Şeytan, Put'un adına heykel diyerek meşrulaştırıır.
Senin kafandaki laik demokratlar, Taliban'ın Afganistan'da putu imha etmesine karşılık korkudan kendi putlarının başına da gelecek diye put kırmayı kınyorlardı.
ـ5469 ـ6ـ وعن أبي الْهَيَّاجِ ا‘سْدى قال: ] قَالَ لي عَلِيٌّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْه: أَ أبْعَثُكَ عَلى مَا بَعَثَنِي عَلَيْهِ رَسُولُ اللَّهِ #؟ قَالَ: اِذْهَبْ، فََ تَدَعْ تِمْثَاً إّ طَمَسْتَهُ، وََ قَبْراً مُشْرِفاً إّ سَوَّيْتَهُ [. أخرجه مسلم وأبو داود والترمذي
6. (5469)- Ebu'l-Heyyâc el-Esedî anlatıyor: "Bana, Ali (radıyallahu anh):
"Rasûlullah(aleyhissalâtu vesselâm)'ın beni göndermiş olduğu şeye ben de seni göndereyim mi?" diye sordu ve Rasûlullah'ın kendisine:
"Haydi git, kırıp dökmedik put, düzlemedik yüksek kabir bırakma!" dediğini anlattı."
(Muslim, Cenâiz 93, (969); Ebu Dâvud, Cenâiz 72, (3218); Nesâî, Cenâiz 99, (4, 88, 89)
Kusura bakmayın bu konuda sizinle hem fikir değilim. Bir kere dini bir figür değil. Adamların, isgal sirasinda olen direnişçilerine yaptıkları heykel herkes dünya anlamını biliyor. Bizdeki Çanakkale şehitliği neyse, onlardaki heykel de o bunu anlamak bu kadar zor Allahaşkına , mukayese ettiğiniz şeye bakın. Çanakkale şehitliğine seytanlar mi yatıyor ? El insaf yahu. Put değil Birsey değil. Kimsenin tapindigi yok ettiği yok, saygı ifadesi. Bu kadar. Ayrıca onlar laik değil, sadece demokratlar, en fazla sekülerler. benim kafamla ne alakası var ? Onları Indian act removal da gördük. Biliyoruz tarihi. Objektif bakamıyorsunuz tarafınıza rağmen, benim anladığım. Hadisi de anlamamissiniz Bence hemen söyle internetten aliverdim.
Tarumar etmediğin hiçbir heykel ve düzeltmediğin hiçbir yüksek kabir bırakmayasın.” (bk. Müslim, Cenaiz,93; Ebu Davud, Cenaiz, 68; Tirmizî, Cenaiz, 56; Nesai; Cenaiz,99, Ahmed b. Hanbel,1/96,129)
Tirmizî, bu hadisin hasen olduğunu belirttikten sonra şu bilgiyi de not etmiştir:
“Alimlerin bir kısmı bu hadise dayanarak kabirlerin toprak seviyesinden yükseltilmesini mekruh saymışlardır. İmam Şafii: 'Ben bir kabrin, basılmaması ve üzerinde oturulmaması için kabir olduğu bilinecek miktardan daha fazla yükseltilmesini mekruh görüyorum.'demiştir." (Tirmizi, Cenaiz, 56)
Kadı Iyazın bildirdiğine göre, alimlerin büyük çoğunluğu, kabrin tensimi; yani, kabir olduğunu gösterecek şekilde tümsekçe yükseltilmesini güzel görmüştür. Malikî mezhebinin görüşü de budur.
(Nevevî, ilgili hadisin şerhi)
Prensip olarak, İslam fıkıh kaynaklarında da açıklandığı üzere, kabirlerin yüksekliği bir karış miktarıdır. Nitekim, İmam Şafii’nin rivayet ettiğine göre, Hz. Cabir:
“Peygamber Efendimizin kabrinin yüksekliği bir karış olduğunu” belirtmiştir.
(V. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 2/523)
Kabrin bir karış olan yüksekliği yanında, şeklinin nasıl olacağı konusu da kaynaklarda tartışılmıştır. Bu konuda genel olarak iki şekil söz konusudur:
Biri, testi’, yani; kabrin bir karış yüksekliği, dörtgen şeklinde yapılır. Diğeri ise, tesnim, yani; kabrin bu bir karış yüksekliği devenin hörgücüne benzer bir yapıda şekillenmesidir.
Şafiilere göre "testi" daha evladır. Diğer mezhep alimlerine göre ise, "tesnim" daha evladır. Buhari’deki bir hadis rivayetine göre,
"tesnim", Ebu Davud’ın rivayet ettiği bir hadise göre ise,
"testi" ön plana çıkıyor.
(bk. Zuhaylî, a.y)
Özetlersek; dört mezhep alimlerine göre, kabirlerde bir karıştan ne fazla ne de eksik olmayan bir tümseklik olmalıdır. Bizim geleneklerimiz işi ifrata, Suud’dakiler ise işi tefrite götürmüşlerdir. Doğrusu bu ikisinin ortasıdır. Ancak, fazla yükseklik -haram değil- mekruh olarak görülmüştür.
hadiste bahsedilen muhtemelen hay kal olmalıdır, cunku hem anıt, hem tapinak anlaminda temple, hem de palace anlamına gelir. Örneğin pera palas, elhamra palace gibi.
Şimdi bu bilgiye göre peygamber nereyi dümdüz ettirdi yıktırdi? Adamlar heykele put diye tapmiyorki sadece saygı duyuyor. Putla ne alakası var ?
Elmalılı (sadeleştirilmiş)hac 40
Onlar: "Rabbimiz Allah'tır." demelerinden başka hiçbir haklı gerekçe olmaksızın yurtlarından çıkarıldılar. Allah, insanların bir kısmını bir kısmı ile defetmeseydi, şüphesiz manastırlar, kiliseler, havralar ve içinde Allah'ın adı çok anılan mescitler yıkılıp giderdi. Elbette Allah kendi (dini)ne yardım edene yardım edecektir. Şüphesiz Allah çok güçlü, çok izzetlidir.
Enes b. Mâlik şöyle demiştir: “Beni size çok hadis rivayet etmekten alıkoyan şey Allah Resûlü"nün (sav) şu sözüdür:
"Her kim benim adıma bilerek yalan söylerse, cehennemdeki yerine hazırlansın." ”
(M3 Müslim, Mukaddime, 2)
Esmâ bnt. Umeys el-Has"amiyye"nin işittiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur:
“…Dini dünyaya alet eden insan ne kötüdür!... Arzu ve isteklerinin kendisini saptırdığı insan ne kötüdür!”…
(T2448 Tirmizî, Sıfatü"l-kıyâme, 17)
peygamberimizin bir şehitliği git kır dok diyecegini hiç sanmiyorum. Hele hele git de kilise bombala diyecegini de zannetmiyorum.aynisi bize yapılsa cami bombalansa ne diyeceğiz? Hangi hadisi göstereceğiz veya Kuran ayetini?
Seytanla filan hiçbir ilgisi yok yani. Kiliseyi bombalayanlar, adı sanı duyulmamış küçük bir grup .musluman oldukları biliniyor.
Elmalılı (sadeleştirilmiş)hud18
Bir yalanı Allah'a iftira edenden dana zalim kim olabilir? Bunlar, Rablerinin huzuruna çıkarılacaklar, şahitler de: "İşte bunlar, Rablerine karşı yalan söyleyenlerdir!" diyeceklerdir. Haberiniz olsun, Allah'ın laneti zalimleredir.