I
Bir boykot sorgulama sitesinde (adı reklama girmiyorsa paylaşabilirim ama bu mesajda değil.) bu sebepten ötürü A101'in boykot edildiği söyleniyor ben bu yazıdan sonra uzun bir süre a101'e gitmedim. Siz eğer bu süreçlerde a101'de bulunduysanız işgali destekler gibi bir kampanya var mı söyleyebilir misiniz? Ben bugün yerli bir marka olan "Pınar"ın da indirimde olduğunu gördüm. Yani işgali destekler nitelikte ürünlere bir indirim söz konusu mu bilmiyorum. Bunun dışında Birşah Süt'ün üreticisinin boykot olan bir firma olan Danone olduğunu gösteren bir kaynak görmüştüm. Bugün kontrol amaçlı ürünün arkasına baktım ancak sanırsam yerli bir şirket olan "Panagro" yazısını gördüm. Bunun dışında ŞOK da boykot ediliyor A101 de. Alıntısını yaptığım sitede yalnızca BİM boykot değil. Ancak şöyle bir durum da var ki BİM deki süt ve süt ürünleri markası olan "Dost" boykotlu. Ve Boykotsuz olan SEK Pınar ve Sütaş gibi markalar yalnızca aktüel olarak geliyormuş. Her zaman değil. İşin ilginç yanı bu. Boykotsuz olan markette süt boykotlu, boykotlu olan markette süt yerli. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz A101'i boykot ediyor musunuz?A101 Boykot ürünlerini büyük indirimlerle satarak işgalcilere can suyu olduğu için kınıyoruz! A101'in bu tutumu, boykot edilen ürünleri işgali destekler nitelikte kampanyalarla satması, safını tamamen belli etmiştir. Bu duruşundan vazgeçmedikçe, A101 boykot listemizde yerini alacaktır.
Bugün (01.06.2024) Twitter üzerinde #A101Boykot adıyla bir hashtag ile boykot kampanyası başlatıldı. Bu kampanya, A101'in işgali destekleyen tutumunu protesto etmek ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla düzenlenmiştir.