bu konuyu ahmed kalkan hocaya sorduk o dediki birbirimizle kucaklaştık kendi evimde sohbet ettik fakat biz konuşurken gizlice kayıt yapmışlar benim açımdan önemli değil fakat etik değil dedi benim tanıdığım birisinde bu konuşma varmış ondan alıp siteye ekliyebilirim açıkçası bende çok merak ediyorum tanıdığım zat ebu hanzalayı bile tekfir ediyor konuşmada ona göre ebu hanzala ahmed kalkan hocayı susturuyormuş filan dedi fakat dinlemeden konuşmak doğru olmaz ahmed kalkan hocanın akaidi belli kimseden sakladığı filan yok ondan birkaç kere alıcaktım nasip olmadı şu an buralarda değil fakat kısa sürede alabilirim
Aslında görmeden ,dinlemeden yorum yapmamak lazım.Ama emirhan kardeşin dedikleri doğruysa ,bu yapılanlar,çok tehlikeli,dehşet derecede rahatsız edici,ve AYIP.
Bir ilim sahibi müslüman(varsa yanındakilerle),kendisinden yaşça büyük bir başka ilim sahibi müslümanın evine,özel mülküne ziyarete gidecek,
Ev sahibi seni kucaklayacak,
sen ya da yanındaki ,ev sahibi mü'minin konuşmalarını gizlice kaydedeceksiniz..
Eee,sonra piyasa da dolaşacak bu konuşmalar.
Nasıl bir niyete sahipler ki bu kişiler..
Ya da neyin tatmini bu..
Bunun bırakın İslamı,insanlıkla alakası olamaz..
1 - “ Ey iman edenler! Kendi evlerinizden başka evlere, geldiğinizi hissettirip (izin alıp) ev sahiplerine selam vermeden girmeyin. Bu davranış sizin için daha hayırlıdır. Düşünüp anlayasınız diye size böyle öğüt veriliyor.” (Nûr, 24/27).
2 - “ Eğer evde kimseyi bulamazsanız, size izin verilinceye kadar oraya girmeyin. Eğer size, “Geri dönün” denirse hemen dönün. Çünkü bu, sizin için daha nezih bir davranıştır. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla bilendir.” (Nûr, 24/28).
Rabbimiz izinsiz eve girmeyi yasaklamışken,başkalarının evlerine giriş çıkışlarımızla ilgili vurgularda bulunmuşken,izinsiz,habersiz birinin evinde konuşmalarını kaydetmek,hangi ahlakla bağdaşır..
"Ey inananlar! Peygamberin evlerine, yemeğe çağrılmaksızın vakitli vakitsiz girmeyin; fakat davet edilirseniz girin ve yemeyi yiyince dağılın. Sohbet etmek için de gidip oturmayın. Bu haliniz peygamberi üzüyor, o da size bir şey söylemeye çekiniyordu. Allah gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamber eşlerinden bir şey isteyeceğinizde onu perde arkasından isteyin. Bu sayede sizin kalplerinizde onların Kalplerde daha temiz kalır. Allah'ın Peygamberini üzmeniz ve O'ndan sonra eşlerini nikahlamanız asla caiz değildir. Çünkü bu Allah katında büyük bir günahtır
.Ahzab/53
Evlere girip çıkmaya ilişkin edep kurallarıyla ilgili Rabbimizin başka bir ayeti.
Cuma günü inşallah Ahmed Hoca'nın namaz kıldığı yere gidip sorucağım,bu anlatılanlar doğru mudur diye..
Doğruysa Veyl olsun bu kişilere..Eve almamak lazım demek ki onları.