Mübarek bunun altında resimle video koyacaktım diğer konuya yazmışım
Ben insanların doğruyu kast edeceğini hesap ediyorum
nedeni mi işte nedeni =
İmam-ı Âzam hazretlerine bir kişi, onu aciz bırakmak için bazı sorular ayarlayıp sormak için, huzuruna geldi.
Dedi ki: Ya imam, bir kişi şöyle diyor:
“Cennet’i ümit etmiyorum, Cehennem’den korkmuyorum, Allah’tan korkmuyorum,
ölü eti yiyorum, rükû ve secdesiz namaz kılıyorum, hakka buğzediyorum,
fitneyi seviyorum, yahudi ve hıristiyanları tasdik ediyorum, görmeden şahitlik yapıyorum.
” Bu adam hakkında ne dersiniz? İmam Âzam hazretleri, adamın kendisine: Senin, bu hususta şahsî bilgin nedir? diye sordu. Adam: Ben bir şey bilmiyorum, deyince talebelerine sordu.
Onlar: Bu sayılan şeyler küfür alâmeti olduğu için, bu sözleri söyleyen adamın felâketine delalet eder, dediler.
İmam hazretleri ise:
— Aksine, bu sözleri söyleyen adam Allah dostlarındandır. Bakın bunların manalarını açıklayayım, diyerek
şu açıklamayı yaptı:
Cennet’i ümit etmiyor, yani Cennet’in Rabbini ümit ediyor.
Cehennem’den korkmuyor, Cehennem’in Rabbinden korkuyor.
Allah’tan korkmuyor, çünkü Allah’ın rahmetle muamele edeceğini ümit ediyor.
Ölü eti yiyor, yani balık eti yiyor. Rükusuz, secdesiz namaz kılıyor, yani cenaze namazı kılıyor.
Hak’ka buğzediyor, ölüm haktır, ona buğzediyor, yani daha fazla yaşayarak daha fazla ibadet etmek istiyor.
Fitneyi seviyor, çünkü Kur’ân-ı Kerîm’de (meâlen): “Evlatlarınız sizin için birer fitnedir (imtihân vesilesidir).
” (Enfal suresi 28 ayet ) buyuruluyor. O şahıs çocuklarını seviyor.
Yahudi ve Hıristiyanları tasdik ediyor, yani onların birbirleri hakkında söylediklerini tasdik ediyor.
Görmeden şahitlik yapıyor ki, onun da manası şudur . Allah’ı görmediği halde Allah’ın varlığı hakkında şahitlik yapıyor.
Tabi biz birilerini kurtarmaya hüsnü gayret ederken ,o birileri nasıl olsa birileri hep bizi kurtarır düşüncesiyle hareket edip habire zor söylemler kullanırsa bende zor duruma düşerim,Bunu alışkanlık yaparsada AYIP EDER
.
Burada video da var ama tam anlayamadım video kalitesiz.
Acaba ŞÖYLE Bir soru sorulsa cevabı ne olur=Tağutluk mu daha ağır Taqiyye mi
Elbette hakk varken bunlara gerek yokta... neyse