Sual:
1) Asrın Gaza rehberi Şehid Dr Abdullah Azzam Rahimehullah gibi büyüklerimizin hiç mi bir kitabını okumamış, ve orada mesela Cihad Dersleri yani Tevbe Suresi tefsirinde hiç mi Üsame Bin Laden Rahimehullah'dan bahsettiğini ve hayırla yad edip övdüğünü görmemiş sayın Kuytul?
Diyorki falan cemaati kendi temsilcilerinden tanıdım duydum, ama kaideyi Amerika'dan duydum (?).. Sağır sultan bile artık bildiği halde.. Mekke müşrikleri de panayırda çadır çadır gezip Peygamber Aleyhisselatuvesselam'ı kötüleyen bir propaganda yapıyorlardı. Bir davayı ilk olarak kafirlerden duymak davayı çürütmez.. Duymadınsa araştırıp öğrenmiyorsan bu senin sorunun derler adama sayın kuytul..
2) Sen Hanefi isen eğer; Hanefi fıkhında Ahkam-ı Cihad'a dair hiç mi bir şeyler okumadın? Kimler öldürülür kimler öldürülmez, savaş çeşitleri, vs hiç mi okumadın? O ki Hoca'sın (?)..
Kaldı ki diğer sünni mezheblerde de durum üç aşağı beş yukarı aynıdır, usulde ahkam hep aynıdır.. Kim sivil kim masum harb kaç çeşittir, ne zaman saldırılır ne zaman saldırılmaz vs bunlara dair hiç mi bir şeyler okumadın?
3) İkiz Kuleler aynı teşkilat tarafından yani Kaide-i Cihad tarafından defaatla saldırı planı ve fiiline maruz kalmıştı zaten, doksanlardaki başarılı olmayan bir tanesini bizzat nette hala haberlerini bulabilirsin. Orası zaten hep hedef idi müslümanlar için. Ama bu kez, yani 11 eylülde beklemedikleri yerden saldırdı mücahidler, uçaklarla havadan daldılar.. Yani demem o ki, ikiz kuleler ilk defa bir saldırıya mazhar olmuyor 11 eylülde.. Bunu da bilmiyor musun?..
Veya, çömezlerin talebelerin bilmez belki ama, senin, Tanzanya Kenya ve Yemen saldırılarını hatırlayacak yaşın vardır herhal? Yani El Kaide hakkında Enver Ören'in Türkiye Gazetesi bile övgülerle dolu haber yapmıştı, Ehli Sünnet temiz bir müslüman olduğunu vs yazmıştı; Sudan'da ilaç fabrikaları amerika tarafından vurulduğunda; ama bir kaç sene içinde derhal ağız değişti TGRT
. Ama o saldırıları yaptığında amerika, o günkü Türkiye Gazetesi ve sair islamcı gazeteleri dahi karıştırsan haberleri bulursun, eğer o günlerde okumadı isen.. o günlerde medresende ilimle meşguldün herhal (?)..
Yani, Üsame ve Kaide'yi bilmiyorum, şüpheliyim, ilk defa amerika'dan duydum gibi kelamlar eğer ki amacın fitne değilse; o halde cehaletini ve gündemi, ümmetin dertlerini ve alakalı hadiseleri haberleri -kahve milleti bile bildiği okudugu halde- takip etmediğini gösterir..
Ve Usuldür ki, Alim Ahkamı bildiği kadar (ki bence sen ahkamı bilmiyorsun) Vakıayı da bilmesi vacibdir ki fetva versin veya beyanatta bulunsun görüş bildirsin..
Madem bilmiyorsun, böyle şüphe uyandıran "vukuu şuyuundan beter" tarzda bir töhmet altına alıcı avamca dersek "örtülü iftira"da bulunma! Madem ki asrının ve zamanının fitnelerinden ve vakıalarından, ümmetin dertlerinden ve bu dertlerle baş etmede başı çeken kahramanlarından haberin yok yeterince, o halde ne diye konuşursun? ..