Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Ahmed B. Hanbel Dizisi Türkçe Alt Yazılı

Nesîbe Lena Çevrimdışı

Nesîbe Lena

"عِشْ حَمِيداً، وَمُتْ شَهِيدًا"
Süper Moderatör
AHMED-bin-hanbel-kapak-1.png

Uzun süredir Türkçe çevirisi için uğraştığımız Ahmed bin Hanbel dizisinin ilk bölümünü istifadenize sunuyoruz.

Dizinin tüm bölümleri henüz tamamlanmadı fakat sürekli talep edilmesi üzerine yayınlamayı uygun gördük. Allah izin verirse her hafta bir bölüm yayınlamayı düşünüyoruz. Dizinin tercüme masraflarında maddi olarak bizi destekleyenlerden Allah razı olsun. Rabbim hepimize istifade etmeyi nasip etsin…

* Dizi yüksek kalitededir. (720P) İnternetiniz yavaşsa alternatif izleme linkini kullanınız. Aşağıdaki linkten bölümü indirebilirsiniz. (İndirme programı kullanmıyorsanız linkin üzerine sağ tıklayıp “Bağlantıyı kaydet” seçeneğine tıklayınız.)


ALTERNATİF İZLEME LİNKİ
1. BÖLÜM İNDİRME LİNKİ
(MP4 720p – 955 MB)

KONUSU: İmam (The Imam) dizisi mezhep imamlarının dördüncüsü Ahmed b. Hanbel’in hayat hikayesini konu ediniyor. Dizide imamın doğumundan başlayarak vefatına kadar olan ilim talebi, eğitimi ve kişisel hayatıyla alâkalı birçok olay geçiyor.

Senaryosunu Dr. Muhammed Yesari ve Muhammed Ömer’nin yazdığı ve yapımcılığını daha önce “Halid Bin Velid” “Hasan ve Hüseyin” gibi başarılı dizi filmleri olan Muhammed el-Înezi’nin üstlendiği Ahmed bin Hanbel Dizisi,2017 Ramazan ayında gösterime girdi.

Yönetmenliğini Ürdünlü Abdulbari Ebul Hayr’ın yaptığı dizide, başrolü Suriyeli Mihyar Hudur üstlendi. Dizide ayrıca içlerinde Türk oyuncular olmak üzere, Suriye, Tunus, Cezayir, Lübnan, Irak, Filistin, Ürdün, Kuveyt gibi ülkelerden yaklaşık 224 oyuncu ve 2875 figüran yer alıyor.

İngiliz Görüntü Yönetmeni, Fransız Işık ekibi, İranlı uzman makyaj ekibi ve toplamda 150 teknik personelin bulunduğu dizi çalışmasının, kurgu ve montajını Suriyeli, müziklerini de sektörün bilinen bir Türk ekibi hazırladı.

Ahmed Bin Hanbel dizisi, İslam Aleminde, uluslarasın boyutta başarılı yapıtlara imza atmış Görsel Efekt uzmanlarıyla çalışan ilk dizidir. Dizinin görsel efektlerini yapan Prime Focus World şirketi, “Avatar”, “Avengers” ve “Harry Potter” gibi çok ünlü ve başarılı filmlerde çalışmıştır.

https://gencmuslumanlar.com/imam-ahmed-bin-hanbel-dizisi-1-bolum-turkce-altyazili-hd/amp/


Genç müslümanlar
 
labirent Çevrimdışı

labirent

İyi Bilinen Üye
Moderatör
YouTube'da çok karşıma çıkıyordu, konuşulanları anlamasam da izliyordum : )
Teşekkür ediyorum, İnşâAllah bunu da izleme fırsatı bulurum.
 
Ömer2 Çevrimdışı

Ömer2

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Vallahı dizi de olsa oradaki olanlar yuregımı tıtretti

Dunya malına tamah etmeyen bır adam
Oğlunu islamın bır sancağı yapmak ısteyen bır ana

Ilım ıcın kılı kırk eden o adam

Bırde bize bak subhanallah
 
Hutve Çevrimdışı

Hutve

Cihadın farz oldğu yerde gözyaşı dğl ter dkmk grkr
İslam-TR Üyesi
Üst Ana Sayfa Alt