Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Allah’ın Izniyle Keder Ve Acı Gidecek Sevap Kalacaktır !!!

eL_Muhacir Çevrimiçi

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Allah’ın İzniyle Keder Ve Acı Gidecek
Sevap Kalacaktır…


Bil ki kardeşim -Allah sana rahmet etsin- birçok musibet-lerle, birçok zorluklarla ve çeşitli belalarla karşı karşıya kalacaksın. Sen hak yolda yürüyor, İslam ile amel etmek için uğraşıyorsun. Bu hal, hak yolda kaldığın ve belalara sabrettiğin sürece böyledir.


Acı yok olacak, yorgunluk gidecektir. Allah’ın izniyle senin için sevap ve ödül kalacaktır.
Yaz sıcağında oruç tutan kimseyi görmüyor musun?

Açlı-ğının ve susuzluğunun acısı, suyun ilk yudumu ile yok olmakta ve kerim olan Nebi’nin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şu sözünü tek-rarlamaktadır:

“Susuzluk gitti, damarlar ıslandı ve Allah’ın iz-niyle sevap kesinleşti.”

Cennete girmen ve onun sana gelmesiyle birlikte, karşılaştığın bütün yorgunluklar, başına gelen her bela, seni yaralayan her şey, Allahu Teala yolunda aldığın her yara gidecektir.

Sana şöyle denecek: “Hiç acı çektin mi?” Sen (cennete daldıktan sonra) diyeceksin ki: “Hayır vallahi ya Rabbi! Hiçbir sıkıntı çekmedim.”

Yorgunluğun ve acın dağılır, mutluluk, ferahlık ve sevince dönüşür. Bu çektiklerine sabretmen karşılığında sana ecir ve sevap kalır. Allahu Teala seni fadlından rızıklandırır. Seni rızasının, yüce varlığının üstünlüğünün kabullendiği bir cömertlik ile şereflendirir. O zaman daha fazla güç harcamış olmayı, dinin yolunda daha çok yorulmuş olmayı isteyeceksin.

Rabbin uğrunda daha fazla gece uyanık kalmış olmayı, dünyayı daha fazla terk etmiş olmayı, bunun için yolculuk yap-mış olmayı, Allahu Teala yolunda kurban ettiklerinden daha fazlasını kurban etmiş olmayı isteyeceksin. Hatta Allahu Tea-la’nın fadlını ve şehidlere olan ikramını gördüğünde , -şehidin arzuladığı gibi- dünyaya dönmeyi, Allahu Teala yolunda yeniden öldürülmeyi, sonra tekrar diriltilip tekrar öldürülmeyi ve tekrar diriltilip tekrar öldürülmeyi isteyeceksin.

İslam erlerine nasihatler Nacih İbrahim
 
GuLYaRaSi Çevrimdışı

GuLYaRaSi

VuSLaTa HaSReT
Admin
Allah razi olsun..
 
Üst Ana Sayfa Alt