Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Ahrar Cennete Yürüyor

eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
DÜN AKŞAM BİR FACİA YAŞANDI!

Kalbimiz en derinden sarsıldı.
Suriye cihadına katılan en mutedil gruplardan biri olan Ahraru'ş-Şam'ın önde gelen siyasî, askerî ve idarî kanat liderleri menfur bir saldırı sonucunda -inşaallah- şehid olup Hakk'ın rahmetine kavuştular.

Lider kadrolarından oluşan 40-50 kişinin katıldığı bir gizli toplantı sırasında meydana gelen büyük bir patlama, bir facia ile sonuçlandı. Ve Suriye cihadının en faziletli gruplarından birinin en faziletli liderleri -inşaallah- şehid düştü.
Ancak İslâm davası şahıslara bağlı değildir! Bu büyük insanları/mücahidleri hazırlayıp Hak yolda cihad etmelerini sağlayan yüce Allah, yeni mücahidler, yeni liderler hazırlayıp Hakk'ın sancağını onların eliyle yükseltmeye de kadirdir! Zaten yeni kadrolar da hazırlanmış olup bil-fiil görevlerinin başına geçmişlerdir!
Nitekim Halid b. Velid çok büyük bir mücahid idi, ama Hz. Ömer buna rağmen onu görevden aldı ve yerine başka birini tayin etti. Ancak İslâm davası bu büyük liderin/mücahidin yokluğuna rağmen büyük başarılar kazanmaya, zaferden zafere koşmaya devam etti.

Yine din, sadece Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem'e ve onun varlığına bağlı olsaydı, o vefat ettiğinde İslâm da son bulurdu. Zira Hz. Ebu Bekir radıyallahu anh, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem vefat ettiğinde şöyle demiştir: “Kim Muhammed’e ibadet ediyorsa bilsin ki o ölmüştür. Kim Allah’a ibadet ediyorsa bilsin ki Allah Hayy'drı, ölmez." O büyük insan vefat ettikten sonra da İslâm -Allah'ın yolundan ayrılmayan kadrolar var olduğu sürece- en parlak dönemini yaşamaya devam etti.
İşte bu da gösteriyor ki, bu yüce dava şahıslara bağlı değildir, bu, Hakk'ın davasıdır ve O'nun gösterdiği yolda fikirlerle, ideallerle ve cihadla ayakta durur ve yükselir.
Bu menfur saldırıda -inşaallah- şehid olan bu mücahidler, yakından tanıdığımız ve beraber çalıştığımız kişilerdi. Onların Hak üzere olduğuna ve doğru yolda bulunup Hak yolunda mücadele ettiklerine şahidiz. Onlar takva, yüce ahlak ve salah sahibi büyük insanlardı.

Yüce Allah, onlara rahmetiyle muamele etsin ve cennetine kabul buyursun.
Hakk'ın rahmetin kavuşan bu büyük mücahidlerin bizim üzerimizde hakları vardır. Kuşkusuz ki bu hakların en önde geleni; onların gittiği hak yolda bizim de gitmemiz ve onların geride bıraktıkları hak yoldaki mücadelelerini bizim sürdürmemizdir.

Abdullah Yolcu
Müslüman Alimler Birliği Yüksek Konsey Üyesi,
Türkiye Temsilcisi ve Guraba Yayınevi sahibi
10.09.2014
 
Üst Ana Sayfa Alt