Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

ABD iflas ediyor

Hilafet Sancağı Çevrimdışı

Hilafet Sancağı

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ABD yine iflasın eşiğinde!

ABD Temsilciler Meclisi'nin bugün içerisinde borçlanma limitini arttırmaması durumunda ülkenin iflasın eşiğine gelebileceği ifade ediliyor


ABD, 17 yıl aradan sonra yeniden iflas tehlikesi ile karşı karşıya. Yönetimin borçlanma sınırının 24 saat içerisinde arttırılmaması halinde kamu görevlilerine ücret ödenemeyeceği öne sürülüyor. Cumhuriyetçi Parti, ABD Başkanı Obama'nın 2010'da başlattığı 'Obamacare' isimli halk sağlığı programından geri adım atılmaması halinde borçlanma sınırını yükseltmek için uzlaşmaya yanaşmayacaklarını açıkladı. Dünya Bülteni'ndeki habere göre ABD'de borç tavanı 24 saat içinde uzlaşma ile yükseltilmezse ülkede temizlik yapan kamu görevlilerinin bile çalıştırılamayacağı öne sürülüyor. Beyaz Saray'ın ABD mali yılının bu gece yarısı sona ermesine dek sağlık yasası bütçesi konusunda uzlaşma bulması gerekiyor. Aksi takdirde, zaruri olmayan devlet hizmetleri duracak, kamu çalışanları ya ücretsiz izine çıkartılacak ya da maaş almadan çalışmak zorunda kalacaklar. Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada sağlık reformu için ayrılan bütçenin bulunmadığı bir Senato bütçesi kabul edildi.Kongre borçlanma tavanını arttırma konusunda uzlaşamazsa, 17 Ekim'de de ABD Hazine Bakanlığı'nın borç çevirmek için borç alma yetkisi sona erecek. Temsilciler Meclisi, aldığı başka bir kararla, askeri personelin bütçe kesintilerinin devreye girmesi halinde maaş almaya devam etmesini güvence altına aldı. 17 yıldır ilk kez yaşanması muhtemel bu durum Obama yönetiminin önündeki iki mali krizden biri. ABD Kongresi hükümetin borçlanma sınırını yükseltmek için bir uzlaşmaya varamazsa, Obama yönetimi ekim ayı ortasında harcama yapamaz duruma düşebilir. ABD Hazine Bakanı Jack Lew, Kongre'deki parti liderlerine gönderdiği mektupta, "Kongre ABD'nin yüksek itibarını korumak için bir an önce harekete geçmelidir" dedi. Obama Hükümeti'nin 16.7 trilyon dolarlık borçlanma limiti bulunuyor. Yönetim mayıs ayından bu yana nakit varlığını bazı olağanüstü önlemlerle destekleyerek, kendisini ödemelerini yapamaz duruma düşmekten koruyor. Borçlanma tavanı konusunda Kongre'de sert geçen tartışmalar, 2011 yılında Obama yönetimini iflasın ucuna kadar getirmişti. Cumhuriyetçi Parti, bu yıl harcama limitini artırma konusunu, Obama'nın halk sağlığı programını zayıflatacak bazı değişiklikleri zorlamak için baskı aracı olarak kullanmak istiyor. Obama ise borç tavanının yükseltilmesini, başka siyasi nedenler için pazarlık konusu yapmak istemiyor.

incanews
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
bu haberi daha önce ben eklemiştim. son günü bugünmüymüş?.
Bizim medyada pek bu konu konuşulmuyor.

yarın ekonomik frtına kopabilir bu durumda
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
TRT HABER ‏@trthaber16 dk
#SONDAKİKAABD'DE BÜTÇE TARTIŞMALARI
SENATO, TEMSİLCİLER MECLİSİ TARAFINDAN KABUL EDİLEN BÜTÇE TASARISINI REDDETTİ
1383949_380065602097110_1618527987_n.jpg
 
N Çevrimdışı

Nicat

Üye
İslam-TR Üyesi
Kardeşler müjde: ABD resmi olarak kapandı :yale :yale :yale .Allaha Hamdın ENNN GÜZELİ olsun :) .İncanews ve euronewsdan kontrol ede bilirsiniz :)
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
NASA, kuruluş yıldönümünde televizyonunu kapatıyor







1.10.2013, 16:20











4highres_00000400988378.jpg



A



ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), ABD’deki bütçe krizi yüzünden 55. kuruluş yıldönümünde NASA TV’deki ve internetteki yayınları durduruyor.
RIA Novosti’nin verdiği habere göre bütçe krizi en çok, 1 Ekim’de 55. kuruluş yıldönümünü kutlayan NASA’yı etkiledi.
Uzay dairesi tarafından ABD Başkanı Barack Obama’ya sunulan finansmanın sona ermesi durumu için planda, “Durdurulması planlanan faaliyetler arasında NASA Television ve site bulunuyor. Vatandaşlar, NASA operasyonları yayınlarını izleyemeyecek.” ifadesi yer aldı.
Bütçe krizi yüzünden NASA’nın operasyon ve bilim merkezlerinin de ziyaretçilere kapatılması bekleniyor. Çalışanlarının yüzde 97’si zorunlu tatile gönderilecek. Sadece Uluslararası Uzay İstasyonu’nun ve mevcut uzay gemilerinin çalışır durumda olmasından sorumlu kişiler görevine devam edecek.
turkish.ruv.ru
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Federal-Government-38229281289_xlarge_1380615944.jpeg


Ülkede 17 yıl aradan sonra devlet daireleri kapatılırken yaklaşık 800 bin memur ücretsiz izne çıkarılıyor. ABD resmen kepenkleri kapatmış durumda....Özgürlü,k heykeline gelen turistler bile geri çevrilmekte...Bu olayın ABD ekonomisine zararı cok yüksek boyutta olacağı bildiriliyor..
 
S Çevrimdışı

seyfuAllah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
şeh enver el evlaki söylemişti bir konuşmasında ekonomilerin kan agladığını. Allahın zaferi yakın

ve iz yemkuru bikellezîne keferû li yusbitûke ev yaktulûke ev yuhricûke ve yemkurûne ve yemkurullâh(yemkurullâhu), vallâhu hayrul mâkirîn(mâkirîne). İnkarcılar seni etkisiz hale getirmek, veya seni öldürmek ya da seni sürmek için planlar yapıyorlardı. Onlar plan kuruyorlarsa ALLAH da plan kuruyor. ALLAH plan kuranların en ustasıdır
 
EBU NİDA Çevrimdışı

EBU NİDA

Üye
İslam-TR Üyesi
ALLAHIN izniyle bu büyük tağut iflas edip ölürse otomatik olarak(diğer ülkeler) yani karılarıda ondan boş olmuş olacak.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ABD'deki krizin maliyeti büyükABD'de, Obama yönetiminin para harcama yetkisini kapsayan bütçe yetkisinin, bugün gece yarısı dolması nedeniyle devlet dairelerinin kapanmasının maliyetinin yüksek olacağı tahmin ediliyor.ABD'de Kongre'nin üzerinde anlaşmaya varamaması yüzünden, birçok devlet dairesinde işlerin durmasına neden olan "devletin kapanması" olayı yüzünden, yaklaşık 800 bin çalışan işe gitmedi. Siyasi olduğu kadar ekonomik olarak da yıkıcı etkisi bulunan "devletin kapanması"yla devlet dairelerinde çalışanlar ücretsiz izine ayrılmış oluyor.

Moody's analisti Brian Kessler'in hesaplamasına göre, bunun Amerikan ekonomisine maliyeti 55 milyar dolarlık bir yük çıkarırken, haftalık maliyetinin 200 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Yaklaşık 800 bin federal çalışanın toplamda bir haftada alacağı 1 milyar doların da Amerikan ekonomisi açısından ayrı bir kayıp olduğu ilave ediliyor.

Yapılan rakamsal tahminlerin turizmi kapsamadığı belirtilirken, devlete ait bazı büyük alışveriş merkezleri ve müzelerle de bu maliyetin yükselebileceği kaydediliyor.

Kongre, devletin borçlanma davanını yükseltmemesi nedeniyle, devlet dairelerinde çalışanların maaşlarının finansmanı konusunda anlaşma geleneğinde, siyasi hesaplaşmaların hakim çıkması nedeniyle devletin acil ve kritik hizmetler dışındaki tüm faaliyetlerini durmasına neden oldu.

Asayiş, silahlı kuvvetler, itfaiye, hava trafik kontrol hizmetleri, meteoroloji, devlet hastaneleri, posta hizmeleri ve hapishaneler dışındaki devlet dairelerinin Kongre'den yetki olmadan para harcamasının yasadışı olduğu ABD'de, sorunun çözümü, devlet dairelerinin harcama yetkilerini düzenleyen yeni bir yasa ya da yasalarının Kongre'nin alt kanatları, Temsilciler Meclisi ve Senato'da onaylamasıyla mümkün olacak.

ABD'de 1 Ekim'de başlayan bütçe yılı 30 Eylül'de sona eriyor.

incanews
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
:x2::basketballNEW YORK - DÜNYA | 02.10.2013 20:58:53
ABD’de devletin kepenk kapamasının etkileri ve tartışmaları sürerken son olarak ülkenin milli istihbaratı yaptığı açıklamada, son gelişmenin Amerikalıları korumak için görevlerini sürdüren ajanların işini daha da zora soktuğunu açıkladı.
Milli İstihbarat Direktörü James Clapper, yapıtığı açıklamada devletin kepenk kapaması yüzünden kurum çalışanların yüzde 70’inin izne ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Senato’daki panelde konuşan Clapper, ayrıca ajanların son gelişmelerden dolayı morallerinin bozulduğunu da dile getirdi.
Kongre’de bütçe görüşmelerinde uzlaşamayan muhalefet partisi Cumhuriyetçiler ile iktidardaki Demokratlar, yeni yıl borçlanma limitini arttırmamaları nedeniyle devlet günün ilk dakikalarından itibaren kepenk kapatmıştı. Clapper, devletin kepenk kapatmasının istihbarat kurumlarına zararının ‘‘sinsi’’ olacağı şeklinde tarif etti. Yaşanılan krizi ‘‘bu bir çevre yolu sorunu değil’’ diye çıkışan Clapper, ‘‘Bu küresel düzeyde askeri, diplomatik ve politik kapasitemizi olumsuz etkileyecek bir mesele’’ diye izah etti.
Cihan.
 
A Çevrimdışı

Away

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Federal-Government-38229281289_xlarge_1380615944.jpeg




Ülkede 17 yıl aradan sonra devlet daireleri kapatılırken yaklaşık 800 bin memur ücretsiz izne çıkarılıyor. ABD resmen kepenkleri kapatmış durumda....Özgürlü,k heykeline gelen turistler bile geri çevrilmekte...Bu olayın ABD ekonomisine zararı cok yüksek boyutta olacağı bildiriliyor..


Dört gözle bekliyorduk.Elhamdulillah İSLAM hakim oluyor.
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ABD'deki asıl krizin tarihi açıklandı!ABD'de Kongre'nin mali bütçe yılında sağlık reformunda uzlaşamaması üzerine başlayan bütçe krizi devam ediyor.









Zaman'da yer alan habere göre; Krizin ne kadar süreceği belirsizliğini korurken ülkede uzun süredir tartışmalara yol açan ve bütçe krizinin de en önemli sebebi olarak gösterilen borç tavanı sorunu yeniden gündeme geldi.

Ekonomistlere göre 17 Ekim’e kadar ülkede borçlanma limiti artırılmaz ise bütçe krizi sonrasında bu durumun ülkede ekonomik anlamda büyük tahribata yol açacağı öngörülüyor. ABD’de krize dönüşen borç tavanı, kongre tarafından kararlaştırılan, federal hükümetin yasal olarak ne kadar borçlanabileceğini belirleyen sınır. Borçlanma limitinin 17 Ekim’e kadar artırılamaması, hükümeti fiilen borçlarını ödeyemez duruma düşürecek, bunun da küresel piyasaları dalgalandırması bekleniyor.

Demokratlarla Cumhuriyetçiler arasındaki borç tavanı konusundaki derin görüş ayrılıkları ise aşılamıyor. Başkan Obama, Kongre’den federal hükümetin ‘borç tavanını’ artırmasını istiyor. Cumhuriyetçiler ise bütçe açığını kısmaya yönelik bir plan üzerinde uzlaşmadan, borç tavanının yükseltilmesine onay vermiyor. Cumhuriyetçilerin borç tavanının yükseltilmesini onaylamamasının en önemli nedeni ‘Obamacare’ olarak adlandırılan düşük gelirlilere sosyal güvenlik hizmeti veren program. Obamacare ile ülkedeki 30 milyondan fazla sigortasız Amerikalı, sigortaya kavuşacak. Bu durumda Obama yönetiminin borç tavanının artırılması için Cumhuriyetçilerle anlaşması gerekiyor. Başkan Barack Obama, son seçim kampanyasında sağlık reformu ile yoksul halkın oylarını alarak tekrar başkan seçildiği için sağlık reformunda taviz vermek istemiyor. Cumhuriyetçiler ise daha fazla insanın sağlık hizmetine erişimini amaçlayan sisteme, devlete getirdiği bütçe yükü ve sektöre gelen devlet regülasyonları yüzünden tepki gösteriyor. ABD’de borç tavanına ulaşılması halinde hükümetin eski yükümlülüklerini de yerine getiremeyeceğini ve o zaman da ciddi bir kriz yaşanacağını ifade eden Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkanı (Taba/AmCham) Ekim Alptekin, ABD hükümetinin resmi olarak kapanmasının gerçek yansımalarının önümüzdeki günlerde kendini göstereceğini söyledi.Alptekin, “Asıl konu ABD devletinin borçlanabildiği azami miktar olan borçlanma sınırına ulaşmasıdır. Bu konuda bir düzenleme yapılmaması durumunda ciddi boyutlarda kriz yaşanır.” dedi.

Kepenk kapatma orta sınıfı vuracak

Kongre’nin iki kanadı Temsilciler Meclisi ve Senato’nun kısa vadeli bütçeyi geçirmekte başarısızlığa düşmesi sebebiyle birçoğu ücretsiz izin veya maaşlarında gecikmeyle yüz yüze kalan federal çalışanlar, mali durumlarının geleceğine dair belirsizliğin tedirginliğini yaşarken, krize çözüm bulamayan ABD Kongresi’ne tepki de artıyor. Ekonomiye darbe vurması beklenen bu durumdan en çok orta sınıf Amerikalıların etkileneceği öngörülüyor: “Ev kredimi, faturalarımı ve kızımın okul masraflarını ödeyebilmek için birikimlerimi eritmek zorunda kalacağım. Cumhuriyetçiler ve Demokratların, daha fazlasını yapmaları gerekiyor. Ortalama bir Amerikan vatandaşının hangi koşullara sahip olduğunu ve yaşamak için çalışmaları gerektiğini gerçekten anlamalılar. Ve bunu derhal yapmalılar, bu yüzden bana göre hepsi sorumlu.”

Maddi zarar tahmin edilenden fazla

ABD’de federal hükümetin çalışmalarını kısmen askıya alması bir anda on binlerce kamu çalışanın durumunu belirsiz hale getirdi. 17 yıl sonra ilk kez hükümet krizi yaşanan ülkede, zorunlu izne çıkarılacak memur sayısı 800 bin. Bu personelin evde kaldıkları süre için maaş ödemelerini alıp alamayacağı da belirsiz. Moody’s Analytics ekonomistlerinden Brian Kessler, krizin 3-4 hafta sürmesi halinde bunun ekonomiye yaklaşık olarak 55 milyar dolara mal olacağını söyledi. Kessler, ekonomik kaybın sadece memurların maaşlarının kesilmesi olarak sınırlı kalmayacağını belirtti. Bütçe krizi sonrasında Obama’nın Asya Pasifik ülkelerine yapacağı duyurulan ziyaretini iptal etmediği, ancak gezinin, daha önce ilan edildiği gibi dört yerine iki ülkeyi kapsayacağı bildirildi.
incanews.


Ben bunlardan önce yazıyorum . Beni mi takip ediyolar bilmiyorum ki artık:D:D
 
K Çevrimdışı

Kozzsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Bütün bunlar küreselleşmenin etkileridir, 1990 sonrası AB onca genişlemeye rağmen dünya GSMH sindeki payını koruyamadı ve sürekli pastadan azalan bir pay aldı en büyük düşüşü Japoonya yaşadı en fazl adirenen ise ABD oldu ne arttı ne de azaldı ama sonunda o da çatırdamaya başladı . BOP projeleri falanda bu çöküşün önüne geçebilmek için Arab dünyasını liberal kapitalizmle birleştirmeye çabalamaktalar zira liberal kapitalizm işlev olarak düz kaynak sömürüsünden genel anlamda bilinen 19yy Batı sömürgeciliğinden defalarca daha etkili bir sömürü aracıdır. Türkiye de AKP eli ile başarı ile uygulanan bu projeyi Arap dünyasına yaymaya çalışmaktalar, sömürüye açık 300 milyonluık bir kitle söz konusu . Ancak ne olursa olsun dayanamayacaklar. Su akar yatağını bulur eski dünya ipek ve baharat yolu üzerine kurulu idi ipek yolunun çin tarafı ayağa kalktı baharat yolunda ise hala sorunlar var. Uzatmadan açmadan kendi ellleri ile kendi iplerini çekmiş oluyorlar 1990 sonrası değişimin sonuçları geliyor .
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kozzsoy;310313' Alıntı:
Bütün bunlar küreselleşmenin etkileridir, 1990 sonrası AB onca genişlemeye rağmen dünya GSMH sindeki payını koruyamadı ve sürekli pastadan azalan bir pay aldı en büyük düşüşü Japoonya yaşadı en fazl adirenen ise ABD oldu ne arttı ne de azaldı ama sonunda o da çatırdamaya başladı . BOP projeleri falanda bu çöküşün önüne geçebilmek için Arab dünyasını liberal kapitalizmle birleştirmeye çabalamaktalar zira liberal kapitalizm işlev olarak düz kaynak sömürüsünden genel anlamda bilinen 19yy Batı sömürgeciliğinden defalarca daha etkili bir sömürü aracıdır. Türkiye de AKP eli ile başarı ile uygulanan bu projeyi Arap dünyasına yaymaya çalışmaktalar, sömürüye açık 300 milyonluık bir kitle söz konusu . Ancak ne olursa olsun dayanamayacaklar. Su akar yatağını bulur eski dünya ipek ve baharat yolu üzerine kurulu idi ipek yolunun çin tarafı ayağa kalktı baharat yolunda ise hala sorunlar var. Uzatmadan açmadan kendi ellleri ile kendi iplerini çekmiş oluyorlar 1990 sonrası değişimin sonuçları geliyor .
ABD küreselleştiği için mi batmış!!!
küreselleşerek bugüne geldi. Dünyayı sömürerek zaten çoktan battığı halde bu iflasını başka ülkelere "devlet tahvili" ve " dolar " olarak sattı.
şu an batıyor olan tekbaşına ABD değil. Batan değil , daha önce patlamış olan kapitalizm/emperyalizm , ALLAHın lütfu ile kendi üzerine yıkılıyor.

Kalkınmak isteyenlere çözüm hala var . Geliyor. çok yakında inşallah:D
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
resimhaber20131004abdnin-acziyeti-obama-seyahatleri-erteledi.jpg

resimhaber20131004beyazsarayin-twitter-hesabi-kapandi.jpg
 
K Çevrimdışı

Kozzsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
ABD küreselleştiği için mi batmış!!!
küreselleşerek bugüne geldi
Küreselleşme ABD değildir. Basit iki örnek Çin ve Rusya,, ABD bu ikisinin piyasaya girmesine göz yumarak kendi kuyusunu kazmış oldu . 1990 sonrası Dünya GSMH sinden alınan payda en fazla artış Çin Rusya Güney Kore ve Türkiye'dedir. Üstelik bunlardan iki tanesi Rusya ve Türkiye ilk 15 yılı zırt pırt ekonomik kriz yaşayarak geçirmiş olmasına rağmen .En büyük kayıp japonyadadır , sonrasında ise onca genişlemesine rağmen AB, ABD ise savaş ekonomisi yürüterek gerilememeyi becerip Dünya GSMH'sinde olduğu yerde saymıştır ama onunda lastik patladı ... Bir şeyin geldiği falan da yok 18-19 yy sömürgecilik dönemi öncesinde dünya ekonomisi hangi yönlerde nasıl işlediyse ona geri dönüyor bir nevi normalleşme süreci söz konusu .
 
farkındayız Çevrimdışı

farkındayız

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Küreselleşme ABD değildir. Basit iki örnek Çin ve Rusya,, ABD bu ikisinin piyasaya girmesine göz yumarak kendi kuyusunu kazmış oldu . 1990 sonrası Dünya GSMH sinden alınan payda en fazla artış Çin Rusya Güney Kore ve Türkiye'dedir. Üstelik bunlardan iki tanesi Rusya ve Türkiye ilk 15 yılı zırt pırt ekonomik kriz yaşayarak geçirmiş olmasına rağmen .En büyük kayıp japonyadadır , sonrasında ise onca genişlemesine rağmen AB, ABD ise savaş ekonomisi yürüterek gerilememeyi becerip Dünya GSMH'sinde olduğu yerde saymıştır ama onunda lastik patladı ... Bir şeyin geldiği falan da yok 18-19 yy sömürgecilik dönemi öncesinde dünya ekonomisi hangi yönlerde nasıl işlediyse ona geri dönüyor bir nevi normalleşme süreci söz konusu .

Sanki malüm medyalardan köşe yazısı okuyor gibi hissettim kendimi. anlattığınız şeyler birer bilgi değiller. Yaşatılan ilüzyon , halüsunasyonun , hollywoodvari olarak bize sunluşu
Sen bildiğin gibi düşün arkadaşım.
 
K Çevrimdışı

Kozzsoy

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Çin in dünya serbest piyasasına girişini halüsünasyon olarak algılayamayacağım saygılar !
 
Üst Ana Sayfa Alt