İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler
İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
(Ey Muhammed) Allah yolunda savaş! Sen ancak kendi yaptığından sorumlusun. Müminleri de savaşa teşvik et. Umulur ki, Allah kâfirlerin gücünü kırar. Hiç şüphesiz ki Allah kuvvet ve kudretçe çok daha güçlü, ve cezası daha çetindir 4/84.
Her zamanki gibi Mehmet Emin Akın hoca döktürmüş, Şu Alparslan kuytula birisi cihadın konferans vermek olmadığını cephede kalaşnikofun tetiğine basmak olduğunu anlatsın...Lügatta konferans vermekte cihad dır lakin ıstılahta cihad cephede kalaşnikofun tetiğine basmaktır...
Suriye cihadı zafere gidiyor, adam çıkmış "silah bırakın kazanamayacaksınız" diyor!
Kazanacaklar Allah'ın izniyle, siz fitnecilere rağmen kazanacaklar...
bundan bir iki sene evvel bir abi ile konuşuyordum gerçekten sevdiğim ve samimi bulduğum bir insandı birgun bana suriyeye gitmek istediğini oradaki çocukların durumundan bahsetti ve bişey yapmazsak ahirette bunun hesabını veremeyeceğimizi söyledi bana. Bu durumu ailesine soylediğini ve ailesinin izin vermediğini ama kendisinin arkadaşları ile gideceğini söylemişti. Aradan bir süre geçtikten sonra ben bu abiyi internette gördüm ve profilinde Alparslan kuytul resmi vardı. Neden gitmedin diye sorduğumda bizim burdaki cemaatlere yardım etmemiz gerekiyor dedi (klasik kuytul fikiri) o zaman anlamıştım bu cemaati ve bu adamı.
haritada düz mantıkla bakarsak öyle ama mesela ışidin yönettiği alan full çöl esed yerleşim yerlerinin yüzde 70 ne yakın yönetiyor ypgyide sayarsak idlip ve rakka dışında bütün şehirleri yönetiyor
A. Kuytul ne derse desin....
Allahın dini, demokratların elinde süslenmiş , ılımlı bir islam değildir. Mucahidlerin omuzlarında yükselecek şerefli bir dindir!!
haritada düz mantıkla bakarsak öyle ama mesela ışidin yönettiği alan full çöl esed yerleşim yerlerinin yüzde 70 ne yakın yönetiyor ypgyide sayarsak idlip ve rakka dışında bütün şehirleri yönetiyor
2 bölgede yoğunlu k var halep ve lazkiye halep kısmı elden çıkmış durumda deyrezor rakka öyle kamıışlı zaten onun denetiminde değil şam zaten güneyden eksiliyor , şehir merkezlerinde sorun var ama şehir merkezleri de savaş nedeniyle boşalmakta onca mülteci istikrarın olduğu bölgelerden gelmiyor . Ayrıca esadın can damarları kesili su ve petrol elinde değil, tel abyadda müdahele etmeyen ABD nin kobaniye uçak göndermmesi de bu petrol ve su ile alakalı . şimdi esada odaklanılırken pkk barzani türevleri abd ve israili bölgeye yerleştirmekle meşgul . Esad çoktan düştü yenisini inşa etmeye çalışıyorlar şu anda .
halep tek bir şehir ve 5 parçaya bölünmüş durumda.
bu adamı çok dinlemedim. azcık dinlesemde adamın uydurma hadis kullandığını gördüm. ---("ben ilmin şehriyim ali onun kapısıdır." denen uydurma hadisi)---
sadece bu hadis değil bide imam azam imam cafer ile tanıştıktan sonra -güya- demişki; "son iki senem olmasaydı helak olurdum."
bu adam ve gunumuzdeki kendine hoca diyenlerin hemen hepsi bir iki istisna haric daha ben bilmiyorum diye bir soruya cevap berdiklerini bilmiyorum heleki bu alpaslan tam bir komple teorisyeni kafasinda kendi kurguluyor ve bunu hak diye insanlara anlatiyor nerde o eski alimler imam malike birisi 40 tane soru soruyor imam birini cevapliyor 39 una cevap vermiyor adam diyorki ey imam ben su kadar mesafeden bu sorulari sormaya geldim simdi ben diyarima gittigimde insanlara ne diyicem bu sorular in cevabi icin sen onlara deki imam malik bunlari bilmiyormus gine alimler toplu halde bir arada oturduklarinda birisi soru sorar halkadaki alimler sirayla birbirine birakir. hic biri cevap vermez taki en bastakine gelir
bu adam ve gunumuzdeki kendine hoca diyenlerin hemen hepsi bir iki istisna haric daha ben bilmiyorum diye bir soruya cevap berdiklerini bilmiyorum heleki bu alpaslan tam bir komple teorisyeni kafasinda kendi kurguluyor ve bunu hak diye insanlara anlatiyor nerde o eski alimler imam malike birisi 40 tane soru soruyor imam birini cevapliyor 39 una cevap vermiyor adam diyorki ey imam ben su kadar mesafeden bu sorulari sormaya geldim simdi ben diyarima gittigimde insanlara ne diyicem bu sorular in cevabi icin sen onlara deki imam malik bunlari bilmiyormus gine alimler toplu halde bir arada oturduklarinda birisi soru sorar halkadaki alimler sirayla birbirine birakir. hic biri cevap vermez taki en bastakine gelir
Abdulaziz b.Rafi’den nakledildiğine göre Ata’ya bir şey soruldu.O bilmiyorum dedi Bu konuda kendi görüşünle bir şey söylesen denildi O da Yeryüzünde görüşümün din edilmesinden Allah’a sığınırım dedi.(Darimi Sunen (Mukaddime) I.45 (h.n.108)
not: bu rivayet biraz fıkıhla alakalı olabilir. ama herşeyi bilen birisi bunlardan pay çıkarsın.