ÖCALAN RİSALE-İ NUR OKUYORDU! / Mesaj Haber
ÖCALAN RİSALE-İ NUR OKUYORDU!
Eski siyasetçilerden Abdülmelik Fırat, “Abdullah Öcalan nasıl biriydi?” şeklindeki soruyu, “Nurcu’ydu. Diyarbakır’da Kadastro’da memurluk yaparken hep Risale-i Nur okuyordu” diye cevapladı.
20 Mayıs 2009 06:32
Vatan gazetesinden Mine Şenocaklı’ya açıklamalarda bulunan Türkiye siyasetinin etkin isimlerinden Abdülmelik Fırat, gündemi sarsacak iddialarda bulundu. Şenocaklı’nın terörist başıyla ilgili olarak yönelttiği, “Abdullah Öcalan nasıl biriydi?” sorusunu Abdülmelik Fırat, “Nurcu’ydu. Diyarbakır’da Kadastro’da memurluk yaparken hep Risale-i Nur okuyordu” şeklinde cevapladı. Abdülmelik Fırat’ın bu ifşaatı üzerine şaşkınlık yaşayan gazeteci Şenocaklı, “Ben hâlâ “Öcalan Nurcu’ydu” dediniz ya, oraya takıldım kaldım. Biraz anlatır mısınız? Nasıl Nurcu’ydu? Yani dini, imanı yerinde biri miydi Öcalan?” diye sordu.
Bu soru üzerine Fırat şunları söyledi: “Öcalan Nurcu’ydu. Tabii bana geldiği zaman öğrenciydi daha… Sosyalist oldu. Öcalan’ın kayınpederi Ali Yıldırım, Dersimli’dir. Bunu söyleyen bir tek ben değilim. Diyarbakır’da Kadastro’da memurluk yaparken hep Risale-i Nur okuyordu. Sonra sosyalist oldu. Daha sonra da Partiya Karkerên Kurdistan’ı (PKK), yani Kürdistan İşçi Partisi’ni kurdu.”