E
Ebu Zerka'nın M. b. Abdulvehhab ile ilgili derslerini dinleyebilirsin kardeş.Ebu Ubeyde kardeş,niye tekfir etmediğini Şeyh Muhammed Abdulvehhab-rahimullah- a sormak Lazım,yani kitaplarına bakmamız lazım.bir fiilin küfür olmasıyla onu her yapanın muayyen kafir Olmasını şeyh (ehli Sünnet)birbirinden ayırmış.arapça bilmiyorum diyorsun kulaktan duymalarla islâmda Mayınlı tarlaya,tekfir işine giriyorsun.Alimler mürted kavramını akide babında değil,Fıkıh bâbında tedvin etmişlerdir.tekfir işi ilim sahiplerinin işidir,çünkü bu Allah adına hüküm vermektir.niye alimlerin muayyen tekfirde tevakkuf ettikleri anlaşılır.ibn Abdilber :"ilim sahibi olmayanını fetva vermesi isabet etse bile,haramdır"diyor.Şeyh Ebû Yahya libi-rahimullah-Allah ahirette sizin kaç Kişiyi tekfir ettiğinize değil,bu dinin ikamesi için ne amel işlediğinize bakacak"dedi.(kulaktan duyduğunuz Kardeşler'in delili varsa onlar versin,mümkün bize ulaşmamış olabilir bu sayede bilgileniriz.)
M. b. Abdulvehhabin kitabindan nakiller aktariyor. Tekfirin manilerinden olan "hücced ikamesinin" kuranin ulaşmasiyla zaten gerçekleştiğini savunuyorlar (aktardığı nakillere göre).
Ayrıca ben kimseyi tekfir etmedim. Necd ulemasının osmanlıyı tekfir ettiğini söyledim.