E
Çevrimdışı

Dünyaca ünlü selefi âlimlerinden ve davetçilerinden olan, aynı zamanda akide profesörü olarak Mescid-i Nebevi’de dersler veren Şeyh Abdullah b. Muhammed el-Guneyman da, ‘IŞİD’in Müslümanları öldürmekle suç işlediğini ve onların harici hükmünde olduğunu’ söyleyen bir konuşma yaptı.
Abdullah b. Muhammed el-Ğuneyman; Daha önceki bir konuşmasında Suriye’de Esed’e karşı ayaklanmayı desteklemiş, ‘Suriye’deki Müslümanları savunmak dünya Müslümanlarının üzerine bir görevdir. Müslümanlar, Suriye’de yapılanları kendilerine (İslam ümmetine) doğrudan yapılmış bir saldırı olarak görmek zorundadır’ şeklinde konuşmuştu.
IŞİD hakkındaki gündemdeki son videosunun Türkçe çevirisi:
Soru: Size Suriye’deki gelişmeler ve İslam devletinin hilafet ilanı hakkında soru sormak istiyorum; yaptıkları hilafet ilanı meşru mudur? Biz çok büyük sıkıntıya girdik. Onlara katılıp katılmama konusunda kararsız kaldık.
El Cevap Şeyh Guneyman: Hayır, onlara güvenmek ve yanlarına gitmek caiz değildir. Onlar yoldan çıkma bakımından haricilerden kötü durumdadır. Onlar Müslümanları öldürüyorlar, hak ve batıl arasında ayrım yapmıyorlar.
Soru: Bir de kardeşlerden bir soru var şeyh bana dediler ki IŞİD’in arasında Müslümanları tekfir etmeyen ve kanını dökmeyen gençler var. Bizim sorumuz şu: Bu kardeşlerin IŞİD’in arasında bulunması onları asi yapar mı ve sizin onlara nasihatiniz nedir?
El Cevap Şeyh Guneyman: Bana göre onların arasında bulunan onlar gibidir. Çünkü bozuk bir menheci kesinlikle kınamak lazım. Onların durumu Müslümanları tekfir edip öldürenlerle durumu birdir. Onlara yardım etmek caiz değildir.