Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Haber Allah Pkk Nın Soyunu Kurutsun..

E Çevrimdışı

ENSARİ

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
dünyada uyuşturucu trafiği pkk nın elinde,zira elindeki bölgelerde fütursuzca mevcut tarım alanlarında özgürce ekim yapılıyor...dahası ısıd e karşı çarpışanların çoğu uyuşturucunun verdiği öz güvenle savaşıyorlar..
 
E Çevrimdışı

Ebu Ubeyde bin Cerrah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
SC20141110-142342-1.jpg
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
BÖYLE BİR İDDİA VAR İNŞALLAH DOĞRUDUR. ZİRA BAHOZ TÜRKİYEDEKİ TAK İLE MÜSLÜMANLARA BASKI YAPAN GRUBU YÖNETMEKTEYDİ...

PKK lideri Bahoz Erdal öldürüldü!


İslam Devleti'nin, sınır kapısı bölgesi hariç her tarafını ele geçirdiği Ayn el İslam (eski adı: Kobane) cephesinde PKK'nın en üst düzey üç isminden biri olan Bahoz Erdal (Fehman başkan) ani bir baskın sonucu öldürüldü.

pkk_lideri_bahoz_erdal_olduruldu_h591.jpg


İslam Devleti'nin, sınır kapısı bölgesi hariç her tarafını ele geçirdiği Ayn el İslam (eski adı: Kobane) cephesinde PKK'nın en üst düzey üç isminden biri olan Bahoz Erdal (Fehman başkan) ani bir baskın sonucu öldürüldü.

Marksist, Leninist, Komünist terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG darbe üstüne darbe yiyor.

Son iki ayda yaklaşık 2 bin militanını kaybeden PKK, bu defa bir liderini kaybetti.

Telsiz konuşmalarında adı Fehman başkan yada Fehman Hüseyin olarak geçen Bahoz Erdal, İslam Devleti'nce öldürüldü. Yüzü parçalanan Bahoz Erdal'ın cesedinin tanınmaz hale geldiği ve örgüt tarafından konunun gizlendiği bildirildi.

Haber kaynaklarına göre olay şöyle medyana geldi:

Bahoz Erdal, Kuzey Irak'tan YPG çetelerine moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye geldi. Şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken İslam Devleti'nin ani saldırısı meydana geldi. Küçük bir grup akıncının yaptığı saldırıda Bahoz Erdal, korumaları ve YPG çetelerinin varlığına rağmen yüzü parçalanarak öldü.

Olayın haberini alan Kandil, Bahoz Erdal'ın ölümünün gizlenmesi emrini verdi. Öcalan'dan sonra örgütün ikinci ismi olan Karayılan'la liderlik kavgası yapan Bahoz Erdal'ın öldürülmesi örgütteki zıt kutupların birbirine karşı sert mesajlar vermesine sebep oldu.

BAHOZ ERDAL KİMDİR?

Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin olan terörist lider 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarakta Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı çeteci grubu yönetiyordu.
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
HABER TAKVA HABERİN HABERİ...

DOĞRUYSA AMENNA, ELHAMDULİLLAH. AMA BANA GÖRE MEDYA SAVAŞLARI GEREĞİ TAKVA NIN ORTAYA ATMIŞ OLDUĞU BİR İDDİA...
EĞER DOĞRU DEĞİLSE (İNŞALLAH DOĞRU OLUR) Takva bunu iki nedenden dolayı yapıyor: 1. si yukarıda yazmış olduğun sanal savaş, 2.si .com ile .net savaşlarından dolayı düşen reytinglerini arttırmaya çalışıyor. Zira net kapanmadan önce 398. sırada iken şuan .com ilk 1000e yeni girdi.

Birkaç Flaş haberle sesini duyurmaya çalışıyor. Türk Medyasını taradım ve sanıldığının aksine az takip edilen bir site değil.

Haber7 Son Dakika: (41,231 Okunma)

http://www.haber7.com/guncel/haber/1219740-isid-bahoz-erdali-oldurduk

Haberler Flaş Haber: (226 yorum)

http://haberler.com/isid-den-bomba-iddia-bahoz-erdal-olduruldu-6673798-haberi/

Milliyet:

http://www.milliyet.com.tr/isid-in-iddiasi-bahoz-erdal-i-gundem-1967750/

Haberturk Son Dakika:

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1008070-bahoz-erdal-olduruldu

Türk Medyası Reklam Yapmamak için ortak cümleler ile başlamışlar:

"IŞİD'e yakın sitelerde yer alan habere göre,..."

Dolayısı ile Takva Reklamını pek yapamamış...


Her Neyse İnş Allah Haber DOĞRUDUR DA, MÜSLÜMANLARA SUİKAST DÜZENLEYEN TAK GURUBU LİDERİ GEBERTİLMİŞ OLUR...
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
PKK NIN KATLEDİĞİ IŞİD SAVAŞÇILARI:


PKK GEÇEN GÜN ELE GEÇİRDİĞİ IŞİD SAVAŞÇISINDA HALA ZULM EDİYOR:

 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
DEVLE PEŞMERGE VE PKK YA MEYDAN OKUDU:


VİDEONUN İÇERİĞİ

İslam Devleti Rakka mücahitleri, Peşmergelere meydan okudu. Mücahitler, Allah’a verdikleri söze sadık adamlar olarak Aynu’l İslam’daki kardeşlerine yardıma gideceklerine dikkat çektiler.4

Videoda ilk mücahit şöyle konuştu: ‘Peşmerge’ye ve Aynu’l Arab’a takviye güçler gönderdiğini ileri süren Mesut Barzani’ye Allahu Teala’nın şu ayetini söylüyoruz: ‘ Eğer fetih istiyorsanız işte size fetih geldi. Eğer (yapmakta olduklarınızdan) vazgeçerseniz bu sizin için daha hayırlıdır. Siz dönerseniz biz de döneriz. Topluluğunuz çok da olsa size bir şey kazandırmayacaktır ve muhakkak ki Allah iman edenlerle beraberdir.’

Bilin ki Rabbimiz Cabbar ve Müntakim’dir (güç ve kudret sahibi, intikam alan). Allah Aziz’dir, intikam sahibidir. Kulları patlayıcıları (patlayıcı yüklü araçları) hazırladı. Bombaları hazırladı. Amerika da Yahudiler de size bir fayda veremeyecek. Allah Aziz’dir, intikam sahibidir.’

İkinci mücahit ise şöyle mesaj gönderdi: PKK’ya ve haça tapanlara! Haçlı ittifakına! İslam Devleti’ne , hilafet devletine karşı savaş ilan eden kafir laik ülkelere diyoruz ki: Size İslam Devleti’nin, daha önce benzerini görmediğiniz ordusuyla geliyoruz. Onlara diyoruz ki; bunlar Aynu’l İslam için teçhizatımız. Allah’ın izniyle kalelerinizi vurmak, evlerinizi yıkmak için yakında oraya ulaşacak.

Size diyoruz ki ey haça tapanlar ve ey PKK mürtedleri! Askerlerimiz, uçaklarınıza, tanklarınıza, Haçlılarla ittifakınıza rağmen Allah’ın izniyle sabırlı ve sebatkarlar. Allah’ın izniyle İslam devletinin askerleri sabırlı ve sebatkarlar. Allah emrinde galiptir. Ancak insanların çoğu bilmezler.’
Üçüncü mücahit de şöyle konuştu: ‘Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Salat ve selam kılıçla alemlere rahmet olarak gönderilenin üzerine olsun. Ve sonra:

Bu, Amerika’ya ve müttefiklerine, uşaklarına, domuzlarına ve köpeklerine bir mesajdır.

Arap ve acem tağutlara bir mesajdır!

Allah’a, Resulü’ne ve müminlere düşmanlık yapanlara mesaj!

Allah’a, Resulü’ne ve müminlere ihanet edenlere mesaj!

Bizler geliyoruz! Kılıç ve Kur’an’la geliyoruz. Kılıçla kafalarınızı kesiyor, Kur’an’la da Allah’ın şeriatınızı topraklarınızda hakim kılıyoruz. Aynu’l Arab’daki; Aynu’l İslam’daki kardeşlerimizi de müjdeliyoruz: Size destek için geliyoruz! Sizleri sayı ve mühimmatla desteklemiyoruz. Sizi, Allah’a verdikleri sözü yerine getiren adamlarla destekliyoruz.’
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
PKK'ya Açık Destek Veren Öso Bir De Savunmaya Geçiyor...

ÖSO İÇİN İTİKADIN ÖNEMLİ OLMADIĞININ, AYNI ZAMANDA ÖSONUN DA İTİKADININ NET OLMADIĞINI AÇIKLAMALARINDAN ANLIYORUZ. (MAVİ ÇİZGİLİ YERLERE DİKKAT)


'Suriye Kürtlerini kazanmak zorundayız'


Kobani’de YPG’ye destek veren ÖSO birliği komutanı Ageydi, "Kürtlere yardım etmezsek PYD rejim ittifakı daha tehlikeli olur" dedi. Al Jazeera Türk’e konuşan Ageydi, PYD yönetiminin Esed’e karşı kendilerine her cephede destek sözü verdiğini söyledi.

ageydimain.jpg


Türkiye sınırında bulunan Kobani’nin (Aynel Arap) IŞİD tarafından kuşatılması ile başlayan ve ABD ile birlikte koalisyon güçlerinin de havadan destek verdiği savunma hattına dahil olan Hür Suriye Ordusu’na ait birliğin komutanı Albay Abdulcebbar Ageydi Al Jazeera Türk'e konuştu.

Halep’in kuşatıldığı günlerde Kobani’ye destek güç göndereceğine yönelik beyanları, daha çok Arap kamuoyunda yoğun tepki toplayan Ageydi, bu girişimi ‘salt vatansever duygular ve insani kaygılar’ şeklinde açıkladı.

“Aynel Arap Halep’in bir ilçesi ve biz burada vatan toprağını savunmaktan öte bir amaç gütmüyoruz” diyen Ageydi; asker, silah ve mühimmat ihtiyaçlarının tamamını kendilerinin karşıladığını, dışardan destek almadıklarını belirtti. Uluslararası topluma yardım çağrısında bulunduklarını ifade eden Ageydi, şu ana kadar bu taleplerine hiç bir yanıtın gelmediğini vurguladı.

Kobani’ye askeri güç gönderme projesine Suriye içerisinde bulunan etkin muhalif gruplarla görüşüldükten sonra karar verdiklerini belirten Ageydi, halktan gelen tepkiler üzerine bazı grupların desteğini çektiğini ve şu an 300 kişilik bir grupla tüm cephelerde IŞİD’e karşı savaş verdiklerini söyledi.

‘ABD ile amaçlarımız farklı’

Kobani’de ABD ile aynı saftaymış gibi göründüklerini ancak ABD’nin Suriye içerisinde Esed’e karşı savaşan farklı muhalif grupları da vurduğunu hatırlatarak söze başlayan Ageydi, “Biz sadece kendi stratejimizi uygulamak için oradayız” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Biz Aynel Arap’ta ABD ile aynı safta gözükebiliriz. Ancak amaçlarımız çok farklı. ABD ve müttefiklerinin IŞİD ve Esed dışında herhangi başka bir grubu vurmasını şiddetle reddediyoruz. Ancak ABD Suriye politikasını İran’la işbirliği içerisinde şekillendiriyor. Size şunu net ifade edebilirim ki ABD de İran gibi direniş gruplarının tamamen tükenmesini hedefliyor. Şu ana kadar aradan geçen 4 yıla rağmen hiçbir şekilde toplu katliam konusunda yüzyılın en vahşi tablosunu Suriye’de yaşatan Esed diktasını hedef almamaları da bunun çok açık göstergesidir.

Ebul Fadl Abbas, Asaeb Ehlül Hak ve Hizbullah gibi Şii gruplar bizim topraklarımızda onbinlerce katliamın apaçık müsebbibi iken her ne hikmetse kimse onları bertaraf etmek için herhangi bir girişimde bulunmuyor. ABD ve diğer batılı güçler Sünnileri terörist ilan etmekte çok istekliler. Ancak aynı gayreti nedense Şii gruplar konusunda sergilemek istemiyorlar. Bununda arkasında yaşanan reel durumdan ziyade politik hesapların yattığını biliyoruz. Bir yandan ılımlı muhaliflerin eğitilmesi ve silahlandırılması konuşulurken diğer taraftan cephede direnen grupların ABD bombalarına hedef olması amacın ne olduğunu yeterince açıklıyor."

‘Suriye Kürtlerini kazanmak zorundayız’

Bir yıl öncesine kadar Halep Askeri Meclis başkanlığı görevini yürüten Ageydi, PYD ve muhalif gruplar arasında dönem dönem çatışmalar yaşandığını ancak bu durumun telafi edilerek yeniden birlikte bir güç oluşturmak için tüm ilişkilerin bitmediğini ifade etti. Ageydi’ye göre şayet Kobani’de iyi bir sınav verilirse Esed ve IŞİD karşısında bundan sonra tüm cephelerde ortak hareket etmek mümkün.

‘Rejim aramızda fitne çıkarmak istiyor’

‘Baba Hafız Esed ve oğul Beşşar iktidarları süresince Kürtlerden hiç hazzetmediler. Ne zaman ki Suriye halkı ayaklandı o zaman akıllarına Kürtleri muhatab almak ve onlara imtiyazlar tanımak fikri geldi’ diyen Ageydi bunun basit bir kafa karıştırma siyaseti olduğunu belirtti ve şu sözleri sarfetti:

"Suriye halkını bir bütün olarak görüyoruz. Bizim Kürt kardeşlerimizle herhangi bir kan davamız da yok. Bugün onların yanında saf tutmamız da gelecekte inşa edilecek sağlam bir toplumun temelini teşkil etmek adınadır. PYD yöneticileri bundan sonra Esed’e karşı bize her cephede destek olma sözü verdiler. Örneğin Afrin bölgesinde bulunan Nübbul ve Zehra isimli iki Nusayri köyü var. Şayet biz kuşatma altında tuttuğumuz bu köyleri ele geçirmek için ciddi bir saldırı başlatırsak kendileri de bizim yanımızda yer alacaklar. İşte bu işbirliği adımlarından çekinen Baas rejimi bir çok kez Kobani’ye destek açıklamaları yaparak Kürtleri yanına çekmeye çalışmaktadır. İktidarını korumak için aramızda yeni fitne tohumları ekmekten vazgeçmeyeceklerini biliyoruz. Ben tüm bu kirli oyunları PYD yönetimi ile de paylaşıyorum. Bu tuzağa bir daha düşmemeliyiz. Şu an bizim sergilediğimiz bu yardım ve destek tavrı önümüzdeki dönemde çok daha iyi anlaşılacak önemli bir adımdır."

‘Sünniler destek vermese Esed iktidarda kalamaz’

Halen başta Afrin olmak üzere Haseke ve Kamışlı bölgelerinde ordu ile PYD’nin ittifak halinde olduğuna dair iddiaların bulunduğu iddialarıyla ilgili Ageydi, Esed’e verilen Sünni desteğe de dikkat çekerek yanıt verdi:

"Şu an Esed Ordusu’nun başında bulunan şahıs bir Sünni. Yine mecliste bulunan milletvekillerinin de büyük bir çoğunluğunu Sünniler oluşturuyor. Devlet başkanının vekilleri de Sünni. Kabineyi oluşturan isimlerden bir çoğu yine Sünni. Buradan hareketle şunu rahatlıkla söyleyebilirm ki; şayet Sünni elit Esed’e destek vermekten vazgeçse bu adam iktidarda kalamaz.”

PYD’nin rejime destek vermesine gelince; bazı bölgelerde bu ittifakın olduğunu kabul ediyorum. Ancak biz onlara el uzatmazsak bu ittifak daha tehlikeli boyutlara ulaşabilir. Neden Kürt kardeşlerimizi onlara terk edelim. Üstelik Afrin’de kendilerini Hür Suriye Ordusu’ndan gösteren kişi ve grupların Nübbul ve Zehra köylerine destek verdiklerini biliyorum. PYD yönetimi şu an kendilerinin o bölgede Esed güçlerine herhangi bir lojistik destek sağlamadığını ifade etti. Ayrıca Afrin bölgesinde Baas ordusuna yönelik girişilecek her türlü operasyona da destek vereceklerini ısrarla belirttiler. Şimdi biz adil olmak zorundayız. Biz vaadimizde kararlı olursak onlardan da kendi vaadlerine sadık olmalarını bekleyebiliriz. Onun içinde Kürtleri hedef tahtasına koyanların önce Sünni kanattan Esed’e verilen desteği de bilmelerini istedim."

"Aynel Arap’a desteğin Halep savunmasına olumsuz etkisi yok"

Başlarda Kobani’ye 1350 kişilik Hür Suriye Ordusun’dan teşekkül edilen bir güç göndereceklerini açıklayan Ageydi, sonrasında bu rakamın sahada PYD komutanları ile yapılan istişareler neticesinde 200’e indirildiğini söyledi. Türkiye’den herhangi bir yönlendirme ve desteğin olmadığını da vurgulayan Suriyeli komutan ‘Türkiye bize sadece 200 kişilik askerin geçişinde kolaylık gösterdi’ diyor. Sonradan katılımlarla birlikte 300 kişiye ulaştıklarını kaydeden Ageydi, Kobani’ye gönderilenlerin sıcak hatlardan değil arka planda duran savaşçılardan seçildiğini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Bizi Halep kuşatması en tehlikeli boyuta ulaşmışken Aynel Arap’a destek vermenin gereksizliği ile suçluyorlar. Elbette Halep’in tamamen kuşatılması direnişe çok büyük zarar verecektir. Ancak ben özellikle arka planda duran askerlerden bir birlik oluşturdum. Bu durumun Halep savunmasına en küçük bir olumsuz etkisi olmadı. Peşmerge birlikleri Irak’tan yardıma gelirken bizim Suriye topraklarını savunma duyarlılığı göstermemiz niçin yadırganıyor ? Olayın özünde PYD’yi değil kendi vatan topraklarını muhafaza etme bilincimizin olduğunu herkes bilmelidir."

Yaşanan durumun bir savaş hali olduğunu söyleyen Ageydi, şu an kendileri ve PYD arasında bir ittifakın bulunduğunu elbette bu ittifakın bozulma ihtimali bulunduğunu ancak bu durumun yaşanmaması için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirtti.

‘En büyük sorunumuz birlik olamamak’

“Kendi içimizde birlik olamamanın faturasını ödüyoruz. Şayet birlik olabilseydik şu an Esed belasından çoktan kurtulmuş olacaktık. Kendi içimizde birliktelik sağlayabilmiş olsaydık hiç bir harici güce ihtiyaç duymadan devrim tamamlanabilirdi."

Ageydi, ABD öncülüğünde gerçekleştirilen saldırıların kesinlikle Esed’in işine yaradığını kaydetti. Ayrıca Ageydi’ye göre IŞİD de bu süreçten güçlenerek çıkacak ikinci unsur. Suriye halkını IŞİD ve Esed arasında seçim yapmaya zorlayacak bir planın devrede olduğunu da belirten Ageydi, şimdiden bir çok muhalif grubun IŞİD ile görüşme yolları aradığını söylüyor.

Aynel Arap tamamen özgürleşene dek burada kalacağız” diyen Ageydi, bundan sonra da aynı kararlılıkla Kürt kardeşlerinin yanında olmayı sürdüreceklerini yineledi.

Kaynak: Al Jazeera
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
IŞİD havan ile vuruyor

Kobani’de IŞID ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar Mürşitpınar sınır kapısının Suriye tarafı ve Kobani'nin iç kesimlerinde yoğunlaştı. IŞİD bu bölgeleri havan topu ile vuruyor.

kobani%20mainnn.jpg


PYD’nin ilan ettiği Kobani kantonunun dış ilişkiler sorumlularından İdris Nashan, YPG ve peşmergeden oluşan Kürt güçlerinin Kobani’nin doğusundaki Mıştenur Tepesi ve Kani Arap (Kani Kurdo) Mahallesi’nde gece boyu devam eden çatışmalar sonucunda bazı ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

Nashan, ayrıca Halince köyü ile Kobani’yi birbirine bağlayan ve IŞİD’in Rakka’dan Kobani’ye ikmal için kullandığı stratejik yolun da YPG güçlerince ele geçirildiğini ifade etti.

Nashan, çatışmaların Kani Arap’ta yoğunlaştığını ve IŞİD’in bu bölgeden YPG mevzilerine sık sık havan saldırısında bulunduğunu vurguladı. YPG güçlerinin ise Mıştenur çevresindeki bazı bölgeleri aldığını, ancak tepenin kontrolünün tamamen YPG’de olduğunu söyleyemeyeceğini ifade etti.

ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Kobani’nin batısındaki IŞİD mevzilerine gece boyu hava saldırıları düzenlediğini söyleyen Nashan, sabah saatlerinde de Kobani’nin batısına bombardıman düzenlendiğini vurguladı.

Koalisyon uçakları ise Kobani'nin güneybatısındaki Halep yolunda bulunan IŞİD mevzilerini vurdu.

Diğer YPG kaynaklarına göre ise doğuda dört havan saldırısı gerçekleşti. Çatışmalar doğu ve güneyde yoğunlaşıyor.

Peşmerge ve ÖSO'dan destek

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak üzere gönderilen peşmergeler iki hafta önce Urfa'da iki günlük beklemenin ardından Kobani'ye girmişti.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından kasabaya gönderilen yaklaşık 200 kişilik grup IŞİD’e karşı cephede savaşıyor.

ÖSO mensupları bölgenin doğu, güney ve batı cephelerinin hepsinde IŞİD’e karşı mücadele veriyor.

Kobani_catismalar.jpg

kobaniyeniharitasi.jpg
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
SON 24 SAATTE 2 KİŞİ DAHA GEBERMİŞ

6 saat önce

YPG, son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 savaşçının da yaşamını yitirdiğini ifade etti.

PKK Vefat Eden Işid Savaşçılarını Soyuyor:

 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Kesilmeyi Bekleyen Bir PKK lı:

boeLXEFi_normal.jpeg
İslam Devleti Medya @IDHaber · 3 sa. 3 saat önce
Ele geçirilen 1 adet yaban domuzu (Pesmerge)


İki Gün Öncede 4 PKK lı Gebermiş, 16 sıda Yaralanmış

hw6qvBZB_normal.jpeg
Ersin Çaksu @ersincaksu · 11 Kasım
Çeteler YPG/YPJ karşısında darbe alınca havanlarla mahalleleri vurdu: gün içerisinde 4 Kobanêli yaşamını yitirirken, 16 kişi de yaralandı.

Biraz Eski bir Haber

yZgLuys1_normal.jpeg
PKK ANALİZ @PKK_YALANLARI · 30 Eki
Kobani'de ağır yaralanan ve Şanlıurfa'da ölen 5 kişiden biri PKK'nin Muş-Diyarbakır-Bingöl sorumlusu İbrahim Erbay pic.twitter.com/EtGOhPyC9e



PKK YA KATILAN YAHUDİ ASKERİ:

6bf2b9b9b3cfe48ac3872af39926b17b_normal.png
Abdulkadir Şen @Abdulkadir_Sen · 22 sa. 22 saat önce
İsrail ordusunda Filistinli katleden kadın asker şimdi PKK saflarında. pic.twitter.com/TdaIUt42eu
B2QgtoJCAAAp5r9.jpg

B2Qg3ntCQAAStpO.jpg

B2Qg3rQCUAAApfb.jpg
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Suphan Allah !!!

Mişte Nur Tepesi Düştü !


Tile Şir Tepesinden Sonra Miştenur Tepesini de PKK ele Geçirmiş oldu.

İki Gündür Şiddetli çarpışmalar vardı. Ypg sürekli tepeyi almak üzereyiz açıklamaları yapıyordu. Türk Medyası da az önce Tepeyi PKK nın aldığını duyurdu. Wiki de onaylamakta...

miş.jpg



Tepe Kobaninin Güneyindeki En yüksek Mevziydi. Aynı Zamanda Işidin İkmal Yolu Tepenin Eteklerindeydi...

Miştenur Tepesi:



upload_2014-11-13_18-23-39.jpeg
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
miş.jpg
 
Ebu Mervan Çevrimdışı

Ebu Mervan

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Allah ışide yardım etsin. Allah pkk yı ösoyu ve peşmergeleri katletsin. Canları cehenneme!
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
kobane ni n yüzde kaçı isid de
Kobani İlçesinin Yüzde 95'i (Yüz ölçümü olarak)

Kobani merkezin %50-%60 arası değişmekte. %70 lere kadar çıkmıştı fakat hava saldırıları sonucu tile şerden çekilmek zorunda kaldılar. Aynı şekilde merkezde de kısmen (%5-%10) luk bir çekilme gerçekleştirdi Işid
 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Işid Yeni Video Paylaştı...

Güney Kobani (Merkezin Güneyi, Miştenur Tepesi) Sakin ve Işid Kontrolünde gözükmekte:

 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Işid Bir Video Daha Paylaştı:

Pkk'ya ve Koalisyon Güçlerine Meydan Okudular

 
TekDinİslam Çevrimdışı

TekDinİslam

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
PYD TÜM KÜRTLERİ KENDİ KONTROLÜNDE İSTİYOR:

PYD'den muhalif Kürtlere engelleme

Suriye’de PYD dışındaki muhalif Kürt partilerinin bünyesinde toplandığı ENKS'nin Kobani’ye göndermek istediği savaşçılar YPG engeline takıldı. YPG, ENKS'lilerin kendi çatısı altında toplanmasını şart koşuyor.

Kobani%20%C3%A7at%C4%B1%C5%9Fmalar%20Main.jpg


Al Jazeera Türk’e konuşan Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi’nin (ENKS) üyesi Ahmed Kasım, ENKS heyetinin savaşçı göndermek için YPG ile yaptığı görüşmeden sonuç alınmadığını söyledi.

“Savaşçılardan önce bir heyet gönderdik. Heyetimiz YPG ile görüşmeler yaptı. YPG 'Gelen savaşçılar bizim bayrağımız altında çalışsın' dedi. Heyetimiz de bunu kabul etmedi. 'Biz ENKS adına gelip burda çalışmak istiyoruz’ dediler. Biz bunu kabul etmedik. Bu nedenden dolayı, henüz gönderemedik. Bu konuyu ENKS’nin üst yönetimine ilettik. Heyetimiz, 'Eğer üst yönetim böyle bir karar verirse o zaman kabul ederiz' dedi. Üst yönetimin kararını bekliyoruz, siyasi olarak ne karar verilirse onu uygularız.”

İlk etapta 200 kişi


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Suriyeli Kürt partileri bir çatı altında toplayan ENKS ile PKK'nın Suriye kolu PYD arasında Suriye krizinin başlamasından bu yana çekişmeler yaşanıyor. ENKS, PYD'yi baskıcı olmak ve kendilerine Suriye'de siyaset yapma olanağını tanımamakla suçluyor.

ENKS üyesi Ahmet Kasım, ilk etapta daha önce eğitim almış 200 kişinin Kobani'ye gitmesinin planlandığını belirtti.

“200 kişi hazırladık ilk etapta ama eğer süreç başlarsa daha fazla gelen olur. Bunların bir kısmı Irak Kürdistanı’nda eğitim almıştı ve orda bekliyor. Bir kısmını biz Kobani’deyken eğitmiştik, diğer partilerin de eğitim verduğu gençler var. Harekete geçersek bir çok kesim katılacaktır. Biz şimdi siyasi kararı bekliyoruz.”


Taraflar arasında bitmeyen krizler


Suriye'de PYD dışındaki Kürt muhalefetinin şemsiye yapısı ENKS'nin başkanı Tahir Sefuk, Al Jazeera Türk'e Kobani için silahlandıklarını ancak YPG ile işbirliği içinde hareket edeceklerini söylemişti. Daha önce ENKS ile PKK çizgisindeki siyasi oluşumların bünyesinde toplandığı Tev-Dem arasında sık sık gerginlikler yaşanıyordu. Son olarak IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin girişimleriyle Irak Kürdistan Bölgesi'nin Duhok kentinde bir araraya gelen taraflar, üç maddelik anlaşma imzaladı. Bölgeyi birlikte yönetmeye karar veren taraflar, ortak bir askeri güç kurma konusunda da anlaşmıştı.

Kaynak:Al Jazeera
 
Üst Ana Sayfa Alt