Bu konuda konusacak cok şey söylenecek cok fazla söz var lakin fayda eder mi Allahualem.. Rabbimizden kendisi için söylenilen sözleri kalplerimize ilka etmesini diliyoruz.
İmanın iki kalesi oldugunu öğrenmiştik. Birincisi Tevhid ikincisi ise ahlaktı. Biz ise sadece Tevhidi almış ve ahlakı unutmuştuk Tevhidi biliyoruz ya, ahlaka gerek yok sanmıştık. Oysaki bilemedik ki dinin tamamının ahlak oldugunu.
Hatırlıyorum da zamanında cok fazla gerilimli ve gergin yazışmalar ve haddi aşmalar oluyordu. Yazılanları artık üye olmadan girip takip ediyor bazen ise hiç girmiyordum. Çünkü cok sert çıkışmalar oluyordu.. Bu ise davaya derman olmak isteyen kişilerin hoşuna gitmeyen bir durumdu.. Bu sebeple madem sürekli böyle ihtilaflar ve gerilimler var zamanı burada harcamayalım diyen cok kardeş olmustur.. Buna binaen de yönetici kardeşlerin duruma el atması ve zamanın gerekliliklerinden olan İnterneti Müslümanca kullanmak ve faydalanmak üzere birşeyler yapması elzem oldu.. Bu yüzden forumun, İslamın kurallarına ve edebine göre davranmayan ve selameti bozup fitne çıkaran üyeleri banlaması gayet olağandı(r).
Aynen kardeşim. Bizzat kendi arkadaşlarım bu sıraladığım(ız) bahaneleri bana ileterek "artık foruma girmek istemiyorum" dedi. Kaç tane saymadım; o zamanlarda olan ve bugün aramızda olmayan kaç arkadaşım varsa, neredeyse hepsi. Benim de gidesim geldi, yalan yok. Ama herkes giderse kim kalır?
Ve kaç kişinin forumu "bu ortamı yüzünden" başkalarına öneremediği gerçeğine şahid oldum. Çekiniyorlar. Bizler en üstün davanın sorumluları olduğumuz halde, sergilediğimiz tavırlar "üstün" olamadığı için, davamızın büyüklüğüne gelen-göreni ikna edemedik. İnsan şu hallerimizi görünce "bunlar mı hak yolda!?" diye düşünür mü, düşünmez mi; bunları hiç hesap edemedik. Her birimiz bu hak davanın temsilcisiyiz; edebimizle, tavrımızla, en güzel şekilde bunu yansıtmamız gerektiğini bilemedik.
Ama artık bilelim inşaAllah. Eski hallerine kızdık diye gücenip giden, bununla birlikte kendini düzelten veya düzeltmek isteyen varsa; arzu ederse zor değil bir başka üyelik almak, buyursun gelsin. Kimseye üyelik alırken sicil kontrolü yapmıyoruz, geçmiş sorgulamıyoruz. Rabbimiz tevbe edeni bağışlıyorken, biz kimiz?
Vallahi billahi, bu foruma üye olduğumdan beri her kim geldi ise karşıma, yanlışını uyardı isem, şahsına garezim olduğu için değil. Uyarmak boynumun borcu olduğu içindir. Böyle olmasına rağmen, kişisel algılanıp kırılıp gidenler oldu. Kimseyle derdim yok benim, kimsenin kimse ile derdi yok. Burda "kişiler" yok. Burda bir "Dava" var ve o davanın iyiliği için gerekenler var. Hepsi bu, ötesi yok.
Bilhassa hadi bayanları anladım da (aslında anlayamadım çünkü "Dava İnsanıyız" biz, "günümüz sıradan insanları" değiliz. Ama yine de: diyelim ki anladım) erkeklerin erkeklere kırılması var bir de. Yahu davanın onca ağırlığı karşısında, kardeşinizden gelen bir küçük uyarıya sabredemeyecekseniz, siz hangi yükü nasıl sırtlayacaksınız?
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
"Doğrusu Biz, sana, taşıması ağır bir söz vahyedeceğiz."
Muzzemmil: 5
Ve diyeceklerim bu kadar...
Belki ağır konuştum bilmiyorum ama uzun süredir bu konuda çok doluyum. Hayır olsun inşaAllah.. Sözleri hayra yormaya niyetli kardeşler beni çok iyi anlayacaklardır inşaAllah. Şerre yormaya niyetli kardeşlerden ise, çok daha basit söylemlerle bile kurtulamadım ki, bu sözlerimin ardından kurtulayım.. Yine de söyledim, hadi bekliyorum cevapları...