklaşırım; o bana bir arşın yaklaşınca ben ona bir kulaç yaklaşırım; o bana yürüyerek geldiği zaman, ben ona koşarak varırım.”
Buhârî, Tevhîd 50 ;Muslim, Tirmizi, İbni Mace

Hayırlı sahurlarınız olsun cümleten.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Hafız İbni Receb rahimehullah şunları aktarmaktadır:

"Selef, ibadetleri fazla yapmak yerine sağlam ve güzel bir şekilde eda edilmesini tavsiye ederlerdi. Hiç şüphesiz sağlam ve güzel bir şekilde eda edilen az amel, sağlam olmayan ve gaflet içinde eda edilen çok amelden daha faziletlidir."

Es selamu aleykum, cümleten hayırlı sahurlar diliyorum.

Tora Bora'ya Çevrimdışı

Tora Bora'ya

Muhibbân-ı Tayyare
İslam-TR Üyesi
Hafız İbni Receb rahimehullah şunları aktarmaktadır:

"Selef, ibadetleri fazla yapmak yerine sağlam ve güzel bir şekilde eda edilmesini tavsiye ederlerdi. Hiç şüphesiz sağlam ve güzel bir şekilde eda edilen az amel, sağlam olmayan ve gaflet içinde eda edilen çok amelden daha faziletlidir."

Es selamu aleykum, cümleten hayırlı sahurlar diliyorum.
Aleykum selam.

fisebililkahhar_ Çevrimdışı

fisebililkahhar_

!صبرا يا نفسي معنا الله
İslam-TR Üyesi
Wa aleykumusselam wa rahmetullahi wa bereketuhu

•Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle dedi:

وَاللهِ إِنِّي لَأَسْتَغْفِرُ اللهَ وَأَتُوبُ إِلَيْهِ فِي الْيَوْمِ أَكْثَرَ مِنْ سَبْعِينَ مَرَّةً

"Allah'a yemin olsun ki ben, günde yetmiş defadan fazla Allah'tan bağışlanma diler ve O'na tevbe ederim."

Buhari, 6307

Mustafa bin Yılmaz Çevrimiçi

Mustafa bin Yılmaz

''Selef,selef ve selef...''
İslam-TR Üyesi
Bir öğüt: Kardeşim, terâvihi imâmın ile birlikte tamamlaman gerekir, öyle ki geceyi ihyâ edenlerde yazılasın.

Zira Nebî (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:

“Kim imâm ayrılana dek onunla birlikte namaza devâm ederse, tüm geceyi kıyâmla geçirmiş gibidir.”

Ehlu’s Sunen rivâyet etmiştir.

Cümleten aleykum selam ve rahmetullahi ve bereketuhu. Hayırlı sahurlar..

Ummu Sare Çevrimdışı

Ummu Sare

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
e0ea2dee-6d80-4357-9e2a-f0a2a871c93f.jpeg

Abdulmuizz Fida Çevrimiçi

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
وَحَدَّثَنِي عَنْ مَالِكٍ، عَنْ أبِي الزِّنَادِ، عَنِ الأَعْرَجِ، عَنْ أبِي هُرَيْرَةَ, أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ , قَالَ : « الصِّيَامُ جُنَّةٌ، فَإِذَا كَانَ أَحَدُكُمْ صَائِماً، فَلاَ يَرْفُثْ, وَلاَ يَجْهَلْ، فَإِنِ امْرُؤٌ قَاتَلَهُ، أَوْ شَاتَمَهُ، فَلْيَقُلْ : إنِّي صَائِمٌ إنِّي صَائِمٌ »
Ebu Hurayra (r.anh)'den ;
Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:
«Oruç kalkandır, Onun için oruçlu, fena bir söz söylemesin, cahillik yapmasın. Şayet birisi Ona elle veya sözle sataşırsa Ben oruçluyum! Ben oruçluyum! desin
(İmam Mâlik, Muvatta, Kitab'us Siyam, Bab 22, Hadis no: 541)

Culeybib Horasani Çevrimdışı

Culeybib Horasani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Ve aleykum selam ve rahmetullah
Ravi: Aişe (ra)
Resulullah (sav) askeri bir birliğin başına bir adamı komutan yapmıştı. Bu zat arkadaşlarına namaz kıldırırken, her seferinde kıraatini kulhüvallahu ahad ile tamamlıyordu. Döndükleri zaman durumu Hz. Peygamber'e söylediler. Aleyhissalatu vesselam: "Sorun ona niçin öyle yapıyormuş?" buyurdu. Dediği gibi kendisine sorulmuştu. "Çünkü O, Rahman sıfatıdır, ben onu okumayı seviyorum!" diye cevap verdi. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam: "Ona bildirin, Allah onu seviyor!" müjdesini verdi.

Bu hadisin yer aldığı kitaplar: Buhari, Ezan 106, Tevhid 1, Müslim, Salat 263, (813), Nesai, İftitah, 69, (2, 171)

Hadisin Arapça Orjinal Metni:
وعن عائشة رَضِيَ اللّهُ عَنْها: ]أنَّ رسولَ اللّهِ #: بَعثَ رَجًُ عَلى سَرِيّةِ وَكانَ يَقْرأ ‘صْحَابِهِ في صََتِهِمْ فَيَخْتِمُ بِقُلْ هُوَ اللّهُ أحَدٌ. فَلَمَّا رَجَعُوا ذَكَرُوا ذلِكَ لِرَسُولِ اللّهِ #، فقَالَ: سَلُوهُ؛ ‘ىِّ شَىْءٍ يصْنَعُ ذَلِكَ؟ فَسَألُوهُ. فقالَ: ‘نَّهَا صَفَةُ الرَّحْمنِ، فأنَا أحِبُّ أنْ أقْرَأ بِهَا: فقَالَ رَسُولُ اللّهِ #: أخْبِرُوهُ أنَّ اللّهَ تَعالى يُحِبُّهُ[. أخرجه الشيخان والنسائى .

ManSouJR Çevrimdışı

ManSouJR

Kafirler istemesede, Allah nurunu tamamlayacaktır.
İslam-TR Üyesi
Es selamu aleykum wa rahmetullah.

"İşte Allah, iman edip sâlih ameller işleyen kullarına bu başarı ve kazancı müjdelemektedir. Rasûlüm! De ki: “Tebliğime karşılık sizden hiçbir ücret istemiyorum. Sizden tek isteğim, akrabaya saygı ve sevgi gösterip insanlar arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerini gözetmenizdir.” Unutmayın ki, kim güzel bir iş yaparsa, onu daha güzel işler yapmaya yönlendirir, yaptığı güzelliklerin sevabını da fazlasıyla veririz. Muhakkak ki Allah, çok bağışlayandır, her güzel iş ve davranışın karşılığını bol bol verendir."

Şura Sûresi, 23. Ayet

Hayırlı sahurlar cümleten.

Ummu Aişe Çevrimdışı

Ummu Aişe

حسبنا الله ونعم الوكيل
Site Emektarı
Es selamu aleykum wa rahmetullah.

"İşte Allah, iman edip sâlih ameller işleyen kullarına bu başarı ve kazancı müjdelemektedir. Rasûlüm! De ki: “Tebliğime karşılık sizden hiçbir ücret istemiyorum. Sizden tek isteğim, akrabaya saygı ve sevgi gösterip insanlar arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerini gözetmenizdir.” Unutmayın ki, kim güzel bir iş yaparsa, onu daha güzel işler yapmaya yönlendirir, yaptığı güzelliklerin sevabını da fazlasıyla veririz. Muhakkak ki Allah, çok bağışlayandır, her güzel iş ve davranışın karşılığını bol bol verendir."

Şura Sûresi, 23. Ayet

Hayırlı sahurlar cümleten.
Rabbim bizi o kullarından eylesin, amin ecmain; ve aleykum selamu ve rahmetullahi ve berakatuhu kardeşim.