Haber Aktivist Gemisi Gazze Kıyılarına Yaklaşıyor

Mutenakıs Çevrimdışı

Mutenakıs

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
1 Haziran'da İtalya'dan Gazze'deki ablukayı kırmak için ayrılan Madleen isimli 12 aktivistin içinde bulunduğu geminin Gazze kıyılarına yaklaştığı ve son 24 saatin tehlikeli olduğu kaydedildi.
1000034677.jpg

Madleen Gemisine elektronik müdahale başladı. AIS ve Uydu sistemleri anlık olarak karartıldı. Geminin sinyalleri karıştırılarak geminin konumu Ürdün olarak gösterilmekte.

İnsani yardım malzemesi taşıyan gemi Gazze'ye yaklaşırken İtrail Savunma Bakanı, orduya harekete geçme talimatı verdiğini söyledi.
1000034681.jpg

2010 yılında benzer bir yardım filosunun parçası olan Mavi Marmara'da 10 kişi katledilmişti.

Alketa Çevrimdışı

Alketa

1 Milyoncu : )
İslam-TR Üyesi
Bir yandan da insanlar 2 ye bolundu. Tam herkes butunlesmis madleen gemisi icin nobet tutarken gemideki aktivistlerden greta thunberg in olmasi , bunun baska sekilde yorumlanmasina sebep oldu. Yani Gazzedeki ablukayi yikmak icin bir hareket degil, sistemli farkli amac guden bir eylem olarak elestirilmeye baslandi. Ama ne var ki, pek cok farkli ulkelerden refah kapisina dayanma eylemini de koruklemis oldu. Otobusler kalkmaya basladi.

Greta nin gemide olmasi benim acimdan bir sey degistirmiyor acikcasi. Mesele Gazze - Filistin.

Mutenakıs Çevrimdışı

Mutenakıs

İslam-tr Sakini
İslam-TR Üyesi
Bir yandan da insanlar 2 ye bolundu. Tam herkes butunlesmis madleen gemisi icin nobet tutarken gemideki aktivistlerden greta thunberg in olmasi , bunun baska sekilde yorumlanmasina sebep oldu. Yani Gazzedeki ablukayi yikmak icin bir hareket degil, sistemli farkli amac guden bir eylem olarak elestirilmeye baslandi. Ama ne var ki, pek cok farkli ulkelerden refah kapisina dayanma eylemini de koruklemis oldu. Otobusler kalkmaya basladi.

Greta nin gemide olmasi benim acimdan bir sey degistirmiyor acikcasi. Mesele Gazze - Filistin.
Madleen olmasa başka bir şey olacaktı zaten. Halimize utanacağımıza, bir de analiz yapıyoruz; o vakitle o enerjiyle harekete geçececeğimize yok şu yok bu.

O kız ajan olsa ne değişecek, olmasa ne? Biz kendi karnemize bakalım.