Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Aksa Tufanı için Proje Fikirlerini Toplayalım

D Çevrimdışı

depdep

Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh. Başlıkta da belirttiğim gibi kardeşlere yardımcı olmak adına proje fikirlerini burada toplayabiliriz. Allah yardım eder de bir-ikisi bile hayata geçirilirse az da olsa faydamız dokunmuş olur inşallah. (Başlığın değiştirilme ihtimaline karşı orijinal başlığı yazayım: "Aksa Tufanı için Proje Fikirlerini Toplayalım")

İlkini ben yazayım: Cihada bedenen katılmak

İkincisini de yazayım: Kudüs için okunan hatim, dua, salavatları toplayacak ve toplam okunanlarını gösterecek bir web sitesi. Fakat başka imkanları da olanların böyle kıraat ile yetinmesi vicdan rahatlatma oluyor. Bunu engelleyebilmek için sitede bir uyarı/mesaj kısmı yer almalı. Bu mesajda da öküzlerin kuyruğuna yapışma gibi Cihad'dan bahseden ayet ve hadisler, israilli genç yedek askerlerin yurt dışından israili savunmak için gelmesi, bazı video ve fotoğraflar gibi içerikler olmalı.

Fikirlerinizi bekliyorum. Elimizden geleni yapmaya çalışmamız gerekiyor.
 
D Çevrimdışı

depdep

Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam ve rahmetullahi ve beraketuh. Üçüncü fikri de ben yazayım:

Bir uyandırma çalışması olmalı. Hem Müslümanları hem de kafirleri. Medyanın göstermediği / göstermek istemediği haberleri twitter'da gündem konusu yapmak ve bunun dışında humanist derneklerle iletişime geçip israil'in cürümlerini göstermek. Belki devletlerine baskı yaparlar israil'e yardım yaptıkları için. Evet baskı yaparlar çünkü onlar dinlerinde bizden daha samimi!
 
D Çevrimdışı

depdep

Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleykum. İlk mesajda yazdığım ikinci fikri uygulamaya çalıştım. Sosyal medyalardaki gibi aşağı doğru akan bir listede kartlar şeklinde dualar gösteriliyor. Çift tıklayınca duanın okunduğu haber verilmiş oluyor. Hamdolsun bitmesi yakın inşallah. Ama dualar hazır değil. Uygulamaya eklemek için buraya aklınıza gelen duaları yazabilir misiniz? Aksa temasına uygun olması gerekiyor tabii.
 
Esad Çevrimdışı

Esad

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Aleykum selam ve rahmetullah. Rabbim kaygılarını ve çabalarını razı olduğu yollara eriştirsin. Bu fikirlerin insanları ilk proje fikrinden (Allah yolunca cihad) uzaklaştırmamasına, aksine ilk fikre yönlendirmesine özen göster.

En güzel dualar Allah'ın kitabı ve Rasulünün sünnetinden alınır diyerek Ali imran 147. ayetini buraya yazıyorum.

Onların sözü şunu demekten ibaretti: “Rabbimiz! Günahlarımızdan ve işimizdeki aşırılıklardan ötürü bizi bağışla, sebatımızı arttır, kâfir topluluğa karşı bize yardım et!”
 
Son düzenleme:
Şeydar Çevrimdışı

Şeydar

Her gelecek, yakındır!
İslam-TR Üyesi
Aleyküm selam ve rahmetullah kardeşim,
Her müslüman cihad yapmalıdır ve öncelik bu olmalıdır, hal bu vaziyet iken şahsi fikir ve kanaatimce bir sosyal zikir grubu kurulmalıdır, anonim kalması için telegram üzerinden kurulabilir, gönül arkadaşlarımız ile orada toplanıp aynı anda aynı zikirleri toplu şekilde çekelim, ya yatsının ardından ya da sabah namazının ardından zikir vakitlerimizi belirleyelim
 
D Çevrimdışı

depdep

Üye
İslam-TR Üyesi
Başka bir fikir olarak McDonald's, Burger King, Starbucks gibi firmaların şubelerinin önünde pankartlarla durulabilir. Bu pankartlarda yaralı çocuk, ağlayan çocuk gibi fotoğraflar kullanılabilir.
 
Y Çevrimdışı

Yusuf Culeybib

Online
İslam-TR Üyesi
Başka bir fikir olarak McDonald's, Burger King, Starbucks gibi firmaların şubelerinin önünde pankartlarla durulabilir. Bu pankartlarda yaralı çocuk, ağlayan çocuk gibi fotoğraflar kullanılabilir.
Kardeşim bizde matbaadan bunları bastırdik yapışkanlı olarak. Her yere yapıştırıyoruz.
IMG-20231021-WA0009.jpg

img-20231021-wa0008-jpg.31735
IMG-20231021-WA0007.jpg
IMG-20231021-WA0006.jpg
IMG-20231021-WA0005.jpg
IMG-20231023-WA0000.jpg
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20231021-WA0008.jpg
    IMG-20231021-WA0008.jpg
    93.9 KB · Görüntüleme: 158
D Çevrimdışı

depdep

Üye
İslam-TR Üyesi
Esselamu aleykum. Bir uygulama yaptım hamdolsun. Aslında yapalı vakit de geçti fakat bu uygulama pek kullanılacak gibi gelmediğinden arşivledim diyebilirim. Yine de sizin de fikrinizi alayım. Duruma göre yayına sürebilirim belki. Denemek isteyenler için: aksaya-bir-dua.web.app
Karta çift tıklarsanız okundu sayılır. Basit bir uygulama zaten nasıl kullanılacağı anlaşılabilir.

Yorumlarınızı bekliyorum
 
R Çevrimdışı

Radikal

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Çok güzel fikir. Ben de küçük yapışkanlı not kağıtlarına "Filistinli bebeklerin kanı eline değmesin! Alma!" Yazıp marketteki israel markalarının üzerine yapıştırmayı düşünüyorum.
 
Üst Ana Sayfa Alt