Çözüldü Allah'ı Tanımak İçin Kitap Önerileri Verir misiniz?

Y Çevrimdışı

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
Herkese selamün aleyküm.
Ben Allah'ın rahmetini hissedemeyen, onun affı konusunda ümitsizlik batağına düşmüş biriyim.
Allah'a hüsnü zan besleyemiyorum.
Bana Allah'ın rahmeti, Tevvab, Gafur oluşu üzerine yazılmış kitaplar önerir misiniz?

T Çevrimdışı

Tuğrulbey

Üye
İslam-TR Üyesi
Aleyküm selam kaliteli bir siyer okuyabilirsin. Allah Resulünun hayatı bence hem güzel bir sevgi hem kırılgan olmayan bir irade sahibi olmanı sağlayabilir.
En azından benim için artı etkilerini gördüğüm ve ekstra olarak bazı değindiği ince bilgilerle bakış açımı olumlu yönde etkileyen Celaleddin Vatandaş'ın Hz. Muhammed'in hayatı ve İslam Daveti kitabıni öneririm...
1000026181.jpg

Culeybib Horasani Çevrimdışı

Culeybib Horasani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Herkese selamün aleyküm.
Ben Allah'ın rahmetini hissedemeyen, onun affı konusunda ümitsizlik batağına düşmüş biriyim.
Bana Allah'ın rahmeti, Tevvab, Gafur oluşu üzerine yazılmış kitaplar önerir misiniz?
Ve aleykum selam
Sizin kitaptan ziyade, bu belirtiğiniz mevzuları, içinizdeki şüphe ve soruları cevaplayacak, sizi dinleyecek ehil birisiyle konuşmaya ihtiyacınız var. Konuşmanın, kitap okumanızdan daha faydalı olacagı kanaatindeyim.

Y Çevrimdışı

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
Ve aleykum selam
Sizin kitaptan ziyade, bu belirtiğiniz mevzuları, içinizdeki şüphe ve soruları cevaplayacak, sizi dinleyecek ehil birisiyle konuşmaya ihtiyacınız var. Konuşmanın, kitap okumanızdan daha faydalı olacagı kanaatindeyim.

Aslında sordum cevaplar aldım. Okudum dinledim. Fakat bende ki probleme 10 senedir bir çözüm bulamadım.
Okuduğum bilgilerle daha da ümitsizliğe sürüklendim vs. Psikiyatrik tedavi de oldum. Tedavi içinde iyiydim. Tedaviyi bırakınca eski halime döndüm. Şu an tekrar başladım 4 hafta oldu yaklaşık ilaç kullanıyorum. Ama derdime bir çare olmaktan çok daha az düşünmeme vesile oluyor.
Allah'ı hakkı ile tanima fırsatım olmadı hiç sağdan soldan duyduğum okuduğum şeylerle biraz tanıdım.
Belki onu yakinen tanımam lazım diye düşünüyorum. Belki derdime bir çözüm olur.

Culeybib Horasani Çevrimdışı

Culeybib Horasani

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Kapsamlı bir esma'ul husna kitabı okuyabilirsiniz.
Allah azze ve celle nin isimleri, yine O'nun rahmeti ile size şifa olur inşallah.
Tabii Kur'an okumalarınıda devam ettirmek lazım

T Çevrimdışı

Tuğrulbey

Üye
İslam-TR Üyesi
Herkese selamün aleyküm.
Benim anladığım kadarıyla size çok vesvese geliyor açtığınız konulardan mesajlarınız dan vs. bunu anladım ben.

Bence siz Allah'ı tanımanın yanında özellikle birde düşmanı tanisaniz sizin için daha iyi olabilir.

İnsi şeytanlar cinni şeytanlar iblisin ozellikleri kullandığı metodlar. Verdiği vesveseler üzerine bir arastirma yapın isterseniz.
Allah'a:
Senin dosdoğru yolun üzerine oturacağım.
Onlara sağlarindan,sollarindan, önlerinden ve arkalarından saldiracagim.
Onları seninle aldatacagim. Diyen bir düşmanı tanımanız size hamle şansı verebilir...

Y Çevrimdışı

yalandunya1990

Üye
İslam-TR Üyesi
Benim anladığım kadarıyla size çok vesvese geliyor açtığınız konulardan mesajlarınız dan vs. bunu anladım ben.

Bence siz Allah'ı tanımanın yanında özellikle birde düşmanı tanisaniz sizin için daha iyi olabilir.

İnsi şeytanlar cinni şeytanlar iblisin ozellikleri kullandığı metodlar. Verdiği vesveseler üzerine bir arastirma yapın isterseniz.
Allah'a:
Senin dosdoğru yolun üzerine oturacağım.
Onlara sağlarindan,sollarindan, önlerinden ve arkalarından saldiracagim.
Onları seninle aldatacagim. Diyen bir düşmanı tanımanız size hamle şansı verebilir...
Şeytanı Hileleri ve tedavi yolları kitabını okumak istiyorum evet. Belki de ilk onu okumaliyim. Farklı bir bakış açısı oldu. Teşekkür ederim

M Çevrimdışı

Marrakushi

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Herkese selamün aleyküm.
Bu konuda yazılmış güzel kitaplardan bir tanesi, tavsiye ederim.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-02-01 150333.png
    Ekran görüntüsü 2026-02-01 150333.png
    675.9 KB · Görüntüleme: 131
T Çevrimdışı

Tuğrulbey

Üye
İslam-TR Üyesi
Şeytanı Hileleri ve tedavi yolları kitabını okumak istiyorum evet. Belki de ilk onu okumaliyim. Farklı bir bakış açısı oldu. Teşekkür ederim
Kesinlikle bir denemenizi öneririm.Allah'ın rahmetini hissedememek değilde idrak edememek veya idrak etme yollarina vesvese girmesi diyelim biz buna.

Allah'ın rahmeti olmasaydı bu kadar arayış içinde olmazdiniz belkide. Birşeylerin ters gittiğini dusunmezdiniz. Bir şeyler için cabalamaz oyun ve eğlenceden ibaret denilen Dünyanın içinde dünyalık dertlerle uğraşır dururdunuz. Bunuda sistemin gereklilikleri diyerek isimlendirirdiniz.

Kendimden örnek vereyim Allah'ın rahmeti olmasaydı namazını kılan bir örtünün altına girip Allah Allah diyen bir kapiya yapıştım bir dedenin etegine tutundum kurtuldum diyen biriyken Allah'ın rahmeti sayesinde bu işlerin öyle olmadığını idrak eden biri oldum.

Yani Allah'ın rahmetini hissetmeniz onun affını idrak edebilmeniz vs konular bir sürece tabi olabilir. Bugün anlamlandıramadiğiniz şeylere ilerleyen zamanda "vay be elhamdülillah demek böyleymiş anlayamamıştım" diyebilirsiniz. Allah kullarına zulmedici değildir. Ya kullar acelecidir yada anlamak için sebepler gerekiyordur.

Geri
Üst Ana Sayfa Alt