Cok haklisiniz. Burdaki arkadasin ilettigi videolardan falan attim, meyve suyu paran benden falan tarzi. Ama bir onceki arkadasin dedigi gibi; konu sadece alkolle de bitmiyor. Er gec tikaniyor. Dolayisiyla kirmamak icin ben hep dinleyici ve kabullenen durumunda kaliyorum. Neticede tum ozel hayatini biliyorum. Yarin hayatina biri girdiginde yine anlatacak vs.Hocam bence ilişiğinizi tamamen kesmeyin. Bir insanı kazanmak kolay değil belki yıllarınızı alır ama kazanmak paha biçilmez bir duygudur.
Siz üslubunuzu bozmadan, yumuşak bir biçimde uygun zamanlarda nasihatinizi yaparsınız hatta an gelir bir şey demezsiniz hal ile nasihatte bulunursunuz.
Alkol tükettiği anlarda yanındaysanız, 'Sen şunu içeceğin zaman ben burada olmayacağım bu tavrım şahsına değil, alkoledir' gibi cümleler kurup mutfağa, balkona vs gibi yerlere geçebilirsiniz.
Yani bilemiyorum siz arkadaşınızı daha tanıyorsunuz bu minvalde fiili nasihatlere ağırlık vererek onu etkileyebilirsiniz.
Sizin için çok zor olacaktır, oluyordur da ama Allah ecrinizi zayi etmeyecektir.
Bir insanı kaybetmek çok kolay. "Amaan banane ben elimden geleni yaptım" der çıkarız işin içinden. Ama davet hayat boyudur. Rasulullam sav amcasına ölüm döşeğindeyken bile davette bulunuyordu.
Üstelik belli başlı gelişmeler gösteriyormuş 1 ay boyunca kesintisiz oruç tutmak ne yazıkki alkol tüketmeyenlerde bile çok zor bir durum. Demek ki nefsine hakimiyeti var. Oruç konusunda veya yaptığı diğer ibadetler konusunda onu taltif edebilirsiniz. "Ya ne kadar güzel irade gösterdim" vb gibi.
Ve en güçlü etkilemeniz de onun için dua etmek iledir. Ona bol bol dua edin. Allah kerimdir : )
Bunlar benim şahsi görüşüm elbette. Siz iyice düşünür karar verirsiniz. Allah yar ve yardımcınız olsun, bunu size kolay kılsın ve arkadaşınıza hidayet versin.
Evet oruc tutunca ben de umutlandim ve dua ettim. Cok da guzel yolla konustuk. Ama o noktada kaldi sanki. Ben bir ilerleyis goremedim.