Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Abdulkadir Geylani Tasavvufçu Değil mi?

B Çevrimdışı

Bir tutam ilim

إِنَّ الدِّينَ عِندَ اللّهِ الإِسْلاَمُ
İslam-TR Üyesi
Selefiyim diyen kardeşler Tasavvufa karşı ama Abdulkadir geylanide tasavvufçu değilmi kadiri kurucusu şimdi doğrusu nedir
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Aleykum selam we rahmetullah ;

Abdulkadir Ceylani günümüz tasavvufcularından olmayıp, günümüzde tasavvufta bulunan pek çok sıkıntılı anlayışlar (vahdet-i vucud, rabıta, kabirdekine istiğase, istiane, istiaze v.b.) kendisinde ve eserlerinde aslen bulunmazdı. Bundan dolayı pekçok tasavvufcu tâ'n edilir, reddedilirken; Kur'an ve sunnet üzere zuhd ve zakir bir anlayış sahibi bu tür alimler hayırla anılmıştır. Sonraki dönemlerde gelen bid'at sahibi tasavvufcular, bu mûteber şahsiyetle kendilerini aynı karede zikrederek ve kitablarına sapkın anlayışlarını sokuşturarak tahrif ile kendilerini itibar kazandırarak meşrulaştırmak istemişlerdir.
Bu sebeble bilinçli selefiler Abdulkadir Ceylani'yi takdir ederken, eserlerine sokuşturulan şirk menşeili menkıbeleri ve güncel versiyonu sapıklıkları aslında olmadığı için reddederler.

İlgili Konular:


Sofilerin Abdulkadir Geylani Hakkında Anlattıkları Doğru mudur?
 
Üst Ana Sayfa Alt