Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Arâfe Günü Oruç Tutmak

!sLaM4eVeR Çevrimdışı

!sLaM4eVeR

لا اله الا الله
Admin
AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTMAK

Bu günlerin içerisinde gafil olunmaması gereken bir de arefe günü vardır. Allah Resulü s.a.v Müslümanları bu günde oruç tutmaya teşvik etmiş ve bu orucun bir önceki yıl ile ondan sonraki yılın günahlarına kefaret olacağını bildirmiştir.

"...........عن بعض أزواج النبي صلى اللّه عليه وسلم قالت : كان رسول اللّه صلى اللّه عليه وسلم يصوم تسع ذي الحجة، ويوم عاشوراء، وثلاثة أيام من كل شهر: أول اثنين من الشهر والخميس

{ … Nebi s.a.v’in bazı hanımlarından şöyle rivayet edildi : Nebi s.a.v Zilhicce ayının dokuzunda, Aşure gününde, her aydan üç gün ve ayın ilk pazartesi ile Perşembe günlerinde oruç tutardı. }

EBU DAVUD : 3.C.2437.N

عَن أبي قتادة؛ قَالَ: قال رَسُول اللَّهِ صَلَى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسلَّمْ : صيام يوم عرفة، إني أحتسب على اللَّه أنيكفر السنة التي قبله والتي بعده .

{ … Ebu Katade r.a’dan. Resulullah s.a.v şöyle buyurdular : ” Allah’ın, Arefe günü tutulan orucu ondan önceki yılın ve ondan sonraki yılın günahlarına kefaret kılmasını umarım. }

İBNİ MACE : 4.C.1730.N - MÜSLİM : 3.C.1161.N - EBU DAVUD : 3.C.2425.N
 
S Çevrimdışı

seyfuAllah

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
invocation-to-be-recited-on-the-day-of-arafat.jpg


invocation-to-be-recited-on-the-day-of-arafat.jpg
 
C Çevrimdışı

CihadiL

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
günlerin en faziletlisi arefe günüdür. faziletçe cumaya benzer. o, cuma günü disinda yapilan yetmis hacdan faziletlidir. dualarin en faziletlisi de arefe günü yapilan duadir. benim ve benden önceki peygamberlerin söyledigi en faziletli söz de: lailahe illallah vahdehu la serike lehu. (allah birdir, ondan baska ilah yoktur, o'nun ortagi da yoktur) sözüdür." (muvatta, hacc 246)

arefe gününü oruç tutarak ve ertesi günleri kurban bayramı sevinciyle gecirmek müslümanlar için en güzel bir zaman.kurban kesme ve kurban bayramının faziletini de bu ayet (hac suresi, 37) güzel izah ediyor.
onların ne etleri, ne de kanları allah'a ulaşır. sizden o'na sadece takva ulaşır. sizi hidayete erdirdiği için allah'ı tekbir edesiniz diye o, bunları size müsahhar kılmıştır.

bugünlerde en önemli olan dua, tekbir ve ibadetle allaha en güzel biçimde kul olmak, yetimleri ve fakirleri sevindirmek, ziyaretlerde bulunarak kardeşlik bağlarını güçlendirmektir.
 
AbdulFettah Çevrimdışı

AbdulFettah

94.7 - Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.
İslam-TR Üyesi
20160910_210110.jpg


Aşağıdaki yazı WhatsAppta çok dolaşıyor içinde zayıf ya da uydurma rivayet varsa uyarınız inşeallah

Arefe Günü Oruç Tutmak İçin 7 Müthiş Sebep!

1- Arefe günü oruç tutmak, geçmiş ve gelecek olmak üzere iki yıllık günahların affına vesiledir. (Müslim)

2- Arefe günü gibi hiçbir gün yoktur ki Allah, o gündeki kadar çok kişiyi cehennemden azat etsin. (Müslim)

3- Üç kişinin duâsı geri çevrilmez: Ebeveynin evladına yaptığı duâ, yolcunun yaptığı duâ ve oruçlunun yaptığı duâ. (Tirmizi)

4- Kim Allah rızası için bir gün oruç tutarsa, Allah o kişinin yüzünü cehennemden 70 yıl uzak eyler. (Müslim)

5- Kim Allah rızası için bir gün oruç tutarsa, şayet oruç tuttuğu gün o kişinin hayatının son günüyse, o kişi cennete girer. (Sahih et-Terğib)

6- Rasûlullah ﷺ ‘in hanımı Hafsa (Allah ondan razı olsun) validemiz naklediyor: “Rasûlullah ﷺ dört şeyi asla terk etmedi: Aşure günü orucu, arefe günü orucu, her ayın üç günü oruç ve sabah namazının sünneti.”

7- Kıyamet günü oruç dile gelip: “Ya Rabbî, ben bu kişiyi gün içinde yemek yemekten ve nefsinin arzularından uzak tuttum, (bu müslümana) şefaat için bana izin ver.” diyecektir. (El Müsned İmam Ahmed b. Hanbel)
 
eL_Muhacir Çevrimdışı

eL_Muhacir

İlimsiz Mucâhid, kâtil; Cihâdsız âlim, belâm olur
Frm. Yöneticisi
Yarın niyetliyiz elhamdulillah
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt