Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çözüldü Afganistan'daki Taliban ve Ahmed Şah Meshud Bölünmenin Temelinde Yatan Sebep Nedir?

salticidae Çevrimdışı

salticidae

lessismore
İslam-TR Üyesi
Selamun Aleyküm.

Afganistan'da Taliban ve Mesud ailesinin başını çektiği grubun ayrışmasının sebebi nedir? Bu insanlar beraber sovyetlerin fişini çekip onlara çok ağır bedeller ödetmiş, kafirin karşısında cihad etmiş insanlar değiller mi?
 
Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Âleykum selam we rahmetullah kardeşim
Mesud ailesi deyince Tahriki Taliban-i Pakistan içerisindeki Meshud kavmi aklıma geldi ama daha sonra Talibanla savaşan, bir dönem İngilterede yetiştirilmiş Şia / Tâcik asıllı olduğu söylenen Ahmed Şah Mesud'u soruyordur diye karar kıldım. İnşeAllah isabetli olmuşumdur.
27886
27884

Dediğin gibi Yıllarca Rusya'ya karşı savaşan fakat Rusya yenilip çekildikten sonra nefisle cihadla başbaşa kalarak iktidar ve toprak savaşına düşerek birbirlerine girenlerden olan; Daha sonra da Taliban hakimiyeti sağlayınca dış güçlerce Kuzey İttifakı lideri olarak Taliban'a karşı iyice azgınlaştırılan, bundan dolayı 11 Eylül eyleminden iki gün önce El Kaide tarafından kameraman pozisyonundaki iki istişhadi tarafından öldürülmüştür.

Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud da Babasının yolunda !
27885

Ahmed Mesud, "Pençşir aslanı" lakabıyla anılan Ahmed Şah Mesud'un oğlu. Şah Mesud, 1980'lerde Sovyet işgaline karşı, 1990'larda da Taliban'a karşı iç savaşta bölgede Kuzey İttifakı güçlerine önderlik etmişti, 2001'de El Kaide tarafından öldürüldü.
1989'da doğan Ahmed Mesud ise Tacikistan ve İran'da eğitimini tamamladıktan sonra, 2010-11 yıllarında İngiltere'deki Sandhurst Kraliyet Ordu Akademisi'nde askeri eğitim aldı.
Londra'daki Kings College Üniversitesi'nde Savaş Araştırmaları Bölümü'nden mezun olduktan sonra City Üniversitesi'nde uluslararası politika alanında yüksek lisans yaptı.
27883
 
Üst Ana Sayfa Alt