Çözüldü Allah Belanı Versin Demenin Hükmü Nedir?

B Çevrimdışı

Bjelkovic46

Üye
İslam-TR Üyesi
Selamün aleyküm

Sitede "Allah belanı versin sözünün" küfre götüren söz olduğuna dair bir yazı yazılmış da başka yerlerde böyle bir şey olmadığı yazıyor. Doğrusu nedir?

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
Selamün aleyküm

Sitede "Allah belanı versin sözünün" küfre götüren söz olduğuna dair bir yazı yazılmış da başka yerlerde böyle bir şey olmadığı yazıyor. Doğrusu nedir?
aleykum selam we rahmetullah kardeşim;
dediğin yazının linkini de ekler misin bakalım nasıl yazıyor, kim hangi deliller yazmış?

Sitede olduğunu söyleyen üyeler, sitedeki konu başlığını, linkini vererek söylerse oradan görerek konuya bakılsın, belki farklı anlaşılmıştır.

B Çevrimdışı

Bjelkovic46

Üye
İslam-TR Üyesi

Konunun linki budur. Ben kendim sormak isterdim ama yetkiniz yoktur mesajını görünce Üyeler Arası Soru Cevab'a yazdım.

İsl4mist Çevrimdışı

İsl4mist

لِلّٰهِ🏴
İslam-TR Üyesi
iNSANLARIN BiRBiRLERiNE SARFETTiği SöZLER;
1-Seninle cennete bile girmem
2-Cehenneme kadar yolun var
3-Yüzünü gören cennetlik
4-Allah belanı versin
5-Bir iş yaparken ben bunun Allah ını yaparım
6-Allah ın belası,cezası
7-Yalansız işmi var,yalandan kim ölmüş,bizde yalan çok
8-Fala inanma falsızda
kalma...

şu kısımda geçiyor, yazıda "Allahın belası" denmiş ama sen "Allah belanı versin" sözüyle karıştırıyorsun

B Çevrimdışı

Bjelkovic46

Üye
İslam-TR Üyesi
3-Yüzünü gören cennetlik
4-Allah belanı versin
6-Allah ın belası,cezası
8-Fala inanma falsızda
kalma...

şu kısımda geçiyor, yazıda "Allahın belası" denmiş ama sen "Allah belanı versin" sözüyle karıştırıyorsun
Ahi 4. maddeye bak

Abdulmuizz Fida Çevrimdışı

Abdulmuizz Fida

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ
Admin
3-Yüzünü gören cennetlik
4-Allah belanı versin
6-Allah ın belası,cezası
8-Fala inanma falsızda
kalma...

Küfür olduğu nerede diyor?
Küfür olmayıp, kişi öfkelendiğinde (hele bir de haksız yere) Allah'tan bela dilemesi ahlâken kötü ve sakıncalı bir davranıştır. Özellikle haksız yere bir Müslümana beddua etmek daha da sakıncalıdır.

Haksız yere beddua etmek, kötü söz söylemek günahtır. Sırf “Allah belanı versin” dediği için kişiye kâfir denilemez. Bu şekilde tek başına küfür değildir. Dolayısıyla da alıntıladığın maddelerin başlığına da dikkat edilirse bunlar küfür olarak değil, tehlikli, sakıncalı sözler olarak değerlendirilmiş olarak listelenmiştir.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt